פרופ' גרוטו ציין כי "מי שעובר בנמל תעופה בטיסת קונקשיין, גם במדינה אדומה דוגמת טורקיה, אין עליו חובת בידוד. אם לא יוצאים מהנמל, בו מבוצעת מדיניות תו סגול, אז אין סיכון, אבל התנאי הוא שהייה מוקדמת במדינה ירוקה".כך באתר doctorsonly שם פורסמו שאלות הגולשים
גם בחו"ל יש לשמור על הנחיות משרד הבריאות: "חשוב להקפיד על אותם כללים בכל העולם. ברוב המדינות זו גם חובה – מרחק חברתי ומסיכה. יש לקיים את כללי אותה מדינה, אבל חשוב כישראלים היוצאים לחו"ל, לשמור על הכללים למניעת הידבקות. גם במטוס חשוב לשמור על עטיית המסיכות. הסיכון להדבקה במטוס הוא נמוך".
בתשובה לשאלות מה הם הקריטריונים לסימון מדינות כירוקות או אדומות והאם יהיה מתווה לבאים ממדינות אדומות לביקור משפחה או עסקים? השיבו פרופ' גרוטו וד"ר שלמון: "הקריטריונים נקבעו על ידי צוות משולב של רופאים, ארגונים, משרד החוץ והבריאות. ההגדרה 'מדינה אדומה' או 'ירוקה' היא לפי מספר החולים החדשים בממוצע למיליון נפש, מספר בדיקות למיליון נפש שנעשו בה ושיעור בדיקות חיוביות. כל הנתונים משוקללים. מדינה ירוקה היא זו שמקבלת ציון גבוה מספיק. לגבי הגעה ממדינות אדומות, מקיימים עדיין דיונים בהקשר לאנשי עסקים. לגבי משפחות, מי שמגיע לארץ במסגרת 'איחוד משפחות' זכאי להיכנס אבל יהיה חייב בבידוד".
על השאלה מה יעשה תייר ישראלי שקיבל תשובה חיובית בכניסה למדינה ירוקה, האם עליו לחזור לארץ כי הוא עלול להדביק, השיבו שני בכירי משרד הבריאות: "המטרה היא שלא להעלות נוסע שנחשב חולה פעיל לטיסה כי זה סיכון. כשאדם מתגלה כחולה הוא צריך להישאר בבידוד כאשר הוא חולה במצב קל או א-סימפטומטי, אבל אם הוא חולה קשה, עליו להתאשפז. רק עם החלמתו יוכל לחזור לישראל".
על השאלה למה החוזרים ממדינות אדומות לא נדרשים בבדיקה בחזרתם לארץ? השיב פרופ' גרוטו: "מי שחוזר ממדינה אדומה חייב בכל מקרה וללא יוצא מן הכלל להיכנס לשבועיים של בידוד. זו המדיניות היום".
על השאלה אם תוצאות בדיקות הקורונה שליליות, למה צריך לטוס עם מסיכות? השיב פרופ' גרוטו: "היום עושים בדיקות בין 48 ל-72 שעות לפני הטיסה. לא ניתן להיות בטוח שאנשים לא מידבקים. לכן צריך לעטות מסיכות".
על השאלה אם אדם שפיתח תסמינים בעת שהייתו בחו"ל יוכל לחזור לארץ? השיבו פרופ' גרוטו ופרופ' שלמון: "חד משמעית לא! אדם שפיתח תסמינים חייב להיבדק היכן שהוא נמצא. אם נמצא חיובי – אסור לו לעלות על המטוס, גם אם הוא חולה במצב קל. הוא יוכל לטוס רק עד כשיענה על קריטריוני ההחלמה. אחרת, אדם כזה יכול לסכן עשרות אם לא מאות אנשים. אנחנו נגיב בחומרה למקרה כזה".
אהה הבנתי.
הטיסה לפריס או לברלין עורכת פחות מרבע שעה, והאויר פתוח תקרה גבוהה יש למטוסים, כמו בית המדרש של בעלז.
חבל שהעסקנים ביקשו להשוות את בתי הכנסת למסעדות, היו משווים את בתי הכנסת למטוסי ג'מבו.
יש לבדוק לעשות בדיקה סירולוגית בתשלום ואם יש נוגדנים יש אישור להיות פטור מבידוד 6 חדשים
מדוע שלא יחייבו בדיקות קורונה לשבים לארץ, וישחררו מבידוד לאחר 72 שעות, כמו שמקובל ברוב מדינות העולם?
מדוע מי ששהה במדינה אדומה, ועבר למדינה ירוקה, וחוזר לארץ אחרי שבוע, צריך בארץ 14 יום בידוד? הרי הוא עזב את המדינה האדומה כבר 7 ימים קודם?
היגיון? אין כאן. שכל? ודאי שלא.
הכל גימיקים
למה משהו פה טס?