קבינט הקורונה צפוי להתכנס מחר (שני) כדי לאשר את מתווה הרמזור של הפרויקטור הלאומי פרופ' רוני גמזו, שאמור לפעול מהראשון בספטמבר ומעביר חלק נרחב מהטיפול בתחלואה מידי המדינה לרשויות המקומיות.
התוכנית החדשה מחלקת את מדינת ישראל ל־250 רשויות מקומיות. כל רשות תקבל ציון משוקלל שיקבע את הצבע שלה ברמזור לפרק זמן של שבועיים: ירוק, צהוב, כתום או אדום. מדי שבועיים יעודכנו צבעי הרשויות על בסיס תפקודן ובהתאם להם יותאמו המגבלות בהן. כך לפי הפרסום בעיתון 'ידיעות אחרונות'
צבעה של כל רשות ייקבע על פי שלושה פרמטרים: שיעור החולים החדשים, שיעור הבדיקות החיוביות וקצב גידול התחלואה – האם גדלה או קטנה. המודל מעודד ריבוי בדיקות, משום שהוא מאפשר שיפור בדירוג רק אם לא הייתה ירידה משמעותית במספר הבדיקות.
בהתאם לציון ולצבע שיינתן לכל עיר יותאמו כאמור הפעילויות שיורשו להתנהל בה. חלק מהפעילויות – חינוך, תחבורה, מקומות עבודה ואירועי ספורט ותרבות המוניים – עדיין יאושרו ברמה הארצית. שגרת החיים המקומית תיקבע בהתאם לצבעה של העיר.הפעילות בבתי התפילה, המסעדות, ירידים, אירועי תרבות בתוך מבנים, מקוואות, בתי מלון, שווקים, בתי קפה, אירועים ושחייה בבריכות יאושרו בהתאם לדירוג של העיר.
כל רשות תקבל אמצעים שיעזרו לה להפחית את התחלואה. "קשר צמוד עם פיקוד העורף יאפשר בדיקות וחקירות אפידמיולוגיות והעברת חולים למלוניות", אומר גמזו. "במקרה של התפרצות, ראש העיר ידאג להקמת דרייב־אין לבדיקות קורונה שיישלחו למעבדות בניהול פיקוד העורף. כך ניתן יהיה להתנפל על אזור מסוים שבו נרשמה תחלואה.
"מהלך הקטיעה של שרשראות ההדבקה יתנהל באופן לאומי על ידי פיקוד העורף, אבל חלק מהחקירות ייערכו ברשויות עצמן. ערים שירצו לקחת את עצמן בידיים יצטרכו לנהל את האכיפה בשטחן, תוך עבודה צמודה עם מפקד המשטרה והגברת סיורי האכיפה. הפקחים העירוניים יצטרכו לעסוק פחות בחלוקת דוחות חניה ויותר באכיפת התו הסגול".
תושבים יוכלו להתריע על הפרת ההנחיות, "ברגע שאתה רואה הילולה שמתנהלת לידך, תרים טלפון למוקד העירוני ותעדכן", מסביר הפרויקטור, "מי שיזרום עם התנהגות כזו ולא יתריע עליה יהיה שותף בכך שהשכונה שלו תיפגע".
אפליקציה חדשה תאותת למי שיתקין אותה כאשר הוא נכנס לעיר אחרת ותציג בפניו את דירוגה. "ישראל מעורבבת", אומר גמזו, "באסטרטגיה שלי אין חיץ של הגבלות תנועה, למעט במקרים של סגר".
"ההגבלות המדינתיות נקבעו עד כה בהתאם לממוצע התחלואה בכל המדינה", מסביר פרופ' גמזו, "מצב זה פוגע בשגרת החיים בערים שהדבר אינו נדרש בהן וגם בכלכלה. עם אישור המתווה, כל עיר תנהג בהתאם למצב התחלואה בה, תוך שהיא מתומרצת להוריד את התחלואה. ערים אדומות יפעלו בתנאים מאוד מגבילים. זו ההזדמנות של כלל הערים לקחת את עצמן בידיים".
רעיון יפה מאד.
עדיין לא מובן למה לא לומדים מהאיזורים בחול שטיפלו עם תרופות בהצלחה!
מה בדיוק יפה ברעיון של המלשינון???
מזעזע!
מזל שאנו מתפללים יום יום "ולמלשינים אל תהי תקווה"
אתה טועה, כנראה בכוונה, אומרים "למינים" ולמלשינים את תהי … וכנראה אתה בקטגוריה של המינים שחיי יהודים נחשבים אצלך ככלום
הפיתרון הזה במקום להרבות אהבת חינם ירבה גם שנאת חינם!
נא לצרף למפה גורמי זיהום: מרכזים תעשייתיים פולטי רעלים (לגןגמא הר חוצבים בירושלים המסכן את רמות, סנהדריה ושכונות הצפון כולם) וכן מקורות קרינה כמו אנטנות סלולריים מתקני צבא ומשטרה, תחנות מוניות וכדומה. אני חושש שהצלבת נתונים אלה עשוי להאיר במשהו על השאלה מדוע ה"תחלואה" בציבור החרדי גבוה.
ולמה חיפה ירוקה?
למה ברגע שאתה רואה הילולה למה לא אירוע ספורט
רוני גמזו מתנהל באסרטיביות . וזו מחמאה. אבל עם הרבה אגרסיביות בררנית כלפי ציבורים מסוימים… וזה ההיפך ממחמאה…
רוסיה הנה אנו באים…. קרקס מדראנו יהיה פה, ובמיוחד בערים החרדיות… שנה מעניינת אנחנו נמצאים, רק ה' יהיה בעזרנו.