באגף התנועה החליטו להפתיע את הנהגים במטרה להילחם בעבירות התנועה בדגש על השימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה. עשרות שוטרים בלבוש אזרחי עלו לאוטובוסים ציבוריים ומשם עקבו ותיעדו את המתרחש על הכביש. "יתרון גובה האוטובוס מאפשר זיהוי עבירות שלא רואים בגובה העיניים"
אחרי הבלשים המחופשים בצמתים, המצלמות בצדי הדרכים והניידות והאופנועים הסמויים, באגף התנועה במשטרת ישראל החליטו הבוקר (רביעי) להפתיע את הנהגים בשיטת אכיפה חדשה. השוטרים עלו על אוטובוסים ציבוריים בכביש 1 בין ירושלים לתל אביב ומשם עקבו אחר עבירות התנועה המתרחשות על הכביש, בדגש על שימוש בטלפון נייד במהלך נהיגה, ותיעדו אותן.
ראש אגף התנועה החדש, ניצב אבי אדרי, החליט להפתיע את הנהגים ודרש מאנשיו למצוא דרכים חדשות ויצירתיות להילחם בעבירות התנועה. "במסגרת המאבק העיקש בקטל בכבישים, שוטרי אגף התנועה פועלים כל העת באופן יצירתי, תוך שימוש במגוון אמצעים טכנולוגיים, במטרה להרתיע את הנהגים ולמנוע את התאונה הבאה", אמר קצין באגף.
עשרות שוטרים ומתנדבים נפרסו היום לאורך כביש 1, התמקמו בתצפיות ובאמצעות מצלמות סטילס תיעדו עבירות שימוש בטלפון נייד ונהיגה בחוסר זהירות. הם פעלו בחלקם בלבוש אזרחי ובניידות גלויות וסמויות. השוטרים שהיו על האוטובוס זיהו 12 נהגים שעשו שימוש בטלפון הנייד בזמן שהם נעים על הכביש. הם העבירו את הדיווח לשוטרים נוספים שנסעו במקביל לאוטובוס, ואלו עצרו את הנהגים ורשמו להם דוחות במקום. "היתרון היחסי של גובה האוטובוס מאפשר זיהוי של עבירות שלא רואים בגובה העניים או מכלי רכב רגיל", סיפר אחד השוטרים.
במהלך מבצע האכיפה נרשמו שני דוחות בשל אי שימוש בחגורות בטיחות והתקני ריסון, שלושה דוחות בגין נהיגה בחוסר זהירות ותשעה דוחות נרשמו לנהגים שנהגו מעל המהירות המותרת.
בעיצומה של הפעילות נעצר נהג בן 21 תושב ירושלים לבדיקה. בבירור בשטח נמצא כי בעל הרכב נהג מבלי שהוציא רישיון נהיגה מעולם ונתפס זו הפעם השנייה. בשלב זה רכבו הושבת למשך 30 יום והוא עוכב לחקירה, בסיומה שוחרר בתנאים מגבילים למעצר בית. ביום ראשון יגיע הצעיר לשיפוט מהיר בפני בית המשפט.
"אכיפה יצירתית מובילה להרתעה ולשינוי בתרבות הנהיגה וכפועל יוצא לצמצום בתאונות הדרכים", ציינו במשטרה. "פעילות יצירתית זו מצטרפת לפעילויות נוספות שמבצעים שוטרי אגף התנועה בכל הארץ בדגש על התחום הבין-עירוני".