היום יום שלישי י"ב באלול יומא דהילולא של רבי שמחה בונים מפשיסחא זי"ע או בהגיה הפולנית פרשיסחא, ר' שמחה בונים היה תלמידו של היהודי הקדוש רבי יעקב יצחק מפשיסחא זי"ע, אביו, ר' צבי הירש, היה דרשן ידוע ("מגיד"), שהיה מתנגד לחסידות. כבר בילדותו התגלה ר' שמחה בונים כעילוי, ונשלח על ידי אביו ללמוד בישיבות הונגריה ומורביה. שם למד בישיבה שבעיר מטרסדורף, וכן אצל ר' מרדכי בנט בעיר ניקולסבורג.
כשהושפע מאד מהחסידות נסע לרבי משה לייב מסאסוב, ול'חוזה מלובלין'. התקשרותו לחוזה הייתה מוחלטת כשכינהו: "אוצר בלום בנגלה ובנסתר" ונפשו היתה קשורה בנפשו.
שם הסתופף בצילא דמיהמנותא של רבי יעקב יצחק "היהודי הקדוש", מתלמידיו של "החוזה" והפך לבריח התיכון בחצרו. עם פטירתו של היהודי הקדוש, התמנה רבי שמחה בונים לממשיך דרכו והחסידות שגשגה. בהמשך הצטרפו לתלמידיו המובהקים רבי מנחם מנדל מקאצק ורבי יצחק מאיר אלתר לימים האדמו"ר מגור בעל החידושי הרי"ם
חסידות פשיסחא גדלה והתפתחה, וממנה נוסדו בהמשך בידי התלמידים החסידויות הגדולות בפולין – גור, קוצק, אלכסנדר, וורקא, איז'ביצא-ראדזין, אמשינוב, ראדזימין ועוד.
ר' שמחה בונים היה מייצג את יהודי מחוז צוזמיר בוועדה לענייני יהודים שהוקמה על ידי השלטון הפולני-רוסי. כמו כן הגן על החסידות מפני הלשנות של מתנגדיה לשלטונות.
לאחר פטירתו ירש את מקומו בנו, ר' אברהם משה, שנפטר כאדם צעיר. מרבית תלמידיו של ר' שמחה בונים בחרו להצטרף אל חצרו של תלמידו הנודע, רבי מנחם מנדל מקוצק.
בין תלמידיו הידועים: רבי יצחק מאיר מגור, רבי מרדכי יוסף מאיזביצא, רבי חנוך מאלכסנדר, רבי יצחק מוורקי ועוד.
רבי שמחה בונם נפטר בי"ב באלול תקפ"ז ונטמן בפשיסחא על יד היהודי הקדוש. דברי תורותיו יצאו לאור בספר "קול שמחה".
רבי העניך מאלכסנדר המופיע כאן כתלמידו, איננו קשור לחסידות אלכסנדר שממשיכה את ווארקא.
כמו"כ האבני נזר שהיה האדמו"ר מסוכטשוב, ממשיך דרכו של חמיו הרבי מקאצק לא הוזכר כאן.
חסידות סטריקוב גם ממשיכה את הרבי ר' בונם
בפולין הקפידו!!! לכתוב בונם ולא בונים. מסיבות שונות, וכפי שמופיע בשמות גיטין