שבדיה: קריאות אנטישמיות "יהודים זיכרו את חייבר, צבא מוחמד חוזר" בהפגנות נגד שריפת הקוראן במאלמו. חייבר שגור בפי המוסלמים כמקום בו נרצחו יהודים על ידי מוחמד ואנשיו "קריאה זו ניתן רק לפרש כקריאה לרצח וטיהור של יהודים" נמסר מהוועד היהודי בשוודיה.
היסטוריה באבו דאבי: מסעדה כשרה ראשונה בבירת האמירויות. לראשונה בתולדות בירת איחוד האמירויות ייפתח בה בית קפה כשר למהדרין – בהשגחת ה-OU במקום משגיח כשרות מקומי, ובעלת הקייטרינג שסיפק את האוכל למשלחת היהודית-אמריקאית, החליטה להפוך את הכשרות לקבועה
זכרון השואה: אנדרטה ומיצגים לזכר השואה תוקם עיר אוני שבגאורגיה. העיר אוני לא נפגעה במלחמת העולם ובשואת היהודים.
אנטישמיות ברוסיה: בספר רשמי של משרד החינוך לבתי הספר מואשמים יהודי פולין בייצור אמצעי לחימה באושוויץ על מנת להרוג אזרחים סובייטים. המקור לדברים הוא סופר רוסי המוגדר כאנטישמי.
הליגה נגד השמצה תפעל באמירויות. היא הודיעה כי במסגרת שיתופי פעולה עם המועצה היהודית באיחוד האמירויות הן בוחנות שיתופי פעולה חדשים. "כמובילה בעולם בייעוץ לקהילות יהודיות ובמאבק באנטישמיות ובשנאה לכל צורותיה, הליגה נגד השמצה תחלוק את המיומנויות שלה עם הקהילות היהודית הצומחת באיחוד האמירויות ותוכל להיות לעזר במציאת דרכים למאבק בחוסר סובלנות, קיצוניות ו המכוונים כלפי יהודים, נוצרים ומיעוטים אחרים באזור המפרץ".
גם הוועד היהודי־אמריקני הודיע על פתיחת נציגות באיחוד האמירויות. מטרת הנציגות תהיה קידום וטיפוח שיתוף הפעולה בין מדינות ערב לעם היהודי.
בעיירה בוסקביץ בצ'כיה הונחו אבני זיכרון ליד בתים בהם התגוררו יהודים לפני השואה. האבנים הונחו במסגרת פרויקט 'אבני נגף' פרויקט הנצחה מתמשך בערים שונות באירופה, 'אבני הנגף' שקועות במדרכות במקומות שונים על מנת להזכיר לעוברים ושבים את קורבנות הנאצים. עד כה הונחו קרוב ל100 אלף אבני נגף בערים רבות ברחבי אירופה.
הבחירות בארה"ב מהזווית היהודית: יהודי ארצות הברית מייחסים חשיבות גדולה יותר בהצבעתם לסוגיות פנים-אמריקאיות מאשר לסוגיות חוץ וליחס למדינת ישראל. זאת למרות שרוב יהודי ארצות הברית רואים עצמם פרו-ישראלים, כך עולה מנייר עמדה חדש שמפרסמת קרן משפחת רודרמן. שיעור ההצבעה הכללי בקרב יהודי ארצות-הברית עומד על 85% וקרוב ל-95% במדינות אסטרטגיות, כמישיגן, פנסילבניה ופלורידה, לעומת 50% בלבד בקרב האוכלוסייה הכללית.
עם זאת, הנייר קובע שההשפעה של "הקול היהודי" על תוצאות הבחירות זניחה, לנוכח שיעורם היחסי הקטן באוכלוסיה האמריקאית, העומד על כ-2%. תרומות יהודי ארצות הברית: בבחירות 2016 שישה משבעת התורמים הגדולים היו יהודים – 356 מתוך 406 מיליון הדולר, שנתרמו על-ידי עשרת התורמים הגדולים, היו מתורמים יהודים.
על רקע נתונים אלה, מעריך הנייר שבבחירות 2020 תימשך הנוכחות היהודית המוגברת במימון הקמפיינים של המועמדים.
מה זה המקום הזה שבתמונה בצ'כיה נראה מקום תיירות