הד"ר ציון שלוסברג רופא משפחה חרדי מבני ברק פתח את המכתב לישיבות עליו חתם הגר"י זילברשטיין וכתב, "נתבקשתי לתת הנחיות לישיבות שיש בהן חולים מאומתים לקראת יום הכיפורים".
"הנגיף שגרם להתפרצות עולמית של תחלואה ושל מספר נפטרים לא מבוטל הכה גם בישיבות הקדושות ואנו נמצאים כעת בהתפרצות של מעל 2500 בחורים בפריסה ארצית.
על אף המהלך השכיח של הנגיף לגרימת מחלה ויראלית קלה שחולפת תוך מספר ימים ספורים, שתתבטא בכאבי גרון, כאבי ראש, שיעול, לעיתים המלווה גם קוצר נשימה, איבוד חוש הטעם וריח, ומחלת חום, 80% יחלימו ללא שיירים.
5% יגררו מחלה קלה למשך זמן ארוך יותר ו%5 עלולים רח"ל לפתח מחלה קשה יותר"
לדברי הד"ר החרדי "מהידע הרפואי שנצבר מוכח שהנגיף גורם להפעלת מערכת הקרישה בדם ויצירת מיני קרישים העלולים לפגוע במספר איברים בגוף, בעיקר בריאות ובכליות, אך אפקט הנגיף. מפושט בעוד הרבה ממערכות הגוף, עיקר התסמינים המתמשכים עליהם מתלוננים המחלימים הם עייפות, קשיי נשימה, כאבי מפרקים, שיעול וקוצר נשימה".
"לצערנו. יש גם כאלו העלולים לפתח מחלה קשה יותר גם בגיל צעיר ותמונת האשפוז מלמדת שגם אנשים בגיל הצעיר עלולים להתאשפז ואף במצב קשה ונזקקים להנשמה, ולצערנו רח"ל היו גם קורבנות בנפש, ואי אפשר לדעת מי יחלה בצורה קלה ומי יחלה חלילה בצורה קשה יותר, ומכאן בוודאי ששומר נפשו ירחק מהמחשבה הפסולה של להידבק על מנת לעבור את הנגיף".
ומכאן להנחיות:
- חולה קל– שעבר את המחלה לאחר יומיים שלושה ללא שיירים (לא סימפטומים משמעותיים, לא אושפז) אין בעיה עם הצום , אולם יקפיד על שתייה מרובה מערב החג.
- חולה שפיתח סימפטומים משמעותיים, ו/או הסימפטומים ממשיכים יש להיזהר וכדאי לשאול פרטנית האם לשתות פחות פחות משיעור דהיינו כל תשע דקות CC04.
- חולה שנמצא כעת במחלה ולא ידוע האם יפתח מחלה משמעותית או לא, במידת האפשר יקבל עירוי נוזלים במהלך הצום, במידה ואי אפשר ישתה מים מרים (דהיינו חליטת של 4 תמציות תה קמומיל בכוס רגילה של מים רותחים לרבע שעה ויכול לשתות ללא שיעורים), במידה וגם זה לא אפשרי, ישתה פחות מכשיעור, אם יכול לבא לידי סכנה היות וכאמור הנגיף מפעיל את מערכת הקרישה ובהינתן התייבשות מסוימת של הצום יכול לגרום לסיבוכים.
- חולה עם מחלה משמעותית (חום גבוה, שיעול , קוצר נשימה, ירידה בסטורציה וכו'), אם יכול לבא לידי סכנה, לא יצום. במידת האפשר יקבל עירוי נוזלים , במידה ולא ניתן ישתה כרגיל.
- חולה המאושפז לא יצום אם יכול לבא לידי סכנה. במידת האפשר יקבל עירוי נוזלים, במידה ולא ניתן ישתה כרגיל.
- חולה שהיה עם מחלה משמעותית או שהיה מאושפז בחודש האחרון, ויכול לבוא לידי סכנה, במידת האפשר יקבל עירוי נוזלים במהלך הצום, במידה ואי אפשר ישתה מים מרים (4 תמציות תה קמומיל בכוס ויכול לשתות ללא הגבלה) במידה וגם זה לא אפשרי, ישתה פחות מכשיעור.
חבר המועצת הגר"י זילברשטיין כתב והוסיף על דברי הד"ר "רבי עקיבא איגר פרסם הנחיות לעיר פוזנא בשנת תקצ"ב בשעת המגיפה שם, וכתב שקשה לתת הנחיות כלליות ליום הכיפורים, ולכן יהיו שני רופאים נוכחים במשך כל היום בחדר הקהל, והזהיר שלא לשמור בסוד אף את המקרה הקל ביותר
במקרה שיש בישיבה חולים מאומתים, אשרי הישיבה שתממן רופא או אדם מוסמך רפואי בכיר [ועדיף נוכרי] שיהיה במשך כל יום הכיפורים בישיבה, שיוכל לדאוג לעירוי לבחורים הנצרכים לכך, ויוכלו גם לשאול אותו שאלות שיתעוררו במהלך יום כיפור".
"ונברך את כל ציבור לומדי התורה בפרט, ואת כל עם ישראל בכלל, בכתיבה וחתימה טובה, שנה טובה ומתוקה, ויתקיים בנו 'והסר ממנו דבר וחרב ורעב' וכל חולי עם ישראל יבריאו, והבריאים תתמיד בריאותם, ותהיה שנת ישועות גדולות לכלל ולפרט." כתב רבה של רמת אלחנן וחבר מועצגה"ת הגר"י זילברשטיין
נהיה יותר מורכב מכל שנה קלאסית
אשרי הדור שגאון ישראל מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א שרוי בתוכו!
כזה בהירות! כזה קלאר'קייט! כזה גאונות!
ה' יאריך ימיו ושנותיו בטוב ובנעימים, לאויט"א!!!
למסור את הנפש ולשמוע בקול החכמים!!!
גם מי שמאוד קשה לו לוותר על הצום שיכוף ראשו.