21%, כ-1.2 מיליון איש, נותנים עזרה ללא תמורה כספית לקרוב משפחה עם מחלה או מוגבלות פיזית, שכלית או נפשית הנמשכת 6 חודשים או יותר. 39% מהם עוזרים ליותר מקרוב משפחה אחד. כך עולה מסקר שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
עוד עולה מנתוני הסקר כי 79% מנותני העזרה אינם גרים עם קרוב המשפחה שלו הם עוזרים. ב-24% מהמקרים, הסיוע הוא בטיפול אישי כגון רחצה, הלבשה, אכילה: 16% מהגברים ו-30% מהנשים עוזרים בטיפול אישי.
מחצית (50%) מנותני העזרה, עושים זאת עד 7 שעות בשבוע. היתר, עוזרים יותר מ-7 שעות או מספר שעות לא קבוע.5% עוזרים בכל יום במשך כל היום.
20% מהגברים ו-23% מהנשים עוזרים לבן משפחה. יהודים עוזרים בשיעור גבוה יותר מערבים (23% ו-15% בהתאמה), שכיחות מתן עזרה לבן משפחה עולה עם הגיל, 15% מבני 24-20 נותנים עזרה לעומת 32% מבני 59-55. בגיל 65 ומעלה יורד השיעור ל-11% בקרב בני 75 ומעלה.
בני 20 ומעלה העוזרים לבן משפחה עם מחלה או מוגבלות, לפי גיל, אחוזים, 2019
בקרב היהודים: שיעור החרדים הנותנים עזרה לקרוב משפחה הוא הגבוה ביותר ועומד על 34%; לעומת 26% מהדתיים שנותנים עזרה; 22% מהמסורתיים; 20% מהחילונים. 17% מאלה שלא נולדו להם ילדים נותנים עזרה לקרוב משפחה, לעומת 25% מאלה שנולדו להם 5 ילדים ויותר.
מאפייני תעסוקה והשכלה
22% מהמועסקים נותנים עזרה לבן משפחה, בדומה לשיעור בקרב הבלתי מועסקים. 19% מאלה שאינם שייכים לכוח העבודה נותנים עזרה.
13% מהמועסקים הנותנים עזרה, מדווחים על פגיעה בעבודה עקב מתן העזרה – 44% מהם הפסידו ימי עבודה ו-46% נוספים הפסידו שעות עבודה או צמצמו היקף משרה.
שיעור נותני העזרה דומה ברמות ההשכלה השונות: 20% ממסיימי 12 שנות לימוד או פחות; 21% מבעלי תעודת בגרות או תעודה על-תיכונית; 23% מבעלי תואר אקדמי.
מצב בריאות
13% מנותני העזרה לבן משפחה מעריכים את מצב בריאותם כ'לא כל כך טוב' או 'בכלל לא טוב'. מרבית העוזרים (62%) צורכים תרופות במרשם רופא, כמחצית (49%) נזקקו בשנה האחרונה לטיפול רפואי.
מצב כלכלי
30% מנותני העזרה לבן משפחה אינם מצליחים לכסות את הוצאותיהם החודשיות (בדומה ליתר האוכלוסייה); 36% אינם מרוצים ממצבם הכלכלי.
השפעת מתן העזרה
29% מנותני העזרה חשים כי מתן העזרה מכביד עליהם: 9% במידה רבה ו-20% במידה מסוימת.
ניכר כי נשים חשות כך יותר מגברים – כשליש (34%) מהן חשות שהטיפול מכביד עליהן, לעומת 23% מהגברים.
מקבלי עזרה
יחס קרבה של מקבל העזרה: 48% נותנים עזרה להורה; 15% – לאח או אחות; 9% – לבנם או בתם; 7% לסבא או סבתא; 6% לבן או בת זוג.
45% מהנותנים עזרה לקרוב משפחה, מסייעים לו בשל קשיים הנובעים מגיל מבוגר: 36% – עקב קשיים בתפקוד פיזי או בניידות, הנובעים מגיל מבוגר; 14%– עקב קשיים בתפקוד המנטלי או הקוגניטיבי, הנובעים מגיל מבוגר (ייתכן סיוע משתי הסיבות).
22% נותנים עזרה לקרוב עם מחלה או בעיה בריאותית; 14% בשל נכות או מוגבלות שאינה תוצאה של גיל; 13% עקב מוגבלות נפשית, תקשורתית או שכלית-התפתחותית.
יש עוד הרבה עזרה בשחור…
אצל החרדים ..
שירבו כמונו….
אמן
כל האירגונים שיש אבל הכל חרדים!!!
עזר מציון.רחשי לב.זכרון מנחם .להושיט יד.יד עזרה ושולמית.איחוד הצלה.יד שרה.
קיצר כבר אין לי כח לכתוב אבל יש עוד הרבה….
חשבנו שאנחנו ציבור שמקבל חינוך במשך שנים רק לקבל ולא לתת כלום…
אמר את זה איש בעל מעמד חשוב וציבורי לא מזמן…
אולי כדאי ליידע אותו בנתונים האלה…
אם תשמע את כל מה שהוא אמר תדבר אחרת
אנחנו לא צריכים שיגידו לנו שאין על החרדים זה הכי ברור!!!!
שהחילונים יראו את זה וילמדו!!!!!!!
האם התקשורת הכללית מכירה את הנתונים האלה? שמעה עליהם?
חומר למחשבה
למה הם מבזבזים את הזמן בסקרים משעממים שכאלו