קבינט הקורונה שהתכנס היום אישר בדקות האחרונות את מתווה היציאה מהסגר, החל מיום ראשון הקרוב, 18 באוקטובר, יפתחו גני הילדים ומוסדות החינוך לילדים 6-0 על פי מתווה של משרד הבריאות, פתיחת מקומות עבודה ללא קבלת קהל, איסוף עצמי ממסעדות, פתיחת גנים לאומיים וחופי רחצה, פתיחת הכותל במתווה קפסולות, ביטול מגבלת היציאה מהבית למרחק של עד אלף מטר, וניתן יהיה לפגוש משפחה שאינה גרעינית כל עוד לא מפרים את מגבלת ההתקהלות. השלב הראשון לא כולל יישובים עם נתוני תחלואה גבוהים ("אדומים"), שימשיכו להתנהל תחת הגבלות מחמירות. שר הפנים אריה דרעי היה היחיד מבין חברי הקבינט שהתנגד להחלטה.
בפתח הדיון אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "אנחנו רואים ירידה בכל הנתונים, ירידה עקבית וברורה", אמר נתניהו. "אנחנו רוצים להתכנס למדדים שהציעו לנו משרד הבריאות והמומחים, כדי שנוכל להתחיל בהקלה ההדרגתית בתנאי הסגר הנוכחיים. אנחנו צריכים לעשות זאת באופן כזה שלא נפגוש סגר נוסף בעוד שבועיים-שלושה. לכן היציאה צריכה להיות מדורגת, אחראית, זהירה ונשלטת".
נתניהו הוסיף: "אין ספק שעד לרגע זה יש כאן הצלחה, הצלחה שכבר מתחילים לדבר עליה ולהסתכל עליה במדינות אחרות, באירופה בעיקר, ששם התחלואה עברה כבר אותנו בכמה מדינות, והם כרגע מתלבטים בשאלה שאנחנו התלבטנו והכרענו בה – כן לעשות סגר, כן להוריד את המספרים מהר".
חברי הקבינט הציגו את עמדותיהם בנוגע ליציאה מהסגר. שר הביטחון בני גנץ אמר: "אני מציע לכולנו לזכור שאנחנו מחויבים בצעדים שמרניים, כי מגמת התחלואה צריכה להמשיך לרדת. הצעדים שניקח היום יאפשרו לנו אורך נשימה כדי להמשיך ולקיים את הסגר".
שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי אם המגמה החיובית תימשך, "אין בעיה לפתוח ביום ראשון" את המסגרות לגיל הרך. "אם פתאום נופתע לרעה נחזור לקבינט", הבטיח. עם זאת, הוא ציין כי "מפאת הזהירות של מתן התראה לכל הגורמים במערכת החינוך", אם כי הוא מעדיף שגני הילדים ייפתחו ביום שני.
שר הפנים אריה דרעי דרש בדיון להגדיל את מספר הנוכחים בחתונות ל-200, בקפסולות של 20 בכל קבוצה ושמירת מרחק – אם כי לפי הצעתו סביב השולחנות בחתונות ניתן יהיה להושיב עד 40 אנשים. גם בהלוויות הוא דרש לאפשר 200 משתתפים, בקפסולות. והוסיף "איך אנשים יוכלו ללכת לחופי הים אבל לא לחתונות? חתונה זה פעם בחיים".
השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה אמר לדרעי שהצעתו בלתי אכיפה. גם שר הרווחה איציק שמולי התנגד לדרישתו, ושאל אותו: "ראית פעם חתונה בקפסולות? זה לא יקרה. זה הרי זה היה חלק רציני ממקור ההתפרצות בגל הראשון". דרעי השיב לו: "אתה כנראה לא מבין את המשמעות של חתונה, קידושין ביהדות". שמולי גער בו: "אל תזלזל ביהדות שלי ואני לא אזלזל ביהדות שלך. אני יהודי לא פחות". גם נתניהו נדרש לסוגיית החתונות, ואמר לדרעי: "העלית נושא חשוב ומהותי, אבל צריך לבחון האם להעלות את זה כבר בדיון הזה או להמשיך אותו במהלך השבוע הבא. זה עלול להוביל לטרגדיה נוראית".
ויכוח נוסף התפתח בין השרים אם האפשרות למשלוחים (טייק-אווי) תותר רק למסעדות או לכל העסקים. גנץ: "ש פרקטיקות. כשאנחנו אומרים איסוף אנחנו אומרים שאין כניסה לחנות, אלא מתאמים מראש, באים ואוספים, צריך גם לתת קרדיט לציבור. מי שירצה 'לתחמן' ימצא איך. אנשים סבירים ינהגו לפי הרציונל- יתקשרו, יזמינו, יאספו וילכו". במקביל, ישנה הסכמה על כך שאם בעקבות הפתיחה התחלואה תחמיר ותעלה – יישום שלב הראשון ייעצר וההגבלות יחזרו.
שר החינוך יואב גלנט קרא לקבל "החלטה מהירה" על פתיחת גני הילדים – כדי לאפשר את פתיחתם כבר ביום ראשון. "צריך לתת זמן למערכת להתארגן", אמר. השר שמולי תמך בקריאתו: "הגיל הרך חייב להיפתח מיד, כבר בתחילת השבוע. אין שחרור של המשק כשמאות אלפי הורים משותקים לביתם. שעורי התחלואה בגיל הרך זניחים וגם התחלואה הכללית יורדת. חייבים לפתוח".
בנוסף, גלנט טען שההדבקה כלל לא התרחשה במערכת החינוך. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, השיב: "זה שתחזור על אותה מנטרה פעם אחר פעם לא יהפוך אותה לנכונה. כל המומחים אומרים שהתחלואה הגיעה ממערכת החינוך".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי, חיזקה את דבריו של גרוטו: "אין חולק על כך שהתחלואה במערכת החינוך הייתה גבוהה מאוד".
שרת התחבורה מירי רגב הציעה להתיר פתיחת מספרות: "למה ספר לא יכול לקבל לקוח אחד כל פעם?", תהתה השרה רגב. נציגי משרד הבריאות התנגדו להצעה שלה ולכל גוף עסקי או ציבורי שמקבל קהל.שרת התיירות אורית פרקש-הכהן קראה בדיון לפתוח את הצימרים, וכבר אמש חשפה מתווה ייעודי לכך, הכולל איסור על כניסה לבריכות וחדרי אוכל, והגעה של משפחה גרעינית בלבד. בדיון בקבינט הקריאה פניות שקיבלה מבעלי צימרים, ושאלה: "למה לעודד לקנות כחול לבן ותיירות כחול לבן אבל בפועל לשלוח אנשים לצימרים בחו"ל?".
בד בבד, המתווה המתגבש לפתיחת הישיבות בשבוע הבא שמובילים ממונה הקורונה למגזר החרדי רוני נומה, מרכז השליטה, ועד הישיבות מול משרד הבריאות והמלל – כל תלמידי הישיבות שלא חלו ידרשו לעבור בדיקה. הבדיקות יערכו במסגרת הקהילה בתיאום מראש עם קופות חולים ופיקוד העורף, ללא הפנית רופא. התלמידים ישארו בבידוד ביתי עד לקבלת התוצאה, ועם קבלת התוצאה השלילית יגיעו לישיבה בהסעה מאורגנת ולא בתחבורה ציבורית. התלמידים יחולקו לקפסולות סגורות בישיבות.
לפי מודל משרד הבריאות שהוצג לשרים בדיון מקדם ההדבקה בישראל עומד כיום על 0.63. מספר הנדבקים אתמול עומד על 2,004, היעד שהציב משרד הבריאות ליציאה מהסגר. מניין המתים מהנגיף עלה ל-2,109. בנוסף נרשם שיא במספר המונשמים – 247.
וואהו כמה חיכינו לרגע הזה😀
איזה שכונות בירושלים נקראות אדומות?
מה שנקרא
קוררררררררררררררע
כל חסרי המשמעת הלאומית צריכים להיות מוענשים בסגר חזק .
מכיון שאם אתה לא מסוגל לשמור עליך ועלי ועל כלל החברה .
על החברה לשמור אותך סגור כדי שלא תזיק לעצמך ולכלל הציבור .
הרבנים החשובים פסקו שדין מי שאינו שומר כדין רודף להרוג וזה פסק קטלני .בעל משמעויות מרחיקות לכת .
איזה חכם גאון הדור נתניהו שליטא
ממש מודל לחיקוי לכל העולם…
פששששש איזה הברקה לסגור את כולם ואז אין הדבקה, וואו איך לא חשבו על זה קודם…..
טיפש הדיוט, גם אם תהרוג את כולם זה ימנע הדבקה, בדקתם את הנתונים של האנשים שנזקקים לטיפול נפשי עקב הסגר???,
כמה אנשים איבדו את הפרנסה שלהם?????
כמה פשע נוסף בגלל זה???
העיקר הוריד את כמות הנדבקים……….
פשוט משוגעים מומחים אמיתיים וזוכי פרס נובל ועוד' אומרים שהבריאים ימשיכו כרגיל בשגרת החיים והלא בריאים יישמרו מתי רוח הטמטום תעבור מן הארץ?