בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים מאפשרים לבני המשפחות של חולי הקורונה לבקר את יקיריהם במחלקות המבודדות. הביקור מתאפשר בתיאום מראש ולאחר מילוי שאלון והצהרת בריאות. כך פורסם בערוץ 7
את המיזם הגו האחיות והאחים במחלקות הקורונה, אשר חשים בצורך של המשפחות להיות לזמן מה ליד קרוביהם החולים.
ד"ר רלי אלון, סמנכ"ל הסיעוד בהדסה, אמר כי "הכניסה למחלקות תערך באופן מתואם ומאורגן, במתינות. במחלקות הקורונה בוודאי, וביחידות לטיפול נמרץ – גם, אך בעדינות ובכל פעם בן משפחה של חולה אחד. למחלת הקורונה אופי מתעתע ומהלך המחלה לחולים הבינוניים והקשים הוא בלתי צפוי.
"לפחד והחשש מן הלא נודע שמזמנת המחלה, מתווספת הבדידות כאשר החולה שלרוב הוא בהכרה, שוהה במחלקה מבודדת וצוותי הסיעוד והרפואה המכוסים במיגון מלא– העושים מלאכתם מסביב לשעון בהטבת מצבו הבריאותי, לא תמיד שם כדי לשוחח ולשבת לצידו במשך 24 שעות".
ד"ר אלון הוסיף: "הצורך של החולה בבן משפחה מוכר ומרגיע, מישהו שיכול לשהות ליד המיטה, ללטף וכמובן להקשיב ולשוחח לשעה קלה, הוא ברור ואף הכרחי כחלק של תהליך ריפוי והחלמה".
יפה מאד מהם יראו ואחריהם יעשו בכל מחלקות הקורונה שאפו ענק לפרו' רוזנשטיין שמהרגע הראשון הוביל קו עצמאי ואמיץ ובזכותו יש אלטרנטיבה נורמלית לטירוף שאוחז אותנו בשאר בתי החולים מסביב
נכון. כמו בהרבה דברים שהם מובילים,
כמו באנושיות וביחסי אנוש שהם משקיעים תמיד לשיפור, וכמו בהפרדה מגדרית פחות או יותר על מנת להנעים כמה שיותר את השהות…
שם הפרופ הוא רוטשטיין. הד"ר לשיעור היא אשה…
עובדת בהדסה
יש לתקן. דר רלי אלון היא אשה ( קיצור של רחלי)
אשה מקסימה שדואגת מאד למטופלים.
ידוע לי שגם בפוריה מאפשרים לבן משפחה להכנס להיות לזמן מה לצד חולה הקורונה. והם משתדלים מאוד להיות קשובים וזמינים לבני המשפחה. ישר כח גדול לצוות האנושי והמקצועי של פוריה.
בוקר טוב
אני צועק על זה כבר חצי שנה
כל כך פשוט…. כל כך אלמנטרי