0%
פיקוח נפש?

שר הבריאות החליט: המכון לרפואה משפטית יחלל שבת

‏לאחר פניות של ח"כ טאהא מרע"ם וח"כים מהרשימה המשותפת: בהנחיית שר הבריאות הורוביץ - המכון לרפואה משפטית אבו כביר יפעל גם בשבת ‎

מערכת המחדש
אין תגובות
שר הבריאות החליט: המכון לרפואה משפטית יחלל שבת
שר הבריאות ניצן הורוביץ | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

בהנחיית שר הבריאות ניצן הורוביץ, המכון לרפואה משפטית אבו כביר יפעל גם בשבת. ההחלטה הגיעה לאחר פנייה של חברי כנסת מרע"ם ומהרשימה המשותפת, שביקשו לאפשר קיום נתיחות בסופי השבוע כדי להקל על משפחות מוסלמיות. יישום המהלך צפוי לחול עד סוף השנה.

יו"ר יהדוה"ת חבר הכנסת משה גפני אמר: "אני מאוד מקווה שהשרים והח"כים הדתיים בקואליציה לא יתנו לדבר הזה לקרות, ולא יאפשרו לניצן הורביץ לשנות את אופי המדינה היהודית ולגרום לחילולי שבת קודש מבלי שיש פיקוח נפש בדבר".

חבר הכנסת אורי מקלב הגיב: "המכון לרפואה משפטית הינו חלק מהמערך הממשלתי של מדינת ישראל ודינו כמו כל שלוחה של הממשלה או לשכה ממשלתית הסגורה בשבת קודש. המשמעות היא כי העובדים יאלצו לעבוד בשבת קודש. אל הפניה לפתיחת המכון בלילות השר לא נענה, אך לפתוח את המכון בשבת זהו כן נענה. לא מדובר כאן ברפואה דחופה אלא ברפואה משפטית לאחר המוות, – לפני ששר הבריאות מטפל בנפטרים, שידאג ויפעל להמעיט את הנפטרים ל"ע בטיפול ראוי בבתי החולים הקורסים וכשלי משבר הקרונה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.