0%
״הליכוד היא מפלגה של יוצאי ערב״

העיתון הגזעני של 'ישראל ביתנו'

במאמר שפורסם בעיתון בחירות שהופץ על ידי מפלגת 'ישראל ביתנו' נכתבו מספר משפטים גזענים כלפי בוחרי הליכוד. יו"ר הליכוד נתניהו, לא נותר חייב והגיב: "אני גאה בכל יוצאי מדינות ערב חברי הליכוד."

מנחם קולדצקי
2 תגובות
העיתון הגזעני של 'ישראל ביתנו'
בנימין נתניהו. צילום: קובי גדעון, לע"מ

 מאמר שפורסם על ידי ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מעורר סערה. המפלגה המייצגת את עולי חבר העמים פרסמה היום (חמישי) מאמר ובו אמירה גזענית לא שגרתית בה נכתב כי הליכוד הוא מפלגה סקטוריאלית של יוצאי עדות ערב, וכי ראשיה לא עונים ״לקודים התרבותיים והפסיכולוגיים של עדות אלה״.


במאמר שפורסם בעיתון בחירות שהופץ על ידי מפלגת 'ישראל ביתנו' נכתב כך: ״לאחר הפריימריס האחרונים הליכוד ביצרה את עצמה כעוד מפלגה סקטוריאלית של יוצאי מדינות ערב״, נכתב. ״הבעיה היא שלא רוב המנהיגים של הליכוד הם מאותו מוצא אלא שהם בעלי קודים תרבותיים ופסיכולוגיים שאופייניים לעדות האלה״.

ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו מסר בתגובה להתבטאות הגזענית של ישראל ביתנו: "אני מגנה בתוקף את ההתבטאות הגזענית של ליברמן נגד מצביעי הליכוד. בפרסום רשמי של ״ישראל ביתנו״ ליברמן אומר שהליכוד היא ״מפלגה של יוצאי ערב״.

נתניהו הוסיף: "אני גאה בכך שתנועת הליכוד מייצגת את כל אזרחי ישראל – מזרחיים ואשכנזים, ערבים ויהודים, חילונים ודתיים ואני גאה בכל יוצאי מדינות ערב חברי הליכוד. בישראל של 2022 אין מקום לשיח המפלג והמסית של ליברמן. התשובה שלנו לגזענות של ליברמן תגיע בקלפי."

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture