0%
בכיר בחמאס:

מוכנים להסכם עם ישראל בעזה לאחר הפסקת האש בלבנון

גורם בכיר בארגון הודיע כי חמאס העביר הצעה להסכם הפסקת אש ולשחרור חטופים למתווכים במצרים, קטר וטורקיה • נשיא ארה"ב אמר כי הפסקת הלחימה בעזה היא המשימה הבאה שלו

יצחק כהן
תגובה אחת
מוכנים להסכם עם ישראל בעזה לאחר הפסקת האש בלבנון
רכב של הצלב האדום, בו הועברו החטופים לישראל. צילום: מוחמד עטייה/פלאש 90

סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה הבוקר (ד') כי בכיר בחמאס ציין כי הארגון מוכן להסכים להפסקת אש ברצועת עזה, זאת לאחר חתימתו של ההסכם בין ישראל לחיזבאללה.

לפי הדיווח, בכיר בחמאס אמראמר כי "העברנו למתווכות במצרים, קטר וטורקיה שחמאס מוכן להסכם הפסקת אש ולעסקה רצינית לחילופי אסירים".

בהצהרה שנשא נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בנוגע להפסקת האש בלבנון, הוא ציין כי ההסדרה צריכה לכלול גם את חמאס לצד עסקת חילופי חטופים. הנשיא האמריקאי הוסיף כי הפסקת האש בגבול הצפון מקדמת את האזור לקראת סדר יום חדש שבו הפלסטינים יזכו להקים מדינה משלהם ולממש את שאיפותיהם מבלי לאיים על ישראל.

"כעת לחמאס יש בחירה – רק שחרור בני הערובה, כולל אזרחים אמריקנים, יאפשר לשים קץ ללחימה ולהביא להקלה הומניטרית", אמר ביידן והוסיף כי במהלך הימים הקרובים ינסה יחד עם טורקיה, מצרים, קטר וישראל להגיע להסכם הפסקת אש בעזה ולשחרור החטופים.

הכתבה עניינה אותך?

69%
31%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture