0%
בסוף הוא נשבר

דרמה פוליטית: בני גנץ הודיע – כחול לבן פורשת מהמרוץ

אחרי שבועות שבהם התעקש להתמודד ודחה הצעות לתפקידים תמורת פרישה, בני גנץ מודיע כי לא יתמודד בבחירות הקרובות • יו"ר כחול לבן צפוי למסור הערב הצהרה לתקשורת • ההחלטה מגיעה לאחר לחצים מצד גורמים בגוש השמאל ולאחר שגנץ הצהיר כי ירוץ עד הסוף.

שוקי כץ
אין תגובות
דרמה פוליטית: בני גנץ הודיע - כחול לבן פורשת מהמרוץ
בני גנץ. צילום: אורן בן חקון/פלאש 90

טלטלה במערכת הפוליטית: יו"ר כחול לבן, הרמטכ״ל ושר הביטחון לשעבר בני גנץ, הודיע כי לא יתמודד בבחירות הקרובות. גנץ, שבמשך שבועות הדף את הקריאות לפרוש מהמרוץ והבהיר כי בכוונתו להתמודד עד הסוף, משנה כעת כיוון ומודיע כי יתמקד במאבק להקמת ממשלת אחדות.

״לא אתמודד בבחירות הקרובות – אמשיך להיאבק למען אחדות. זה הפתרון היחיד שימנע אסון נוסף וישמור על ישראל מול כל האתגרים מבית ומחוץ״, מסר גנץ לקראת הצהרתו לתקשורת שתתקיים הערב (שני).

ההחלטה מגיעה לאחר חודשים של לחצים מצד גורמים בגוש המרכז־שמאל, שביקשו מגנץ לוותר על ההתמודדות, על רקע מצבה של כחול לבן בסקרים והחשש שהמפלגה לא תעבור את אחוז החסימה. במוקד המאבק עמדה הטענה כי ריצה עצמאית של כחול לבן עלולה לגרוע קולות ממפלגות אחרות בגוש ולפגוע בסיכוייו להחליף את הממשלה.

בסוף אוגוסט פורסם בוואלה כי בכירים בגוש השינוי הציעו לגנץ שורת תפקידים עתידיים מחוץ לכנסת ולממשלה, בתמורה לפרישתו מהמרוץ. לפי הדיווח, בין ההצעות היו תפקידים שנועדו לאפשר לו לסיים את דרכו הפוליטית בכבוד, לנוכח הקושי הצפוי של מפלגתו לעבור את אחוז החסימה. גנץ עצמו אישר בהמשך כי קיבל הצעות לתפקידים, אך דחה אותן בחריפות והבהיר כי אינו מחפש ג'וב.

גם בחודש ספטמבר נמשכו הלחצים. לפי דיווח ב־ynet, גורמים בגוש השינוי ראו בהתמודדותו של גנץ מכשול אפשרי בדרך לניצחון בבחירות, וניסו להביא לפרישתו. אלא שגנץ התעקש להמשיך במרוץ, ובתחילת אוקטובר אף הבהיר כי ההחלטה להתמודד התקבלה לאחר בדיקת הנתונים. בהצהרה נוספת ב־10 באוקטובר אמר כי בכוונתו לרוץ עד הסוף ודחה את הטענות שלפיהן הוא מבזבז קולות.

במקביל, ניסיונותיו של גנץ לבנות מסגרת פוליטית רחבה יותר לא הבשילו לכדי איחוד משמעותי. המגעים עם גורמים שונים, לצד עזיבת בכירים במפלגה והקושי בסקרים, העמידו את כחול לבן בפני אתגרים פוליטיים וארגוניים. למרות זאת, עד לאחרונה הציג גנץ קו שלפיו הוא מתכוון להמשיך להתמודד ולהציע חלופה פוליטית משלו ורק בשבוע שעבר הצהיר כי יתמודד "עד הסוף".

כעת, ההודעה על אי־ההתמודדות מסמנת תפנית בעמדתו של יו"ר כחול לבן. לפי הודעת המפלגה, גנץ ימשיך למקד את מאמציו בהקמת ממשלת אחדות שתפעל לטובת מדינת ישראל.

ההודעה מגיעה גם לאחר שבשעות הצהריים מסרה כחול לבן כי השלימה את איוש 100% מההקצאות שברשותה לתפקידי חברי ועדות הקלפי, לרבות יושבי ראש ועדות. הערב צפוי גנץ למסור הצהרה לתקשורת, שבה יתייחס להחלטתו ולדרכו בהמשך.

הכתבה עניינה אותך?

88%
12%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.