0%
למרות הירידה באינפלציה

בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי: כך זה ישפיע על המשכנתאות

שישה ימים לפני הבחירות, הודיע נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, כי שיעור הריבית במשק יישאר ללא שינוי - והוא יעמוד על 3.25% • המשמעות: ללא שינוי מיידי בהחזרי המשכנתאות וההלוואות במסלולי הפריים.

דוד חדד
אין תגובות
בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי: כך זה ישפיע על המשכנתאות
View of Bank of Israel main offices in Jerusalem, on January 2, 2023. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** בנק ישראל ירושלים בנין מבנה כללי אילוסטרציה

בנק ישראל החליט היום (רביעי) להותיר את הריבית במשק ללא שינוי, ברמה של 3.25%. בהתאם לכך, גם ריבית הפריים תישאר על 4.75%, כך שלא יחול שינוי מיידי בהחזרי ההלוואות והמשכנתאות במסלולים הצמודים לפריים. ההחלטה התקבלה למרות נתוני מדד המחירים לצרכן שפורסמו בשבוע שעבר והצביעו על ירידה גדולה מהצפוי באינפלציה.

בהודעת בנק ישראל נמסר כי "מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת ביציבות מחירים, תמיכה בפעילות הכלכלית ויציבות השווקים. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתפתחות האינפלציה, לפעילות המשק, לאי הוודאות הגיאו-פוליטית ולהתפתחויות הפיסקליות". ההחלטה התקבלה שבוע בלבד לפני הבחירות, כאשר ההערכות המוקדמות בשוק היו כי הבנק יימנע מהפחתה נוספת בשלב זה.

בהחלטת הריבית הקודמת הוריד בנק ישראל את הריבית ב-0.25 נקודת אחוז, לרמה של 3.25%. ההפחתה הקודמת הובילה לירידה בהחזרי המשכנתאות וההלוואות, כאשר במשכנתא ממוצעת ההחזר החודשי ירד בכ-65 שקלים.

בוועדה המוניטרית הסבירו את המניעים לקביעה וציינו מגוון פרמטרים כלכליים. בין הנימוקים שנמסרו צוין כי האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עמדה בחודש ספטמבר על 1.6%, מעט מתחת למרכז תחום היעד. כמו כן הובהר כי אי־הוודאות נותרה גבוהה על רקע המשך המתיחות הגיאו-פוליטית, אך פרמיית הסיכון של ישראל המשיכה לשהות ברמות הדומות לאלו ששררו לפני 7 באוקטובר.

בנוסף צוין כי מאז החלטת הריבית האחרונה, פוחת השקל בשיעור של 3.1% מול הדולר ויוסף מול האירו ב-0.3%, כאשר במונחים נומינליים אפקטיביים פוחת השקל ב-2.2%.

עו”ד רועי כהן, נשיא להב – לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, מתח ביקורת על ההחלטה ואמר: "החלטת נגיד בנק ישראל להותיר את הריבית על כנה היא החלטה שמשדרת הססנות ומדיניות של אפס סיכונים, שאינה מתאימה למציאות הכלכלית והעסקית במדינת ישראל בימים אלה".

עבור משקי הבית, המשמעות היא שאין שינוי מידי בהחזרים של הלוואות ומשכנתאות במסלולים המבוססים על ריבית הפריים. גם עלות האשראי בריבית משתנה לא צפויה להשתנות בעקבות ההחלטה עצמה

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.