כך זה קרה: רגע חטיפת נשקו של בניהו מלט הי"ד

תיעוד חדש מהפיגוע הקשה שאירע הבוקר (חמישי) סמוך לחוות גלעד חושף את אחד הרגעים הדרמטיים באירוע, כאשר המחבלים מצליחים לחטוף את נשקו האישי של בניהו מלט הי"ד שהגיע לזירה, ולאחר מכן מבצעים באמצעותו ירי לעבר אזרחים ישראלים.

על פי פרטי האירוע שנבדקים בשטח, מספר מטיילים ישראלים הגיעו לפאתי הכפר תל שבשומרון, ללא תיאום מוקדם מול כוחות צה"ל. במהלך מעבר סמוך למסגד המקומי בכפר, התפתחה תקיפה מצד פלסטינים לעבר המטיילים.

בעקבות האירוע הגיע למקום איש הביטחון של חוות גלעד, במטרה לסייע למטיילים. במהלך העימות, על פי החשד, הצליחו המחבלים להשתלט על נשקו האישי של מלט ובאמצעותו לבצע את הירי הקטלני, שבו נרצח. כוחות צה"ל שפעלו בזירה חיסלו את המחבל שביצע את הירי, והנשק שנחטף במהלך האירוע הושב ולא נותר בידי המחבלים.

במקביל, נמשכת פעילות ביטחונית רחבה באזור. העיר שכם והכפר תל עדיין מכותרים, וכוחות הביטחון מנהלים פעילות סיכול נרחבת לאיתור מעורבים נוספים, הן בתוך הכפר והן במרחבי האבטחה הסמוכים.

במערכת הביטחון מציינים כי הפיגוע התרחש בתקופה של מתיחות ביטחונית גבוהה בגזרת יהודה ושומרון, הכוללת פעילות סיכול יומיומית ולילית נגד תשתיות טרור. בצה"ל מזהים בתקופה האחרונה עלייה בהיקף הפעילות החבלנית, הכוללת הן ניסיונות התארגנות של חוליות מקומיות והן פיגועי יחידים.

במהלך הלילה הושלמה פעילות סיכול במרחב ג'נין, וכעת נמשכים המאמצים בגזרה. במקביל מתבצע תגבור משמעותי של כוחות ברחבי יהודה ושומרון, כאשר סד"כ הכוחות בגזרה מתוגבר ל־24 גדודים, בהם 10 גדודי מילואים.

בנוסף, מבוצע תגבור ממוקד במרחב התפר, כחלק מהיערכות מערכת הביטחון למניעת פיגועים נוספים ולשמירה על הצירים והיישובים באזור.

צילום: לפי סעיף 27 א'

אספו צדקה והושפלו: "אתה לא אחי – תעופו מפה"

סערה ברשת בעקבות תיעוד בו נראים שני חרדים שהגיעו לאסוף תרומות בבניין מגורים בגני תקווה, כשהם נתקלים בעימות חריף מצד אחד הדיירים במקום.

הסרטון, שפורסם על ידי העיתונאי ינון מגל, מתעד את אחד מבני הבית כשהוא פונה לשניים בדרישה לעזוב את המקום, תוך שהוא מטיח בהם דברים קשים על רקע המחלוקת הציבורית סביב סוגיות הנוגעות לציבור החרדי.

במהלך העימות נשמע הדובר אומר: "ערב לא טוב, אני לא רוצה לראות אתכם לידי. לא. לא, לא, לא נותן יד. אתה בן עמי, אבל אתה לא אחי".

בהמשך הוא מוסיף: "לא 'אחי'. אתה בן עמי, אבל אתה לא אחי. אחי הלך איתי באש ובמים. אתה קורא לי אחי? למה אתה קורא לי אחי? למה אתה קורא לי אחי? אתה בא עכשיו לקושש עוד כסף אחר, אחרי שלקחתם הכל מהממשלה הזאת?"

לאחר מכן ממשיך הדובר ודורש מהשניים לעזוב את המקום: "תעופו מהבניין עכשיו. אל תסתכל עליו. תעופו מהבניין, בבקשה. אני עכשיו מבקש, תרדו למטה. אני מהוועד של הבניין. אם אתם מסתובבים בבניין פה, אני קורא למשטרה".

התיעוד בגני תקווה מזכיר אירוע דומה שעורר סערה ציבורית לפני מספר חודשים, לאחר שעיתונאית חדשות 12 ענבר טויזר פרסמה סרטון שבו נראו שני בחורים חרדים שהגיעו לביתה כדי לאסוף תרומה להכנסת כלה.

פורסם ע"י ינון מגל

ראב"ד ביתר בעדות מטלטלת על קריסתו של איש חסד נודע

עדות יוצאת דופן נשמעה בימים האחרונים מפיו של מרן הגאון רבי צבי ברוורמן שליט"א, ראב"ד ביתר עילית, אשר יצא בקריאה נרגשת לציבור למען אחד מאנשי החסד המופלגים, שנקלע למצוקה כלכלית קשה ביותר.

מדובר באיש חסד הידוע במסירותו רבת השנים לפרט ולכלל, אשר ביתו ושולחנו שימשו כתובת קבועה עבור נזקקים, שבורי לב ומרי נפש, שמצאו אצלו אוזן קשבת, ארוחה חמה ותמיכה של ממש. במרוצת השנים הלכו החובות ותפחו, עד שבתקופה האחרונה הגיע המצב לכדי קריסה כלכלית מוחלטת.

לסיוע דחוף הקליקו כאן>>>

בעדותו הנדירה, תיאר הראב"ד שליט"א את חומרת המצב: "מקרה קשה מאוד של איש חסד מופלג מאוד שמסר את חייו ומוסר את חייו לפרט ולכלל, ונכנס בחובות עצומים עבור המסכנים ונדכאי הלב שנמצאים על שולחנו, שפרנס אותם. והמצב הגיע ממש לקריסה כלכלית".

לדברי הראב"ד, המצוקה מקבלת משנה חומרה לנוכח הקושי: "המצב הכלכלי שלו זועק עד לשמיים. זה ממש קרוב לפיקוח נפש. אין לו את הצרכים המינימליים".

גורמים המעורים בפרטי המקרה מציינים כי חריפות הדברים מלמדת על חומרתו יוצאת הדופן של המצב. הראב"ד שליט"א אף הדגיש כי אינו מסתמך על עדות שמועה: "ואני מעיד על זה, אני מכיר את הסיפור מקרוב, ויש חובה על כל אחד להשתדל ולהתאמץ יותר מכוחו בשביל בן אדם כזה, שהוא עצמו מסר את נפשו לציבור".

את דבריו חתם הראב"ד שליט"א בהבטחה מפורשת למסייעים: "ואנחנו מבטיחים בעזרת השם שכל מי שיתרום ויסייע לעניין הזה, בעזרת השם, יתברך בכל מיני דמיטב, בבני, חיי ומזוני, בריאות, הצלחה ונחת בכל ענייניו".

בעקבות קריאתו של הראב"ד,הציבור נקרא לסייע לאיש החסד, בתרומה בסך 360 ש"ח, ולזכות בברכתו המיוחדת של הראב"ד שליט"א.

לסיוע דחוף הקליקו כאן>>>

מסתורין באיראן: שריפת ענק פרצה במתחם קברו של חמינאי

ברשתות החברתיות ובערוצי טלגרם המזוהים עם האופוזיציה האיראנית הופצו בשעות האחרונות דיווחים שלפיהם שריפה פרצה במתחם קברו של המנהיג העליון לשעבר של איראן, עלי חמינאי. לצד הדיווחים הופצו גם סרטונים ותמונות שבהם נראות לכאורה להבות ועשן העולים מאזור המתחם.

לפי הדיווחים, כוחות כיבוי והצלה הוזעקו למקום ופעלו להשתלט על האש.בהנהלת המתחם מסרו כי מקור העשן הכבד שעלה מהמתחם הוא בשריפת חומרי בידוד תרמיים. בקרן המנהלת את האתר הדגישו כי האירוע הסתיים ללא נזק לרכוש.

במכבי האש של משהד דיווחו כי השרפה ייצרה עשן סמיך ונראתה למרחוק, אך לוחמי האש הצליחו להכיל את הלהבות בתוך זמן קצר ולמנוע את התפשטותן לשאר חלקי המתחם ה'קדוש'.

חופשות הכל כלול בטביליסי, גודאורי ובטומי – והמקומות הולכים ואוזלים

עונת הקיץ בעיצומה, והביקוש לחופשות הכשרות בגיאורגיה ממשיך לעלות. משפחות, זוגות וקבוצות מחפשים חופשה איכותית בחו״ל, עם נופים מרהיבים, מלונות מפנקים, אוכל כשר בשפע ותוכנית מסודרת שמתחילה כבר מהנחיתה.

בדיוק לשם כך נבנו חבילות הנופש הכל כלול לטביליסי, גודאורי ובטומי – שלושה יעדים שונים לחלוטין, שכל אחד מהם מציע חוויה אחרת, כאשר בכל החבילות נהנים ממעטפת מלאה הכוללת טיסות ישירות, כבודה, העברות, לינה במלון, ארוחות בכשרות מהודרת, טיולים מודרכים בעברית ואטרקציות.

החבילות מתאימות למי שרוצה לצאת לחופשה בראש שקט, בלי לדאוג להסעות, למסעדות, למסלולים או להזמנת אטרקציות באופן עצמאי.

חופשות הכל כלול בטביליסי, גודאורי ובטומי – והמקומות הולכים ואוזלים
אגם ז׳נוואלי , גאורגיה\\צילום: משה נוי

טביליסי – חופשה עירונית עם נופים, שווקים ואטרקציות

טביליסי, בירת גיאורגיה, משלבת בין עיר עתיקה ומיוחדת לבין מרכזים מודרניים, נופים, רכבלים, שייט, שווקים, קניות ואטרקציות לכל המשפחה.

החופשות בטביליסי כוללות תוכנית טיולים מסודרת, ארוחות כשרות ולינה במלון, כאשר בחלק מהמחזורים נותרו מקומות אחרונים בלבד.

26-30.7 | ראשון עד חמישי
נותרו 3 כרטיסים בלבד
1,600 דולר לאדם

27.7-03.8 | שני עד שני
נותרו 15 כרטיסים
1,990 דולר לאדם

02-06.8 | ראשון עד חמישי
נותרו 3 מקומות בלבד
1,600 דולר לאדם

03-10.8 | שני עד שני
נותרו 20 מקומות
1,990 דולר לאדם

09-13.8 | ראשון עד חמישי
המקומות אזלו

16-20.8 | ראשון עד חמישי
המקומות אזלו

23-27.8 | ראשון עד חמישי
נותרו 6 כרטיסים בלבד
1,650 דולר לאדם

חופשות הכל כלול בטביליסי, גודאורי ובטומי – והמקומות הולכים ואוזלים
קרדיט צילום: מלון ג'נסיס טביליסי

גודאורי – פרויקט הדגל של הקיץ

למי שמחפש חופשה בתוך הנופים של הרי הקווקז, גודאורי היא אחד היעדים המרשימים ביותר בגיאורגיה.

מדובר בעיירת נופש הררית עם אוויר צלול, עמקים ירוקים, מפלים, רכבלים, דרכים מרהיבות ונקודות תצפית שקשה להישאר אדישים אליהן.

פרויקט הדגל של הקיץ בגודאורי מתקיים בשני מחזורים של שבוע מלא, מיום שני ועד יום שני. החבילה כוללת לינה, ארוחות בכשרות מהודרת, טיולים, אטרקציות ותוכנית מלאה גם במהלך השבת.

27.7-03.8 | שני עד שני
נותרו 16 מקומות בלבד
7,900 ש״ח לאדם

03-10.8 | שני עד שני
נותרו 20 מקומות

לצד פרויקט הדגל מתקיימות גם חופשות קצרות מראשון עד חמישי:

09-13.8 | ראשון עד חמישי
המקומות אזלו

16-20.8 | ראשון עד חמישי
המקומות אזלו

23-27.8 | חופשת נשים
נותרו 10 מקומות בלבד
5,500 ש״ח לאדם

חופשת הנשים מיועדת למי שמחפשת כמה ימים של נופש, טבע, טיולים ואווירה מיוחדת, במסגרת מסודרת ומותאמת.

בטומי – ים, טיילת וחופשה ברמה גבוהה

בטומי הפכה בשנים האחרונות לאחד מיעדי הנופש המבוקשים ביותר בגיאורגיה. העיר מציעה שילוב של חוף ים, טיילת מרהיבה, גלגל ענק, רכבל, שייט, קניות, מסעדות ואווירה של עיר נופש אמיתית.

החבילות לבטומי כוללות לינה במלון ברמה גבוהה, ארוחות כשרות, טיולים ואטרקציות, והן מתאימות גם לזוגות וגם למשפחות.

26-30.7 | ראשון עד חמישי
המקומות אזלו

02-06.8 | ראשון עד חמישי
נותרו 7 מקומות
1,690 דולר לאדם

09-13.8 | ראשון עד חמישי
נותרו 4 מקומות בלבד
1,750 דולר לאדם

16-20.8 | ראשון עד חמישי
נותרו 7 מקומות
1,690 דולר לאדם

מה כוללת חבילת הכל כלול?

במקום להזמין כל חלק בחופשה בנפרד, החבילות מרכזות את כל מה שצריך תחת קורת גג אחת:

טיסות ישירות, כבודה, העברות משדה התעופה, לינה במלון, ארוחות בכשרות מהודרת בד״ץ קהילות, טיולים מודרכים בעברית ואטרקציות בהתאם לתוכנית של כל יעד.

כך ניתן לצאת לחופשה מסודרת, עם ליווי ושירות לאורך הדרך, ולהתמקד בעיקר בנופש ובחוויה.

המקומות האחרונים לקיץ

בחלק מהמחזורים המקומות כבר אזלו לחלוטין, ובאחרים נותרו כרטיסים בודדים בלבד. מי שמתכנן לצאת לחופשה במהלך בין הזמנים או במהלך חודש אוגוסט, מומלץ שלא להמתין לרגע האחרון.

קשת טורס – חופשות כשרות בגיאורגיה

לאתר מלון ג'נסיס טביליסי בכשרות בד"ץ קהילות לחצו כאן>>>

לאתר המלון הכשר בבטומי בכשרות בד"ץ קהילות לחצו כאן>>>

לחופשת קייץ הכשרה בעיירת הנופש גודאורי לחצו כאן

לפרטים נוספים חיגו כעת: 02-624-1292

"גם ב-3 בלילה": המפיק שחושף את מאחורי עולם החתונות

מנשה פרלשטיין נחשב לאחד האנשים העסוקים בתעשיית המוזיקה החרדית. כמפיק ומנהל אמנים, הוא מבלה את ימיו ולילותיו בין חתונות, ישיבות, צילומי קליפים ופגישות עם זמרים צעירים שחולמים לפרוץ. בריאיון ל"המחדש" הוא פותח צוהר לעולם שמאחורי הבמה וחושף כיצד נראית העבודה האמיתית בתעשייה.

"לי יש משרד בעצם של מוזיקאים שאני מתעסק איתם ביום יום. במקום השני שלי בעצם, אני היום מנהל את מוטי הכט ואת כל הפרויקטים שאנחנו מוציאים לאחרונה. בעצם כל המשרד של מוטי זה המשרד שלי. חוץ מזה יש לי גם אמנים לבד שאני מתעסק איתם. אבל אני כל היום עסוק בעצם מסביב למוזיקה, גם עם החבר'ה שבעצם מיוצגים אצלנו".

לא נפתח לכם? נסו כאן

צילום: יעקב שלמה | עריכה: יהודה חסן | הפקה: בני קוביץ

פרלשטיין מספר כי הכניסה שלו לעולם ההפקות הייתה כמעט במקרה. "בתקופת הקורונה נהיה משהו שנקרא מארגן בחתונה. יום אחד אבא שלי מגיע אליי ואומר לי: מחר אתה מנהל לחבר שלי את החתונה. לא שאל אם אני רוצה ולא אם אני יודע. פשוט זרק אותי למים".

הוא הגיע לאולם בביתר עילית, ניהל את האירוע הראשון בחייו, ובסיומו קיבל מחמאה בלתי צפויה ממנהל האולם. "הוא שאל אותי אם זו באמת הפעם הראשונה שלי. הוא לא האמין לי. כבר באמצע האירוע נסגרו לי עוד שתי חתונות ומשם הכול התגלגל".

כיום הוא אחראי על לוחות הזמנים של אמנים, סגירת אירועים, ניהול קשרים עם ישיבות ומארגנים והפקת פרויקטים מוזיקליים. למרות התחרות בענף, הוא מדגיש כי שיתופי הפעולה הם חלק בלתי נפרד מהמקצוע.

"יש תחרות בכל תחום, לא רק בתחום המארגנים. אבל בסוף הלקוח צריך לקבל מה שהוא רוצה. אם הוא רוצה זמר מסוים שלא מיוצג אצלי, הוא יקבל אותו. אני דואג ללקוח".

אחת הסוגיות שמעסיקות את עולם המוזיקה היא עליית מחירי האמנים. פרלשטיין מנסה להסביר את התופעה. "ברגע שיש ביקוש גדול לזמר מסוים, ברור שהמחיר עולה. אבל גם היום יש מחירים סבירים ואפשר להביא זמרים טובים במחירים שפויים. יש זמרים ב 2,500 שקל ויש ב 7,000 שקל. הכול תלוי בביקוש ובמסגרת התקציב".

לדבריו, אחת הטעויות הנפוצות היא לחשוב שהאמן מגיע, שר כמה שעות והולך הביתה. "אנשים חושבים שזמר מגיע לחתונה, עולה על הבמה בשעה 7 ומסיים ב 11. יש המון עבודה לפני, המון עבודה אחרי והמון עבודה באמצע האירוע. זו עבודה מתישה מאוד".

העבודה, כך הוא מספר, אינה נגמרת לעולם. "אני עובד מסביב לשעון. חוזר הביתה ב 4 או 5 בבוקר וב 8:30 כבר עם הילדים. הטלפון עובד 24 שעות. בחורים מתקשרים גם ב 3 בלילה וב 4 בבוקר".

אחד הקטעים הצבעוניים בריאיון מגיע כאשר הוא מתאר את הפוליטיקה העדינה שמאחורי כל חתונה. "להיות זמר בחתונה זה להיות פוליטיקאי ברמה מאוד מאוד גבוהה. מצד אחד יש את המשפחה שרוצה אירוע מסוים, מצד שני הבחורים רוצים משהו אחר. אתה צריך לגשר בין כולם. אם תעשה רק מה שהמשפחה רוצה, נשרפת בישיבה. אם תעשה רק מה שהבחורים רוצים, המשפחה לא תהיה מרוצה. צריך לדעת לנווט".

פרלשטיין נזכר גם במקרה יוצא דופן שבו חתונה בוטלה ברגע האחרון בעקבות מעבר ללונדון. "הכול כבר היה סגור. מוזיקה, אולם, הכול. בסוף התברר שבטעות רשמתי לזמר ביומן תאריך אחר. זה אחד למיליון, אבל בזכות הטעות הזאת הוא בכלל היה משובץ לאירוע אחר באותו יום. בסוף הכול הסתדר".

כשמדברים על ביטולי שידוכים, הוא מציג גישה יוצאת דופן. "אני לא חושב שלקחת כסף על ביטול שידוך זה דבר יפה וערכי. אני אומר למשפחות: בעזרת השם תמצאו את השידוך הנכון, רק תזכרו את מי ביטלתם ותזמינו אותו לחתונה הבאה".

מלבד החתונות, פרלשטיין מעורב גם בהפקת קליפים ופרויקטים מוזיקליים. לדבריו, הציבור לא תמיד מבין כמה עבודה עומדת מאחורי כמה דקות של וידאו. "אם אנשים היו יודעים מה עובר קליפ של שלוש או ארבע דקות עד שהוא יוצא, הם היו בהלם. זה ימים שלמים של עבודה, אולפנים, צילומים, עריכות והמון אנשים".

אחד הפרויקטים הגדולים שעליהם הוא מספר הוא הפקת פורים מיוחדת שבה השתתפו כמה מהשמות הבולטים במוזיקה החסידית. "עשינו שם פרויקט מטורף. היו צילומים מורכבים מאוד. אפילו הכלים לא הגיעו בזמן ונאלצנו לחזור בשתיים בלילה כדי להשלים את החומר".

לסיום הוא נשאל כיצד הוא בוחר את האמנים שאותם הוא מייצג. "היום כל אחד חושב שהוא המציא את העולם. אני מקבל כל יום בין 10 ל 12 פניות מזמרים וקלידנים חדשים. בסוף צריך להביא משהו שאין בשוק".

המסר שלו לדור הצעיר חד וברור: "תהיה טוב, תהיה ישר מול הלקוחות שלך. אם אתה באמת רוצה להיות זמר, תלך עם זה עד הסוף. גם אם אמרו לך לא וסגרו לך את הדלת, תגיע מהדלת השנייה. בסוף תמיד יש הזדמנויות. אבל אם אתה רואה שאתה לא במקום המתאים, פשוט תזוז הצידה. חבל לעשות מעצמך בדיחה".

ועל חופשות? אל תבנו עליו. "אשתי כבר לא מאמינה כשאני אומר שמגיע חופש. בזמן שהזמרים נחים, המפיקים עוברים לעבוד מול הישיבות ולסגור את העונה הבאה. אין מנוחה".

טלטלה בענף התיירות: חופשת קיץ באירופה כבר זולה יותר מחופשה משפחתית בארץ

מחירי החופשות בישראל ממשיכים לטפס, ומשפחות רבות מגלות שהקיץ הזה חופשה משפחתית בחו״ל יכולה להיות לא רק חוויה מיוחדת יותר, אלא במקרים רבים גם משתלמת יותר מחופשה דומה בארץ.

אחד היעדים שמקבלים לאחרונה תשומת לב מיוחדת הוא גודאורי, עיירת נופש מרהיבה בגיאורגיה, השוכנת בגובה של כ־2,000 מטר מעל פני הים, בלב נופי הרי הקווקז.

יעד הקיץ שמסקרן את הישראלים

בראיון בערוץ 14 סיפר משה אנגל, מנהל הפרויקט מטעם קשת טורס, על הביקוש הגובר לחופשות קיץ בגיאורגיה, ובעיקר לגודאורי, שהפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש בקרב משפחות, זוגות וקבוצות מהציבור הישראלי.

השילוב בין מזג אוויר נעים, נופים ירוקים, אוויר הרים צלול, מלונות ברמה גבוהה ותוכנית טיולים עשירה, הופך את גודאורי לאלטרנטיבה מעניינת במיוחד עבור מי שמחפש לברוח מהחום והעומס של הקיץ בישראל.

חופשה משפחתית עם תוכן אמיתי

בניגוד לחופשה רגילה שבה כל יום צריך לתכנן מחדש, החבילות לגודאורי נבנות כחופשה מלאה ומאורגנת: טיסות, העברות, מלון, ארוחות, טיולים ואטרקציות.

בין הפעילויות שמחכות לנופשים ניתן למצוא רפטינג, טרקטורונים, רכבלים, שייט, מסלולי טבע ונופים עוצרי נשימה של הרי הקווקז. עבור משפחות עם ילדים, מדובר ביתרון משמעותי: יש תוכנית מסודרת, יש ליווי, ויש מה לעשות בכל יום.

הפתרון לשומרי כשרות

אחד האתגרים הגדולים של משפחות שומרות כשרות בחו״ל הוא נושא האוכל. בגודאורי מוצעת חופשה כשרה למהדרין, עם ארוחות מסודרות, חדר אוכל כשר וליווי מותאם לציבור שומרי הכשרות.

כך הנופשים יכולים ליהנות מחופשה בחו״ל בלי להתעסק בחיפוש אחר פתרונות אוכל, בלי להיסחב עם ציוד מיותר, ובלי לוותר על רמת הכשרות והנוחות.

אז למה דווקא גודאורי?

גודאורי מציעה משהו שקשה למצוא בחופשת קיץ רגילה: מזג אוויר נעים, טבע מרהיב, שקט, מרחבים, אטרקציות לכל המשפחה וחוויה אירופאית במחיר שיכול להתחרות גם בחופשות בארץ.

בזמן שמחירי המלונות בישראל ממשיכים להיות גבוהים, יותר ישראלים מגלים שחופשה מאורגנת בגיאורגיה יכולה לתת תמורה רחבה יותר: גם נופש, גם טיולים, גם אטרקציות וגם אוכל כשר.

נכון, פספסתי. הנה הסיום המתוקן עם טלפון ווואטסאפ:

לפרטים נוספים והרשמה לחופשת הקיץ בגודאורי:
אתר: https://kosher-hotel.co.il/summer-2026-in-gudauri/

טלפון: 02-380-1100

וואטסאפ: 054-429-7054

מספר המקומות מוגבל.

טלטלה בענף התיירות: חופשת קיץ באירופה כבר זולה יותר מחופשה משפחתית בארץ

לחופשות נוספות מבית קשת טורס

למלון הכשר ג"נסיס בטביליסי בכשרות בד"ץ קהילות >>>

למלון הכשר בבטומי בכשרות בד"ץ קהילות >>>

ההסכם מתפרק? ארה"ב בגל תקיפות נרחב באיראן

המתיחות בין ארצות הברית לאיראן מזנקת מחדש, לאחר שפיקוד המרכז האמריקני הודיע כי החל בסדרת תקיפות נגד יעדים איראניים, בתגובה ל"מתקפות איראניות על כלי שיט מסחריים במצרי הורמוז".

בהודעת פיקוד המרכז של ארה״ב נמסר: "פיקוד המרכז של ארצות הברית (CENTCOM) החל לבצע סדרה של תקיפות עוצמתיות נגד איראן, במטרה להסב לה מחיר כבד על כך שתקפה כלי שיט מסחריים המאוישים בידי אזרחים חפים מפשע, אשר שטו בנתיב שיט בינלאומי."

עוד נמסר כי "התקיפות האמריקאיות הן תגובה למתקפות האיראניות נגד שלוש ספינות מסחריות שעברו במצרי הורמוז. התוקפנות שהפגינה איראן הייתה בלתי מוצדקת, מסוכנת, ומהווה הפרה ברורה של הפסקת האש".

במקביל לפעילות הצבאית, ארצות הברית הודיעה על ביטול ההקלה שאפשרה מכירת נפט איראני, צעד שנועד להפעיל לחץ כלכלי נוסף על משטר האייתוללות. ההחלטה התקבלה לאחר שבארה"ב טענו כי איראן הפרה את ההבנות שנחתמו בין הצדדים.

משרד החוץ האיראני הגיב בחריפות להחלטה האמריקנית והאשים את וושינגטון בהפרת ההסכמות. בהודעה רשמית נאמר: "משרד החוץ של הרפובליקה האסלאמית של איראן מגנה בחריפות את צעד מחלקת האוצר של ארה"ב לבטל את ההשעיה הזמנית של הסנקציות על מכירת נפט איראני. צעד זה מהווה הפרה בוטה של סעיף 10 למזכר ההבנות לסיום המלחמה, ומטיל את האחריות להשלכות של הפרת אמונים זו על הממשל האמריקאי."

בטהרן טענו כי ההחלטה האמריקנית התקבלה זמן קצר לאחר חתימת מזכר ההבנות וכי היא מוכיחה לדבריהם כי ארה"ב אינה מעוניינת בקיום ההסכם. "בנסיבות שבהן חלפו פחות מ-20 ימים מאז חתימת מזכר ההבנות של אסלאמאבאד, ההכרזה על ביטול הרישיון הכללי שפורסם ב-21 ביוני היא סימן נוסף לכוונות הזדון, לחוסר היציבות ולחוסר האמינות של הממשל האמריקאי. זאת בשעה שבמהלך 20 הימים האחרונים, ארה"ב – בין אם באופן ישיר ובין אם באמצעות פעולותיו של המשטר הציוני נגד לבנון – ביצעה שוב ושוב הפרות קטנות כגדולות של סעיפים שונים במזכר ההבנות."

עוד טענו האיראנים כי מאז חתימת ההסכם פעלה טהרן לדבריהם בהתאם להתחייבויותיה, בעוד ארה"ב היא זו שמפרה את ההבנות. "הרפובליקה האסלאמית של איראן, מאז חתימת מזכר ההבנות ב-18 ביוני ועד עתה, פעלה בתום לב מוחלט ותוך שימוש בכל יכולותיה כדי למלא את התחייבויותיה על פי המזכר. למרות זאת, הממשל האמריקאי, כהרגלו בקודש, ניסה להצדיק את הפרת התחייבויותיו בתואנות שונות, במקביל לביצוען."

בסיום ההודעה הזהירה איראן מפני השלכות הצעדים האמריקניים והבהירה כי תשקול צעדי תגובה. "משרד החוץ של הרפובליקה האסלאמית של איראן מזהיר מפני השלכות הפרת ההסכם על ידי ארה"ב, וינקוט בכל פעולה שימצא לנכון כדי להגן על האינטרסים והביטחון הלאומי שלו."

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

דאגה בחסידות דארג: במהלך ה"נאות דשא" של האדמו"ר בשווייץ לפתע נתקף הרבי בחולשה פתאומית, בעקבות המצב הוחלט על פינויו לישראל במטוס פרטי, בליווי בני משפחתו והמשב"קים.

דרמה בישיבת מיר: לאחר הרפיון בתפילת שחרית בישיבה, החליטה הנהלת הישיבה כי ארוחת הבוקר בחדר האוכל המרכזי תתאפשר רק למי שהתפלל שחרית בישיבה

"היה יותר קשה אם לא הייתי נוסע": ראש ישיבת נתיבות אביעזר, הגר"ד וולפסון, עלה לביתו של מרן הגר"ד לנדו כדי להודות לו על המסע הממושך למען עולם התורה

הגרא"י קוק שליט״א ראש ישיבת מאור התלמוד, בביקור בבית החולים אצל אחיינו הגה"צ רבי חזקיהו דוב הכהן קוק בן שושנה לרפו"ש.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

הגאון החסיד רבי מנחם מענדל גולוכובסקי שליט"א חבר בית דין רבני חב"ד ורב קהילת חב"ד ברחובות שהתפלל תפילת שחרית בבית הכנסת קאליסק בטבריה בשיחה עם הרב משה חיים שניידר שליט"א לאחר התפילה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

הגה"צ רבי אלימלך בידרמן בהבדלה בברכת בורא מיני בשמים, בדביקות רבה.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: ארי קופרשטוק

הגאון רבי פנחס פאדווא מאנטוורפן בביקור אצל האדמו"ר מסאטמר

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

אלפי תלמידי ישיבת בריסק התאספו השבוע בכותל המערבי לקרוע שערי שמים לרפואת ראש הישיבה הגרא"י סולוביציק. בהמשך השבוע שוחרר ראש הישיבה לביתו

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

האדמו״ר מתו״א השוהה בימים אלו למנוחה בהונגריה, בקידוש לבנה ובהבדלה בקרעסטיר

עצרת תפלה ע"י ק"ק מחזיקי הדת מנצ'סטר לרפואת הגה"צ אדמו"ר מהורדענקא שליט"א

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

במהלך מסיבת חומש שנערכה בתלמוד תורה בנשיאות האדמו"ר רבי יקותיאל אבוחצירא בת"ת, האדמו"ר בחן באריכות רבה ילד בן 6 שנבחן במשך דקות ארוכות על כל מסכת אבות בע"פ

גדול יהיה: נכד האדמו"רים מלעלוב ניקלשבורג והארנסטייפל, בריקוד מצוה טאנץ, כאחד האדמו"רים.

האדמו"ר ממעז'יבוז' שליט"א בשמחת בית ניקלשבורג הארנסטיפל

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

לאחר מכן נצפה בשמחת אירוסי הבה״ח תולי קרויזר

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

בית שמש: מרן הגאב"ד הגרש"י זעפראני השתתף במעמד סיומי המסכתות של תכנית "דכולא בה", ושיבח את יוזם התכנית הרב משה אבוטבול: "אינו מסתפק בלימודו האישי, אלא פועל להרבות תורה ולהגביר את עסק התורה בקרב ציבור האברכים".

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

מאוחר יותר השתתף המשב"ק במסיבת חומש בת"ת "אור חדש" בקרית יובל בראשות הרה"ג שמעון ישראל. הגאב"ד הגרש"י זעפראני פנה לילדים וזעק: "אתם דור העתיד! התורה הקדושה נושאת אליכם עיניים, ואתם תמשיכו להעביר את הלפיד שנמשך 3,300 שנה!".

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

קבוצת עילויים מארגנטינה הגיעה במיוחד לארץ ישראל כדי להיבחן אצל הגאב"ד על הלכות עירובין. הגרש"י זעפראני תפעל מידיעותיהם המופלגות, בירכם בחום ומסר דרישת שלום לבני ומנהיגי הקהילות בארגנטינה אותם ביקר במסגרת מסע החיזוק מוקדם יותר השנה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

תלמידי שיעור ג' בישיבת "שלום רב" באשדוד נבחנו על מסכת נדרים אצל הגאון הגדול רבי מנשה תופיק אביעזרי שליט"א. הרב הביע התפעלות מבקיאותם ומעמלם בתורה, בירך את ראש הישיבה הרב יעקב עמר ואת התלמידים, וחיזקם להמשיך להגדיל תורה ולהאדירה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

האדמור מפרמישלאן מעתיר בבכיות ובתחנונים, על ציון הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף

בשמחת התנאים לבנו של רב יהושע קרויזר משב"ק אצל אדמו"ר מויז'ניץ שיכון שליט"א

חברי בד"ץ רבני הקריות אשדוד בפתיחת סניף דור ישרים באשדוד

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: יוסי לוי

מעמד מרגש בקיבוץ נווה יעקב: בני החבורה ציינו את סיום לימוד ספר אור החיים שנלמד מדי שבוע לאחר סדר ג' בשעות הלילה, בדיוק ביום הילולת רבנו חיים בן עטר זיע"א. במעמד השתתף ראש הישיבה הגאון רבי משה בן שושן שליט"א, שחיזק את הלומדים על מעלת ההתמדה בלימוד. בסיום קיבלו המשתתפים על עצמם להמשיך ולהרחיב את מסגרת הלימוד הקבועה.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

דובר הילולת הצדיק מעגור הרב ישי יפת, נצפה ברגע של תדרוך לנכדי הצדיק הרבנים שליט"א, לצד ותיק המושב ובעל מתחמי האירועים 'ארץ קדם' שבמושב עגור – גרשון גאמו.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

לאחר מכן ראינו את הדובר המוכשר מסב סביב שולחן אחד בחצר בית בישוב, לצד חברי הכנסת של ש"ס הרב יונתן משריקי ויוסי טייב, הרמ"ט ישראל בן ששון, ואורח הכבוד היה לא אחר מאשר העסקן הויז'ניצאי המוכשר יוסף שמעון שכטר, שנתרם כל כולו למען האירוע.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

מעמד התחלת בבא קמא ע"י האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק במסגרת הלימוד הקבוע דף הקהילה מחזור ג'

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

הילולת הרה"ק בעל ה'אור החיים' הק' זי"ע בראשות כ"ק אדמו"ר מבאסטאן שליט"א בבית מדרשו בביתר

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים שליט"א בתפילה ע"י ציון האור החיים הק' בליל ההילולא

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

מאוחר יותר הגיע האדמו"ר לניחום אבלים על פטירת קרובו הרב עקיבא ראנד ז"ל

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

ואילו אחיו, האדמו"ר מסדיגורה לונדון נצפה עם ראש ישיבת גייטסהעד

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

שמחת אירוסי נכד המשפיע רבי חיים ורנר עם נכדת האדמו"ר מאשלג

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

האדמו"ר מווישזניץ לונדון בחופה בלונדון

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

האדמו"ר ממעז'יבוז' נצפה במדרגה השביעית במערת המכפלה

האדמו"ר מצאנז שליט"א משתתף במסע הלויית המקובל, הגה"צ רבי עמוס גואטה זצ"ל, ביציאה מהמרכז הרפואי 'לניאדו'.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

מעמד ברוכים הבאים לרה"י הגר"א סאלים שליט"א לאחר תפילת שחרית בישיבה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

נדיר: מרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א בהבטחה נדירה: "בחור שיושב ולומד ולא פסק פומיה מגירסא, לא ינזק, ולא יתפסו אותו, ולא יעשו לו שום דבר"

האדמו"ר מפיטסבורג הגיע לנאות דשא אצל הרב ישראל שטרן מחברת הנופש 'שרי טורס' במלון מדליין בעיר אישגל באוסטריה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

שמחת החתונה לבתו של אבדק"ק מאקאווא אלעד הגה"צ אברהם מתתיהו לעמבערגער שליט"א עם בן ראש ישיבת נועם התורה הגה"ח רבי אהרן קאפף שליט"א בן כ"ק אדמו"ר מלעלוב בראנוביץ שליט"א וחתן כ"ק מרן אדמו"ר מלעלוב הר יונה שליט"א. נטלו חלק אדמורי"ם רבנים אישי ציבור וקהל רב מהעיר אלעד ומרחבי הארץ בלט בנכוחתו מרן גאב"ד מאקאווא שליט"א שחרג ממנהגו ואף רקד מצווה טאנץ שלא כמנהגו ושלא כהרגלו

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

בן האדמו״ר מדאראג מתברך ממנהיג העדה החרדית, הגר"מ שטרנבוך שליט״א

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

את הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, שהגיע לבני ברק לרגל שמחת חתונת נכדתו, ראה המשב"ק בשיח תורני מעמיק עם הגאון הגדול הרב יגאל כהן ועם חתנו, ראש בית ההוראה הספרדי, הגאון הרב נריה ברבי.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

המשב"ק החליט ללמוד בעצמו את פרטי הלכות מזוזה באמצעות 'שימוש' תלמידי חכמים. וזכה לחזות השבוע בגאב"ד רבי נפתלי נוסבוים שליט"א קובע מזוזה בפתח המשכן החדש של בית ההוראה 'נתיבות החיים' שבנשיאותו. כך זכה ללמוד שהמזוזה נקבעת בתחילת השליש העליון בטפח הסמוך לחוץ, לצורך המדידה נעשה שימוש בגארטעל מהודר.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

גם הראשון לציון ורבה של ירושלים, הגאון הגדול רבי שלמה משה עמאר, קבע מזוזה

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

האדמו"ר מזועהיל מאנסי עלה למעונו של האדמו"ר מסאטמאר להזמינו לשמחת נישואי נכדו

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

'הינוקא' במסר לתושבי נתניה בעקבות הרצח המזעזע של הרה"צ רבי עמוס גואטה זצ"ל, בו הוא מודיע כי יבוא לחזק ולנחם ביום ראשון הקרוב. המשב"ק שידוע בדביקותו לצדיקים, לא יכל להפסיק להתעניין בפאות הינוקא שהופיעו בצבע בלונד. ויהי לפלא.

לראשונה ברכסים: גבאי כל הקהילות התכנסו לועידת "האספו" ביוזמת חבר המועצה הרב נתנאל חיאק, ובהובלה של יו"ר איגוד גבאי הקהילות הרב שמואל בן כליפה. השתתפו ונשאו דברים המרא דאתרא הגר"מ תנעמי, רב הקהילות הגר"א לוגסי והגר"ר חיאק. בערב נערך שו"ת עם הרב רפאל סוויד, ופאנל המקצועי עם גבאים משלוש קהילות אברכים ענקיות מרחבי הארץ, בהנחיית הרב ישראל כהן.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע

ראש הישיבה, חתנה דבי נשיאה הרב ליאור כהן, נואם לצד גדולי הרבנים בכינוס יסוד הישיבה הגדולה 'אורחות מאיר' באלעד, שע"י ישיבת 'מאור יוסף' בראשותו. הישיבה הוקמה לע"נ מרן הגר"מ מאזוז זיע"א.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: נועם אליהו

הראשונים לציון הגאון רבי שלמה משה עמאר והגאון רבי יצחק יוסף, בתפילת ערבית קודם שמחת פדיון הבן לנינם המשותף, נכד לראש ישיבת 'אוהל יוסף' הג"ר עובדיה יוסף.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: דוד ארזני

הכהן הפודה: ראש ישיבת 'חברון' וחבר המועצת, הגאון רבי דוד כהן.

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: דוד ארזני

הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף מלווה בבניו הג"ר עובדיה ראש בית המדרש 'יחווה דעת' והר' אביחי – העוסק בצרכי ציבור באמונה, בכניסתו למעמד 40 שנה לממלכת התורה 'יחוה דעת'

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: יעקב כהן

הראשון לציון במשא המרכזי

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: יעקב כהן

גלימתו של נשיא בית המדרש ומייסדו, מרן הגר"ע יוסף זצ"ל

המשב"ק: דאגה בחסידות, הרפיון בישיבה והפאות ששינו צבע
צילום: יעקב כהן

גונבים את המדינה: בג"ץ פסל את הבחירות למבקר המדינה

דרמה משפטית ופוליטית: בג"ץ הורה היום (חמישי) לבטל את תוצאות הבחירות לתפקיד מבקר המדינה ולקיים הצבעה חוזרת בכנסת, לאחר שקבע כי בהליך הבחירה נפל פגם מהותי הנוגע לעקרון חשאיות ההצבעה. ההחלטה התקבלה פה אחד על ידי נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, המשנה לנשיא נעם סולברג והשופטות דפנה ברק-ארז, רות רונן וגילה כנפי-שטייניץ.

את פסק הדין כתב המשנה לנשיא, השופט "השמרן" נעם סולברג, ככה"נ נשלח להכשיר את הניסיון לגנוב את הבחירות. סולברג קבע כי "בסבב ההצבעה השני נפל פגם מהותי במישור חשאיות ההצבעה", וכי מדובר בפגם המחייב את ביטול ההצבעה וקיומה מחדש. לדבריו, הפגיעה בחשאיות אינה עניין טכני בלבד, אלא עקרון יסוד המעוגן בחוק יסוד: מבקר המדינה, שנועד להבטיח את חופש ההצבעה של חברי הכנסת ללא לחצים או פיקוח.

העתירות הוגשו לאחר שבמהלך הבחירות לתפקיד מבקר המדינה תיעדו מספר חברי כנסת מהקואליציה את הצבעתם מאחורי הפרגוד, בעקבות מסר שלפיו ניתן לעשות כן. השופטים קבעו כי התנהלות זו פגעה בחשאיות ההצבעה באופן העלול היה להשפיע על תוצאות הבחירות, ולכן אין מנוס מעריכת בחירות חדשות.

בפסק הדין הדגישו השופטים כי החובה לשמור על הוראות חוק היסוד גוברת גם אם ביטול הבחירות כרוך בקשיים מעשיים, וכי שמירה על תקינות ההליך הדמוקרטי מחייבת הצבעה חוזרת. במקביל, בית המשפט לא קיבל את הטענות הנוגעות לניגוד העניינים הנטען של עו"ד מיכאל ראבילו, והתמקד אך ורק בפגם שנפל בהליך ההצבעה.

ההחלטה צפויה להחזיר את הליך הבחירה לכנסת, שתידרש לקיים הצבעה חדשה לתפקיד מבקר המדינה, הפעם תוך הקפדה מלאה על חשאיות ההצבעה בהתאם להוראות החוק, אולם טרם ברור כיצד ינהג יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שהתנגד להצעת בג"ץ לקיים הצבעה חוזרת עוד בטרם ניתן פסק הדין. אוחנה הודיע אז כי לא יקיים בחירות חדשות, וכתב כי "הכנסת אמרה את דברה", בטענה שאין מקום להתערבות שיפוטית בהליך הבחירה של הכנסת.

מאות חסידים מבני ברק ימחו מול ביהמ"ד בירושלים

על רקע המתיחות המתמשכת בחסידות סאדיגורה, צפויה להתקיים מחר חמישי, י"ז בתמוז עצרת מחאה, תפילה וזעקה בהיכל בית המדרש סאדיגורה ירושלים ברחוב שמואל הנביא 79, בהשתתפות מאות חסידים, רבנים, אברכים ובחורי ישיבות.

על פי הודעת המארגנים, העצרת מתקיימת לטענתם בעקבות מסע מתמשך של צעקות, השפלות ופגיעה בכבודו של האדמו"ר מסאדיגורה שליט"א ובני משפחתו, מצד המחנה היריב סאדיגורה ירושלים בסכסוך הפנים חסידי. לטענתם, ההתנהלות בתקופה האחרונה חצתה כל קו אדום ומחייבת הבעת מחאה ציבורית בדרך של תפילה והתעוררות.

העצרת תיפתח בשעה 19:00 בתפילת מנחה ובאמירת פרקי תהילים. לאחר מכן צפויים לשאת דברים מנהיג העדה החרדית, הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א, והמשפיע הרה"צ רבי נחום כהן שליט"א. בהמשך תתקיים תפילת ערבית, ולאחריה יפתחו המשתתפים את הצום והציבור יתפזר.

לדברי המארגנים, האירוע מתקיים בתיאום מלא עם משטרת ישראל ובאישורם ובהשתתפותם של רבני הקהילה, ראשי הישיבה וחברי בית ההוראה. עוד מדגישים כי מטרת העצרת היא "להשמיע קול מחאה ברור מתוך איפוק, כבוד ואחריות, תוך שמירה מלאה על הסדר הציבורי".

המארגנים מוסיפים כי בית המדרש והבניין שייכים לקהילה ולעמותה המנהלת אותה, בהתאם לפסק דינו של בית המשפט שניתן לאחרונה ולפסיקת בית הדין שניתנה לפני מספר שנים. לדבריהם, הם מצפים להשתתפות רחבה של בני הקהילה ומביעים תקווה כי האירוע יתנהל על מי מנוחות, ללא ניסיונות הפרעה או אלימות מצד הגורמים המתנגדים.

במודעות קוראים לחסידים: "איש בל ייעדר", בקריאה לכלל בני הקהילה להגיע ולהשתתף בעצרת התפילה והמחאה.

הקיץ הזה עולים לגובה: חופשת הפרימיום הכשרה בגודאורי גאורגיה

יש חופשות שמזמינים כי צריך קצת מנוחה. ויש חופשות שמרגישות כמו החלטה נכונה מהרגע הראשון: אוויר הרים צלול, נופים ירוקים, מלון מפנק, אוכל כשר ברמה גבוהה, טיולים, אטרקציות, שבת מרוממת, והכי חשוב, מישהו אחד שדואג להכל.

זה בדיוק מה שקשת טורס מציעה הקיץ בגודאורי שבגאורגיה, עיירת הנופש המרהיבה של הרי הקווקז, בגובה של כ־2,000 מטר מעל פני הים. יעד קריר, ירוק, פתוח ומרענן, שהפך בשנים האחרונות לאחד המקומות המבוקשים ביותר לחופשת קיץ כשרה לציבור הדתי והחרדי.

הקיץ הזה עולים לגובה: חופשת הפרימיום הכשרה בגודאורי גאורגיה

החופשה של קשת טורס בגודאורי נבנתה מראש כחבילה מלאה באמת. לא חופשה שבה מתחילים לחשב כל הסעה, כל טיול וכל אטרקציה בנפרד, אלא חבילה מסודרת הכוללת טיסות, כבודה, העברות, אירוח במלון Gudauri Inn, ארוחות כשרות, טיולים מודרכים בעברית, אטרקציות, שבת מלאה ותוכנית עשירה לכל המשפחה.

במהלך החופשה נהנים האורחים מנופי הקווקז הפתוחים, טיולי ג’יפים ורכבי שטח, ראפטינג, שייט, רכבלים, תצפיות עוצרות נשימה, טבע פראי, אוויר צלול ומסלולים שנבנו במיוחד למשפחות. הילדים נהנים מתוכן וחוויות, ההורים נהנים מראש שקט, והכול מתנהל בצורה מאורגנת וברורה.

גם המלון הוא חלק מרכזי מהחוויה. Gudauri Inn ממוקם בלב גודאורי, מול נוף הרים מרהיב, ומציע שילוב של שקט, נוחות ואווירת נופש אמיתית. לאחר יום מלא בטיולים ואטרקציות, חוזרים למלון לארוחת ערב עשירה, מנוחה, אווירה טובה ושירות שמותאם לציבור הישראלי.

הקיץ הזה עולים לגובה: חופשת הפרימיום הכשרה בגודאורי גאורגיה

החלק הקולינרי מקבל השנה דגש מיוחד. צוות שפים וקונדיטורים מהארץ אחראי על ארוחות עשירות ומושקעות, עם טעמים ישראליים מוכרים, רמה גבוהה ושפע שמתאים למשפחות. ארוחות בוקר מפנקות, ארוחות ערב בשריות, סעודות שבת מכובדות, קינוחים, מאפים ומוצאי שבת באווירה מיוחדת עם פינוקים חמים.

הכול מוגש בכשרות גלאט מהדרין, בכשרות הרה"ג אבימלך רוזנבלט שליט"א ובפיקוח הדיין הרב חיים אטיאס, כדי שכל משפחה תוכל ליהנות מהחופשה ברוגע מלא ובלי פשרות.

מעבר לנופים ולאוכל, מה שהופך את החופשה הזו למבוקשת כל כך הוא השילוב המדויק בין חופש אמיתי לבין סדר וארגון. לא צריך לחפש מסעדות כשרות, לא צריך לתכנן מסלולים לבד, לא צריך להתעסק עם ספקים מקומיים ולא צריך לדאוג מה עושים עם הילדים. הכול כבר בפנים.

הקיץ הזה עולים לגובה: חופשת הפרימיום הכשרה בגודאורי גאורגיה

גודאורי עצמה היא אחת ההפתעות הגדולות של הקיץ. מי שמכיר אותה רק כעיירת סקי חורפית מגלה בקיץ עולם אחר לגמרי: הרים ירוקים, מזג אוויר נעים, מרחבים פתוחים, מים זורמים ואווירה אירופאית רגועה, במרחק טיסה קצרה יחסית מישראל.

זו חופשה שמתאימה במיוחד למשפחות שמחפשות רמה גבוהה בלי כאב ראש: הילדים מקבלים תוכנית מלאה, ההורים מקבלים שקט, וכל המשפחה נהנית מחוויה שנבנתה מראש לציבור שמבין באיכות, בכשרות ובאירוח.

הטבה מיוחדת לצופי אתר 'המחדש':

מזמינים את חופשת גודאורי של קשת טורס ונהנים משדרוג לחדרי פרימיום ללא תוספת תשלום, בשווי של כ־2,000 ₪.

למימוש ההטבה יש להציג צילום מסך של הכתבה בעת ההזמנה.

ההטבה בכפוף לתקנון החברה, על בסיס מקום פנוי בלבד. החברה רשאית להפסיק את המבצע בכל עת.

המקומות לחופשה מוגבלים, והביקוש למחזורי הקיץ גבוה במיוחד. מי שמחפש חופשה כשרה, איכותית, מאורגנת ומלאה בתוכן, עם מלון מפנק, אוכל טוב, טיולים, אטרקציות ואווירה משפחתית, זה הזמן לשריין מקום.

שימו לב, שני מחזורים אחרונים לפניכם 27.7-03.8

03-10.8 ההרשמה בעיצומה

לפרטים והזמנות:

טלפון: 02-380-1100

וואטסאפ: 054-429-7054

מייל: moishen@gmail.com

אתר: kosher-hotel.co.il/summer-2026-in-gudauri/

הקיץ הזה עולים לגובה: חופשת הפרימיום הכשרה בגודאורי גאורגיה

לחופשות נוספות מבית קשת טורס:

לאתר מלון ג׳נסיס בטביליסי בכשרות בד״ץ קהילות


לאתר המלון הכשר בבטומי בכשרות בד״ץ קהילות>>>