שר הביטחון, בני גנץ, סיים כעת ביקור במפקדת "אלון" שבבסיס פיקוד העורף, ביחד עם הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, מפקד פיקוד העורף, אלוף אורי גורדין, ראש "מגן ישראל" פרופ' רוני גמזו וראש "מגן ישראל" הנכנס, פרופ' נחמן אש.
השר גנץ עמד על התפתחות היכולות בקטיעת שרשראות ההדבקה ועל היערכות המפקדה לתקופת החורף. גנץ בירך על החלת תוכנית "אימוץ גאוגרפי" של פיקוד העורף, שבמסגרתה יחידות צבאיות ישובצו לתמיכה ביישובים הסמוכים, זאת בנוסף לתכנית "אנשי חיל 2" של מערכת הביטחון, שיצאה לדרך שלשום ב-128 יישובים ירוקים וצהובים ברחבי הארץ ונועדה לסיוע לרשויות המקומיות בקורונה. כמו כן, אישר שר הביטחון את תוכנית הרמטכ"ל להקמת חממה טכנולוגית שתסייע במאבק בקורונה.
בסיום הביקור אמר השר גנץ: "אנחנו מסיימים פה ישיבה שבה סיכמנו את המאמצים לבניית מפקדת אלון שממשיכה את פעילותה באופן מלא ואיכותי. אני שמח וגאה לבשר לכם- למדינת ישראל יש את מערך קטיעת שרשראות הדבקה מהמובילים בעולם. לא רק במספר החוקרים- אלא גם באיכות הטכנולוגיה, התהליכים, במהירות וביעילות העבודה. בפריסה המגוונת של כוח האדם- כאן במפקדה, אבל גם במשרד הבריאות, ביישובים ובכל מקום אחר בארץ".
גנץ פרט על יכולות המערך: "אנחנו יודעים לתחקר כ-4,000 אנשים ביום ולהכניס כ-40,000 לבידוד. יש לנו טכנולוגיות רשת, טפסים מקוונים, ויכולת להתמקד באזורים קונקרטיים. מ-10,000 בדיקות ביום בגל הראשון, עלינו ליכולת לבצע מעל 70 אלף בדיקות ביום ובקרוב נוכל לבצע 100 אלף בדיקות ביום. אנחנו מגיעים היום לבתים של עשרות אלפי מבודדים במאות רבות של רשויות ומסייעים בפרויקט אנשי חיל- ביישובים אדומים, כתומים וירוקים.
גנץ אמנם סייג ואמר שכל המערך לא יעזור אם הציבור לא ישתף פעולה. "אני קורא לשיתוף פעולה כי רק בהקפדה על ההנחיות ובהיענות לתשאולים, אפשר יהיה לסיים את העניין. לכן, סיכמתי היום עם אלוף פיקוד העורף לבחון את טכניקות התחקור ולהמשיך ולהרחיב את תוכנית ההסברה בנושא חשיבות החקירות. נעשה הכל כדי להרחיב את ההיענות הציבורית שהיא קריטית". עוד הוסיף גנץ: "אני מתכוון לדרוש להרחיב את הסגרים לכל הערים האדומות, כך נוכל לפעול במוקדי תחלואה מצד אחד, ולפתוח יותר ובזהירות את המקומות שאפשר מן הצד האחר".