בשנה החולפת לא קידם משרד הבריאות אפילו רכישת מכשיר MRI אחד. נתונים שבידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת בנושא הזה, שפורסמו הבוקר על ידי אדיר ינקו ב"ידיעות אחרונות", מצביעים על כך שבכל מערכת הבריאות בארץ ישראל פועלים 42 מכשירי MRI בעוד המינימום הנדרש בהתאם לגודל האוכלוסיה הוא 49.
ארבעה מכשירים נוספים נמצאים בכלל במערכת לשימוש מחקרי, אך לא לבדיקות רפואיות שוטפות, למשל לאבחון גידולים סרטניים או לבדיקות קריטיות אחרות כמו לאחר תאונת דרכים או לשם אבחנה לצורך הצלת חיים. עקב כך התור לבדיקת MRI עשוי במקרים רבים להימשך 40 יום.
בדיווח נמסר כי במדינות ה-OECD הממוצע הוא 15.42 מכשירים למיליון תושבים בעוד שבישראל הוא 5.18.
עוד עולה מנתוני מרכז המידע של הכנסת, כי קיים בנושא פער משמעותי בין תל אביב לפריפריה: במחוז תל אביב יש מכשיר אחד ל-7.5 מיליון נפש, במחוז המרכז 3.5, בירושלים 6.4, בדרום 4.1, בצפון 4, במחוז חיפה 3.8 למיליון תושבים. כך בפרסום באתר doctorsonly.
פרופ' יעקב סוסנה, מנהל אגף הדימות ב"הדסה" ויו"ר איגוד הרדיולוגים, צוטט בדיווח: "המצב בארץ הוא כמו מונית שעובדת 23 שעות ביממה. יש מדינות שבהן הפעלת MRI היא במשמרת עבודה אחת בלבד, אנחנו נדרשים לשלוש, מה שגורם לבלאי מהיר יותר של הציוד. בנוסף, אין עדיין בישראל מנגנון לאומי של בקרה על אורך התורים. בדו"ח חסרים נתונים שממחישים מחסור בטכנאים וברופאים-רדיולוגים. למרות שבשנים האחרונות המצב בנושא הזה השתפר מעט, הוא עדיין רחוק מלהיות מספק".
אני תוהה אולי שהרשויות המקומיות במקום זריקת כספים על פרסומת מה הם עושים בשלטי חוצות ברדיו עיתונים וטלויזיה עדיף שיכנסו יד לכיס ויעשו דברים לשם רווחת התושבים וראשי הרשויות ובני משפחתם
בכיינים נמאסתם!!!!!!!
אז אולי ליצמן כן היה עושה את זה יותר טוב