החלק הכלכלי של יוזמת השלום האמריקניתנחשף היום (שבת): 50 מיליארד דולרים לפלסטינים. ממשל טראמפ רוצה לגייס כספים גם לפלסטינים בירדן, מצרים ולבנון כחלק מהתוכנית. הכסף שיגוייס על ידי המדינות התורמות יושקע ב-179 פרויקטים של תשתיות, חשמל ואנרגיה, מים ומתקנים רפואיים. מתוך כלל הפרויקטים, 147 מהם יהיו בגדה המערבית ובעזה. הפרטים, שהגיעו מבכירים בממשל האמריקני ומסמכים רשמיים, נחשפו בסוכנות הידיעות רויטרס.
עוד כוללת התכנית: עשרות מיליוני דולרים יוקצו לחיבור בין עזה לסיני – מבחינת תשתיות ומסחר. הממשל האמריקני הציג בעבר יוזמה כזו בנוכחות גורמים ישראלים וערבים, אך אלו לא התקדמו. בנוסף, בתוכנית נכללת בניית ציר תחבורה בין עזה לגדה המערבית בעלות של חמישה מיליארד דולרים.
יועצו וחתנו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ג'ראד קושנר, התייחס היום למצב במזרח התיכון ואמר כי "האיום האמיתי באזור מגיע מצד איראן, ישראל ומדינות ערב מבינות כי הן חולקות אינטרסים משותפים ויכולות לעשות הרבה ביחד". את הדברים אמר קושנר בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס.
קושנר התייחס לתוכנית המאה, שחלקה הכלכלי המלא אמור להיות מוצג בסוף החודש בוועידה הכלכלית בבחריין: "החלטנו להתחיל בפן הכלכלי של התכנית כי אנחנו מאמינים שזה הדבר שיתחיל ליצור תקווה בקרב העמים". קושנר הסביר כי הצד הכלכלי והצד הפוליטי של התוכנית הם שני חלקים מורכבים שלא ניתן לטפל בהם במקביל.
לפני זמן קצר נחת בישראל היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ון בולטון. בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו כתב בולטון: "נחמד להיות שוב בישראל. אני מחכה לפגוש את ראש הממשלה נתניהו מחר ואת היועצים מרוסיה וישראל". השבוע צפןי להתקיים מפגש משולש בין היועצים לביטחון לאומי של ישראל ארצות הברית ורוסיה – מאיר בן שבת, ג'ון בולטון וניקולאי פטרושב.
בשבוע שעבר פורסם בכאן 11 כי ישנם חילוקי דעות בנוגע למיקוד הנושא של המפגש בין היועצים עצמם. בעוד ישראל, וגם ארה"ב, מעוניינות בעיקר למקד את הדיונים בפעילות של איראן באזור – ברוסיה רוצים כי המפגש יעסוק בעיקר ב'יום שאחרי' מלחמת האזרחים בסוריה.