קבינט הקורונה התכנס היום (ראשון) פעם נוספת לאחר שביום חמישי לא התקבלו החלטות מהותיות, זאת כשברקע מופעלים לחצים גדולים הן מצד הוריהם של תלמידי התיכונים שטרם חזרו ללמוד והן מצד בעלי העסקים והתושבים באילת וים המלח שדורשים לאשר את פתיחתם המחודשת של אזורי התיירות.
מאיר בן שבת, ראש המל"ל שהגיש בקבינט את ההצעה לטיל עוצר לילי "אנחנו לא עומדים בשני מדדים המימוש שנקבעו – הן במדד של מס' המאומתים והן במדד של מקדם ההדבקה. במוקד הדיון השאלה היא כיצד אנחנו מאפשרים מרווח מסוים כדי לא לחרוג מהרף שקבענו בעניין התחלואה. אנחנו רוצים להשאר עם R נמוך מ-0.8". ראש המל"ל הוסיף שאם אכן יוחלט אכן לעשות עוצר לילי, יש להחיל אותו בצורה הבאה – סגירת המסחר מ-19:00 בערב. עוצר לילה מ-20:00 עד 08:00.
ממונה הקורונה פרופ' נחמן אש כתב במצגת לשרים כי "אין אפקטיביות ממשית לסגר לילי, וכי בשלב זה הפעלתו אינה יכולה לשמש כאמצעי המאפשר פתיחת שלבים נוספים". עוד כתב אש לשרים כי אם בכל זאת הם מעוניינים להטיל סגר לילי חובה שיתחיל מ-19:00 בערב.
במקביל, פרופ' אש פירט בדיון בקבינט את רשימת המקומות שאמורים להישאר פתוחים בערים תיירותיות ירוקות: בתי מלון כולל בריכות וחדר אוכל, מסעדות לפי המגבלות, מסחר רחוב ללא קניונים ואטרקציות תיירותיות באוויר הפתוח.
צוות החוקרים של האוניברסיטה העברית המייעץ לקבינט הקורונה טוען כי נתוני התחלואה מאפשרים להמשיך בהקלות במערכת החינוך מבלי שיהיה צורך בסגירה מהירה. הצוות ימליץ להמשיך בפתיחת מערכת החינוך בניטור גבוה אך לדחות בשלב זה פעילות בחללים סגורים כמו הסעדה ובתי תפילה, ולאכוף את הפעילות הנוכחית במסחר. החוקרים אומרים כי הירידה בהאטת בלימת התחלואה נובעת כנראה מירידה בהיענות הציבור להנחיות ולא מפתיחת מערכת החינוך. עם זאת, הרחבת פעילות בתי הספר אינה נמצאת על סדר היום של קבינט הקורונה בדיון היום.