שופט בית המשפט העליון מני מזוז הודיע על פרישה מכהונתו לפני המועד "בתום שש וחצי שנות כהונה בבית המשפט העליון וכארבעים שנה שאותן הקדשתי לשירות הציבורי הגעתי מטעמים אישיים לכלל החלטה לסיים את כהונתי כשופט בית המשפט העליון. בשנים האחרונות הקדשתי את מרב זמני ומרצי לעשייה שיפוטית ואני מודה לנשיאה, לחברותיי וחבריי השופטות והשופטים על ההזדמנות שניתנה לי לכהן לצידם ולתרום יחד עמם לקידום שלטון החוק ולשמירה על ערכי הדמוקרטיה בישראל" אמר מזוז בהודעת הפרישה.
מזוז נכנס לכהן בבית המשפט העליון בשנת 2014, לפני כיהן כיועץ המשפטי לממשלה ועסק בסוגיות פוליטיות ומשפטיות רגישות
מזוז מתנגד באופן עקבי להריסת בתי מחבלים כצעד הרתעתי והוא שב ומביע עמדה זאת בדעות מיעוט בעתירות בנושא, ואינו מקבל את הטענה שהועלתה על ידי שופטים אחרים המתנגדים להריסות, כמו אסתר חיות, שהנושא הוכרע ולעת עתה אין לדון בו שוב דיון עקרוני. מזוז גם סבר, בעמדת מיעוט, ששירות בתי הסוהר רשאי לתת חופשות רגילות לאסירים ביטחוניים ולכן על השירות לשקול בקשות של אסירים ביטחוניים לחופשות כאלו
תקופת כהונתו במערכת המשפט של מזוז התאפיינה במספר רב של פרשיות שעירבו אישי ציבור בכירים, אשר חלקן עדיין נדונות בערכאות. במסגרת הפרשיות הפליליות הבולטות של אישי ציבור.
- עניינו של ראש הממשלה, אריאל שרון, בפרשת האי היווני, שנסגר על ידי מזוז. על רקע החלטתו זו של מזוז, ובמיוחד על רקע בחירתו לבצע את ההודעה בשידור חי הגיעו יחסיו עם צמרת פרקליטות המדינה, ובמיוחד עם פרקליטת המדינה, עדנה ארבל, למתח חסר תקדים. השופט בדימוס, זמיר הגדיר את ההחלטה "יום חג לשחיתות". מזוז האשים אז, בפני עיתונאים, את פרקליטות המדינה, בכשל של ממש בתהליך קבלת ההחלטות בתיק;
- פרשת צחי הנגבי, שהואשם בעבירות של עדות שקר ומינויים פוליטיים, שסימנה את פתיחת המאבק בתופעת המינויים הפוליטיים; הנגבי זוכה בסופו של דבר.
- פרשת בניזרי בה הורשע ונשלח למאסר השר שלמה בניזרי בגין שוחד ועבירות נוספות;
- פרשת אברהם הירשזון, שר האוצר אשר הורשע ונשלח למאסר בגין עבירות גנבה ומרמה;
- פרשות ראש הממשלה אהוד אולמרט, בהן הוגש נגדו כתב אישום המתייחס למספר פרשיות ("פרשת ראשונטורס", "פרשת מעטפות הכסף" ו"פרשת מרכז ההשקעות") – בעבירות של קבלת דבר במרמה והפרת אמונים ועבירות נוספות. אולמרט זוכה בשתי הפרשות הראשונות והורשע בשלישית. בפרשה נוספת בעניינו של אולמרט, המתייחסת לחשדות למינויים פוליטיים והענקות טובות הנאה שונות למקורבים, החקירה הסתיימה והמשטרה המליצה להגיש כתב אישום, אך טרם נתקבלה החלטה בעניין. בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין באוגוסט 2012 ביקר מזוז בפאנל בהשתתפותו את הכרעת בית הדין שזיכתה את אולמרט ותקף את הסיקור התקשורתי של משפטו. בתגובה שוסעו דברי מזוז בקריאות מחאה מהקהל עד שנאלץ לקטוע את נאומו ולרדת מהבמה.
ברוך ה' עכשיו אני נושם…
אני נשמתי גם קודם, אני מקווה שהבא בתור רק לא יהיה יותר גרוע
זה קשור לביבי? הוא לטובת מחנה הימין או נגד מחנה הימין??
נגד מחנה הימין כל מערכת המשפט שמאלנית מטופשת
עשה בשכל…..
העדיף כמה שפחות להיסתבך…..
זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו…..
ייזכר לדיראון עולם.
רודף התורה, רודף היהדות, ורודף הימין.
כנראה שיש איזה פרשה .
שהוא מפחד. ולכן הוא פורש
מכין את עצמו לבחירות