בתום הפגישה הודיע טראמפ כי סיכם עם קים על חידוש שיחות הגרעין. טראמפ אמר כי "הייתה לנו פגישה מוצלחת מאוד. סיכמנו למנות צוותים מיוחדים שינסו להגיע להסכמה על הפרטים". לדבריו, הצוותים יעבדו יחד במהלך השבועיים־שלושה הקרובים, אך הוא הדגיש כי הוא אינו לחוץ בזמן.
"זה כבוד עצום להיות כאן", אמר טראמפ כשקים לצדו, רגע לפני הפגישה ביניהם. "חשתי גאווה רבה לחצות את הקו (לתוך קוריאה הצפונית). זהו רגע היסטורי ויום נהדר לעולם. אני חושב שמערכת היחסים שבנינו משמעותית מאוד עבור בני עמינו". טראמפ אף הזמין את קים לבקר בבית הלבן בוושינגטון.
קים ציין שהוא הופתע מאוד לאור ההזמנה הפתוחה של טראמפ לקיים את הפסגה המפתיעה, והוסיף: "רציתי לפגוש אותו שוב". לדבריו, הוא וטראמפ נהנים מ"מערכת יחסים מצוינת". "אני מקווה שהיא תהווה בסיס לדברים טובים יותר בעתיד שאנשים לא מצפים להם. הצעד הזה מוכיח את נכונותו (של טראמפ)", אמר קים שבהמשך הזמין את טראמפ לבקר בבירה פיונגיאנג.
רגעים לפני הפגישה בין המנהיגים, שאליה הצטרף גם נשיא קוריאה הדרומית מון ג'יאה-אין, אירעה תקרית חריגה כשדוברת הבית הלבן סטפני גרישם התקוטטה עם אנשי ביטחון צפון קוריאנים במהלך ההכנות לפגישה. בזמן שאנשי המדינה המבודדת זירזו את הכתבים לתוך המבנה התפתחה המולה בין הצדדים שבמהלכה גרישם נחבלה קלות.
טראמפ הגיע לאזור המפורז יחד עם מקבילו הדרום קוריאני לאחר שהודיע במסיבת עיתונאים על כוונתו להיפגש עם קים. עם הגעתם לאזור המפורז, טראמפ ומון ביקרו בעמדת שמירה בצד הדרום קוריאני ותצפתו לכיוון צפון. לאחר מכן הם נפגשו עם חיילי קוריאה הדרומית.
"פעם היה פה סכסוך אדיר והמון מוות", אמר הנשיא. "עכשיו מאוד שליו כאן. אחרי הפסגה הראשונה שלנו הסכנה חלפה לגמרי. כעת זה עולם שונה לחלוטין, ואני אומר זאת שוב לאנשים שאומרים שלא השגנו דבר. השגנו כל כך הרבה".
טראמפ וקים נפגשו באזור הביטחון המשותף שבו מפטרלים חיילים משתי הקוריאות, בתקווה לחדש את שיחות הגרעין בין שתי המדינות. זו הפגישה השלישית בין שני המנהיגים והראשונה מאז כישלון הפסגה ביניהם בווייטנאם לפני כארבעה חודשים. כמו כן, זו תהיה הפעם הראשונה שמנהיגי ארה"ב וקוריאה הצפונית ייפגשו באזור המפורז מאז שהוקם לפני 66 שנה.
"היום זה רק צעד אחד"
קודם לכן, במסיבת עיתונאים שקיים בסיאול לאחר ביקורו ביפן במסגרת פסגת ה-G20, טראמפ הודיע כי ייפגש היום עם קים ואמר כי הוא מצפה מאוד לפגישה. "היום זה רק צעד אחד", אמר טראמפ. "הוא עשוי להיות צעד חשוב ואולי לא. אני וקים במערכת יחסים טובה מאוד ואנחנו מבינים אחד את השני".
הנשיא, שביקר באוסקה במסגרת מפגש הכלכלות המפותחות בעולם, הזמין אתמול את מנהיג צפון קוריאה לפגישה בציוץ בטוויטר: "אחרי כמה פגישות חשובות, כולל עם הנשיא צ'י מסין, אעזוב את יפן בדרכי לדרום קוריאה".
"בזמן שאהיה שם, אם היו"ר קים מצפון קוריאה רואה את ההודעה הזו, ארצה להיפגש איתו בגבול או באזור המפורז רק כדי ללחוץ את ידיו ולומר שלום", כתב הנשיא.
כנהוג במערכת היחסים בין הנשיא טראמפ והמנהיג קים, התשובה מפיונגיאנג הגיעה אתמול בתוך שעות בודדות. "אנחנו רואים זאת כהצעה מעניינת מאוד, אבל עוד לא קיבלנו הזמנה רשמית", צוטטה סוכנות הידיעות הרשמית בצפון קוריאה את סגן שר החוץ.
"אני מאמין שאם פגישת פסגה של ארה"ב וצפון קוריאה תתרחש בקו ההפרדה, כפי שהנשיא טראמפ מעוניין, זה יהפוך לעוד אירוע משמעותי בהעמקת הקשר והיחסים האישיים בין שני המנהיגים וקידום היחסים הבילטרליים בין שתי המדינות", חתם סגן שר החוץ את הודעתו.