אחרי כינון היחסים הדיפלומטיים הרשמיים, ב"ידיעות אחרונות" דווח כי כי מלך מרוקו מוחמד השישי יוצא במבצע נרחב לחיזוק המורשת היהודית במדינה, חוץ מפרויקט שיקום קברי צדיקים, הממלכה תקים גם מוזיאון מפואר שיעסוק בקהילה המקומית
המלך מוחמד השישי הורה על העברת תקציב נרחב להקמת מוזיאון ייחודי בעיר פז, שהייתה בעבר ערש הקהילה היהודית במדינה. המוזיאון, שצפוי להיפתח לציבור בעוד שנתיים, יספר את סיפורה ההיסטורי והתרבותי של קהילת יהודי מרוקו וימחיש את האופן שבו השתלבו היהודים במקום.
מרוקו היא מדינה עצומה בגודלה ובלתי אפשרי לבקר בכל אתריה בשבוע. בקהילה היהודית חילקו את המדינה לחמישה אזורים מרכזיים, שהיו ונותרו משמעותיים עבור היהודים.
באזור קזבלנקה נמצאים קברי רבי אליהו, המכונה רבי אליהו הכהן, שעצמותיו נטמנו בבית הקברות בן מסיק. הוא נודע בכינוי "קאנדיד א בלאד", שפירושו "מושל העיר" והאגדה מספרת כי השלטונות רצו לסלול כביש בבית הקברות "אל בחירא" העתיק, שבו היה קבור הרב.
הפועלים המוסלמים חפרו ליד הקבר ולפתע התאבנו. רק תפילותיהם של יהודי המקום הצילו אותם – והעצמות הועברו לבית הקברות "בן מסיק". לצידו קבורים רבי יצחק קוריאט ורבי חיים פינטו הקטן. קזבלנקה היא גם ערש היהדות המקומית כיום – כמעט שני שלישים מתוך 3,000 יהודי מרוקו חיים בעיר.
בעיר מרקש נמצא חלק אחר של הקהילה היהודית ושם גם נמצאים קבריהם של כמה מחשובי חכמי מרוקו: רבי פנחס הכהן, רבי אברהם אזולאי, רבי שלמה בן תמצות, רבי מאיר בר־שישת, רבי יצחק דלויה ורבי אברהם בן־עטר. קברו של בן תמצות נחשב למקום עלייה לרגל לאנשים חולים, שכן המאמינים סבורים כי רוחו של הרב מסייעת לריפוי חולים.
באזור מקנס, שהיה מקום משכנה של אחת הקהילות היהודיות המפוארות של מרוקו, קבורים רבנים וחכמים רבים. רבי רפאל ברדוגו, שהיה מגדולי חכמי ופוסקי מרוקו, קבור שם יחד עם בני משפחה רבים אחרים שלו. במקנס אף קבור רבי דוד בן אהרון בן חסין, מגדולי המשוררים והפייטנים של יהודי מרוקו. שירו, "לדוד שיר מזמור", נחשב לאחד הפיוטים היהודיים הלקאסיים ביותר.
בני מלאל, עיר הנמצאת במרכז מרוקו, למרגלות הר תאסמיט, הייתה מקום משכנם של יהודים רבים, שעבדו כסוחרים וכפקידים. היום ניתן לבקר בעיר ולעלות לקברו של רבי שלמה עמאר, שהיה אב בית דין וראש הישיבה בעיר מרקש ונקבר בבני מלאל.
אזור עמק סוס הוא האזור החמישי, ונמצאות בו הערים טרודנט ואגאדיר. בחבל זה נמצא קברו של רבי בן ברוך הכהן אזוג, רב ומקובל, שמקום קבורתו מהווה אתר תפילה ועלייה לרגל מרכזי. על קברו יש מתחם אירוח גדול והקבר מאובטח על ידי בית המלוכה המרוקאי והמושל המקומי.
בקהילה היהודית סבורים שישראלים לא רק יהיו תיירים במרוקו, אלא חלקם אפילו ישובו להתגורר בה ולעשות בה עסקים. "לא מן הנמנע שנראה ישראלים יוצאי מרוקו שישובו לחיות פה",
יאללה מרוקאאים🙉🙉🙉לעלותתתת למרוקו😠😠
יאללה כולם למרוקו
לגלות מרצון? לעזוב את ארץ ישראל? מה נסגר עם אנשים… אתם דתיים?
נשמע מלך חכם
פלא מה שקורה עם המדינות הערביות בזו אחר זו עם חיזוק יחסיהם עם ישראל ועם היהודים.
רק שלא יגיד אח"כ שהיהודים שתו לו, אכלו לו, לקחו לו את כספי המיסים של המדינה