בבית שמש נחשף מפעל בן כ-1,700 שנה לייצור נרות חרס. בבית היוצר העתיק התגלו עשרות נרות שמן מחרס, אשר שניים מתוכם נושאים תיאורים של דגמי מנורת המקדש, ותבניות אבן ששימשו לייצור נרות.
יוון: כתובות נאצה ליד בית כנסת. הקהילה היהודית הקטנה בעיר לאריסה שבצפון מזרח יוון סוערת לאחר שגדר בית הכנסת ואנדרטת השואה בעיר רוססו בכתובות נאצה קשות.
הולנד תמנה שליח מיוחד למאבק באנטישמיות. לאור העלייה החדה במספר מקרי ההתנכלות ליהודים ימנה הפרלמנט מתאם מיוחד שייעץ לממשלה כיצד התמודד עם התופעה.
לראשונה בעולם הערבי: בתי הספר במרוקו ילמדו היסטוריה ותרבות יהודית. תוכנית הלימודים החדשה לבתי הספר היסודיים במדינה כוללת פרקים העוסקים ביהדות מרוקו ובמורשתה. ההחלטה התקבלה באופן דיסקרטי עוד לפני חתימת הסכם היחסים עם ישראל.
בלארוס: ניצולת שואה בת 88 מואשמת בתמיכה בנאצים. האשה איבדה 16 קרובי משפחה במחנות השמדה, וכעת המשטר מאשים אותה בתמיכה בנאצים, בגלל שתלתה את דגל המחאה האדום שהשלטון אסר בגלל שהוא דגל פאשיסטי.
שביעות רצון בקרב יהודי בלגיה: בית המשפט העליון התיר לפתוח את בתי הכנסת עד 15 מתפללים. בנוסף התיר בית המשפט לערוך חופות, אך לדחות את הסעודה לזמן אחר.
מינכן: בית כנסת 'אהל יעקב' הישן ישוקם בעלות של 9 מיליון יורו שתוקצב בידי הממשלה ועירית מינכן. בית הכנסת אוהל יעקב היה בית הכנסת של הקהילה החרדית במינכן בגרמניה. בליל הבדולח הוצת הבנין בידי החיילים הנאצים ימ"ש. כיום יש במקום שלט הנצחה.
הולנד: המשטרה עצרה אדם בחשד שהוא זה שצייר צלב קרס על המסגד ההולנדי. מוקדם יותר השבוע התגלו צלבי קרס על חזיתות שני בתי כנסת באוטרכט. במשטרה חושדים כי זה גם מעשי אותו אדם.
ברזיל: בריו דה ז'ניירו נחנכה השבוע אנדרטת שואה בהשתתפות שגריר ישראל נציגי הקהילה היהודית. שר התקשורת בברזיל שהוא יהודי, ייצג את הנשיא ג'איר בולסונארו. מגדל האנדרטה מחולק לעשרה חלקים המייצגים את עשרת הדברות. בבסיסו כתוב "לא תרצח". האנדרטה ממוקמת בפארק על שם יצחק רבין על הר ציורי עם נוף מדהים.
יזם נדל"ן סורי תרם בית כנסת בדובאי. היזם סורי חתם על הסכם עם איש העסקים יהודי להקמת בנייני דירות, והחליט לתרום בית כנסת שישמש את רוכשי הדירות.
אוקראינה: ארכיון מקוון ובו מאות אלפי מסמכים דיגיטליים מהשואה נחנך באתר המרכז לזכר השואה באבי יאר. "אחת המשימות העיקריות היא לכבד את זכרם של כל קורבנות באבי יאר. עד כה מספר ההרוגים בבאבי יאר אפילו לא ידוע במדויק – הוא נע בין 70 אלף ל -100 אלף. הנאצים לא רשמו את שמות הקורבנות, הממשלה הסובייטית נקטה במדיניות של מחיקת זיכרון הטרגדיה. שמותיהם של אלפי אנשים פשוט נשכחו. מסביר מנכ"ל המרכז לזכר השואה באבי יאר.
רוסיה: בית עץ שהיה שייך לראש הקהילה היהודית בטיומן, יוצע למכירה במכירה פומבית באופן מקוון ב- 20 בינואר 2021, המחיר הראשוני של החפץ הוא 20 מיליון רובל. האחוזה ידועה כדוגמה ייחודית לאדריכלות עץ.