שריפה כילתה את בית הכנסת בשדרה ה-18 וברחוב 49 בבורו פארק. ספר תורה חולץ בנס לפני שהאש הצליחה להתפשט גם לאזור התת קרקעי של בית הכנסת שם שוכן ספר התורה.
הולנד: בית המשפט מסרב להחזיר ציור יקר ליורשים יהודים. הציור היה בבעלותו של רוברט לבנשטיין, שברח מהולנד בעקבות הפלישה הנאצית בשנת 1940. חודשים אחר כך, הציור "נמכר" למוזיאון אמסטרדם תמורת סכום מגוחך שלא ברור אם בפועל שולם.. כעת עתרה משפחת לבנשטיין לבית המשפט בדרישה להשיב לרשותה את הציור. בפסק הדין נכתב כי מכירת הציור "נגרמה במידה מסוימת בגלל הנסיבות הכספיות המתדרדרות" של הבעלים המקוריים לפני פלישת הנאצים, טענה שעורכי הדין של היורשים שוללים מכל וכל. "המצב הכלכלי של משפחת לבנשטיין בשום אופן לא היה סיבה למכור את הציור", אומר עורך הדין של היורשים. רוברט לבנשטיין היה עם הכנסה גבוהה והיה אחד מ -5% ממשלמי המיסים עם ההכנסה הגבוהה ביותר". "אם החלטת בית משפט זו תישאר על כנה, מדיניות השבת הרכוש ההולנדית היא על הנייר בלבד ואינה קיימת למעשה.
אוקראינה: האנטישמי שעקר והפיל את החנוכיה בכיכר מרכזית בעיר קייב נעצר בידי המשטרה.
ארה"ב: משרד המשפטים בארה"ב הגיש תביעה נגד הכפר ארמונט בניו ג'רזי בטענה לאפלייה לרעה של הקהילה היהודית. התביעה "נועדה לתקן את מאמציה המחודשים של מועצת הכפר להפלות לרעה את הקהילה היהודית החרדית המתגוררת בשטח הכפר". פרקליט המדינה בפועל, אודרי שטראוס, התייחס לתביעה שהוגשה ואמר: "כפי שמצא חבר מושבעים לפני למעלה מעשרים שנה, כפר ארמונט הוקם מתוך רוח של איבה כלפי מיעוט דתי". נמשיך לעמוד על המשמר כדי להבטיח כי זכות התפילה וקיום מצוות הדת באופן חופשי וללא התערבות שאינה צודקת תישמר עבור כולם".
בארגונים היהודיים באירופה זועמים על קביעת בית המשפט לזכויות אדם של האחוד האירופי כי החלטות הפרלמנטים נגד השחיטה הכשרה בשני המחוזות בבלגיה אינן מהוות פגיעה בחופש הדת והן תקפות וחוקתיות. בנימוקיו כתב בית המשפט כי אין בעובדה זו משום פגיעה בחופש הדת שכן אם היהודים חפצים בשחיטה עצמאית יוכלו לשחוט תוך הימום הבהמה [למרות שהיא מנוגדת להלכה היהודית]. השופט אף הוסיף כי תמיד פתוחה ליהודים האפשרות לייבא בשר ממדינות אחרות. 'ועידת רבני אירופה' הגיבו בחומרה כלפי התערבות הגסה בהלכה היהודית; נשיא הועידה הגאון רבי פנחס גולדשמידט אמר, "זו חוצפה שהם יקבעו לנו כיצד מתבצעת שחיטה כשרה על פי ההלכה היהודית, החלטה זו מרחיקה לכת מהצפוי והינה סטירה מצלצלת לנוכח ההצהרות האחרונות של המוסדות האירופיים כי יש לכבד את החיים היהודיים ולהילחם למען חופש הדת. רבה של בלגיה ונציג הועידה במוסדות האיחוד האירופי הרב אברהם גיגי שהיה בין העותרים הגיב, "זו החלטה המאמצת אפליה שמדיף ממנה ריח רע של אנטישמיות – במידה וביהמ"ש לחוקה בבלגיה יאמץ כצפוי את ההחלטה, נעתור לביהמ"ש הגבוה לצדק בשטרסבורג. הקביעה כיצד נשחט היא התערבות גסה בחיים היהודים והעובדה שהם מפנים אותנו למדינות אחרות כדי לצרוך בשר כשר מקוממת ומזלזלת כאחד".
הלייבור בבריטניה הודיע על תוכנית למאבק באנטישמיות. בועידת המפלגה הוכרז כי המפלגה "תשנה את אופןהטיפול בתלונות על אנטישמיות וכל שאר צורות הגזענות."
פולין: משפחת ניצולת שואה פולנית זכתה בתביעה בבית המשפט במדינה להשבת אדמות שנגזלו ממנה. בתביעה דרשה משפחת גולדמן מהכנסיה שגנבה את הקרקע פיצויים בסך של כ- 700,000 $, אם כי הסכום המדויק שתקבל טרם נקבע על ידי בית המשפט בקרקוב.
אתר בית הספר היהודי בניו יורק נפרץ בידי האקרים אשר קישטו אותו עם תמונות אנטישמיות
פריז: בית המשפט הרשיע 4 צרפתים בגין סיוע למחבלים שביצעו את הפיגועים במשרדי העיתון צ'רלי הבדו, ובחנות היפר כשר. הארבעה הואשמ בסיוע לרצח בכך שסיפקו לרוצחים מידע וכלי נשק.
לכו מבלגיה הם צריכים להתחנן שיגורו יהודים שם בלגים אנטישמים בסוף זה יהי כמו בראמללה חברה תעלו לארץ תבנו לכם שכונה כאן אפשר לאכול מהכל והמדינה לא מתערבת במיוחד . אצל החרדים יש מדינה אחרת . .תעזבו את הגלות
במיוחד שכיום גם כסף לא נשאר שם…