נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הפך השבוע לנשיא הראשון בהיסטוריה שעומד בפני הליך הדחה בפעם השנייה בקריירה שלו. היום (רביעי) החלו חברי בית הנבחרים בדיון על פתיחת הליך ההדחה, ובסופו תיערך הצבעה.
חברת הקונגרס האמריקני ננסי פלוסי ציטטה את אהוד מנור בנאומה אתמול כשקראה להדיח את הנשיא המכהן דונלד טראמפ מכיסאו: "במשך ארבע שנים, ובמיוחד בזמנים עצובים אלה, אני נזכרת במילותיו של אהוד מנור: "לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה. לא אוותר לה, אזכיר לה ואשיר כאן באוזניה עד שתפקח את עיניה".
פלוסי המשיכה בנאומה: "אני קוראת לחברי הרפובלקינים לפקוח את עיניהם ולדרוש מהנשיא לשאת באחריות, הדמוקרטיה שלנו בסכנה".
לאחר מהומות הקפיטול האלימות בשבוע שעבר, פתחו הדמוקרטים בקונגרס בשני נתיבים להדחת טראמפ, באמצעות הפעלת התיקון ה-25 לחוקה האמריקנית. התיקון אומר שסגן הנשיא והקונגרס יכולים להדיח נשיא מכהן אם הוא איננו כשיר לבצע את תפקידו מסיבות בריאותיות או נפשיות. השבוע הגישו הדמוקרטים בבית הנבחרים את מסמך סעיפי ההדחה – כשהאישום המרכזי הוא "הסתה להמרדה"
אמש הצביע הקונגרס בעד הקריאה לסגן הנשיא מייק פנס להפעיל את התיקון, אולם פנס הבהיר כי לא יעשה זאת. לאור זאת נותר נתיב אחד – בית הנבחרים. הבית מורכב מרוב דמוקרטי ולכן ההצעה ככל הנראה תאושר שכן ההצבעה היום לא דורשת רוב של שני שליש.
במצב כזה, יכולים לקרות אחד משני מצבים. הראשון – סעיפי ההדחה יוגשו לסנאט באופן מייד. במצב כזה, לא תהיה פתיחה של המשפט לפני ההשבעה של הנשיא הנבחר ג'ו ביידן לתפקיד. לדברי מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, מיץ' מקונל, הסנאט לא יתכנס שוב לדיון לפני 19 בינואר. השני – הדמוקרטים יחכו עם הגשת סעיפי ההדחה לסנאט עד לאחר ההשבעה – במקרה כזה הסנאט יהיה בעל רוב דמוקרטי, והמשפט יוכל להתחיל כמעט באופן מיידי
בשונה מההצבעה היום, כדי להדיח את טראמפ, יהיה דרוש רוב של שני שלישים בסנאט שיצביעו בעד. כלומר, דרושים עוד 17 סנאטורים רפובליקנים שיצביעו בעד ההדחה. בהמשך הסנאט גם יוכל להצביע על שלילת ההטבות מהנשיא היוצא, ולאסור עליו להתמודד בעתיד לתפקיד ציבורי. כך או כך, עד תום כהונתו בעוד כשבוע טראמפ יוכל להמשיך להפעיל את סמכויותיו באין מפריע.
מנהיג הרוב הרפובליקני מקונל אמר למקורביו הלילה שהוא חושב שיש סיבה להדיח את טראמפ ושמח על ההליך כיוון שזה יגרום להרחקתו של הנשיא מהמפלגה. חמישה חברי קונגרס דמוקרטים אמרו כי יתמכו בהליך ההדחה, אולם לא ברורה עמדתם של יתר הרפובליקנים בסנאט, והיא עוד עשויה להשתנות לאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן.
מחלקת ההגנה האמריקנית אישרה פריסה של עד 15 אלף חיילים נוספים בוושינגטון הבירה, כדי לסייע באבטחה סביב השבעתו לתפקיד הנשיאות של ג׳ו ביידן בשבוע הבא ובימים שלפני כן, כך מדווח האתר Army Times, שמציין כי מדובר במספר כפול מסך הכוחות האמריקנים שנמצאים בעיראק ובאפגניסטן. כרגע נמצאים בבירה כ-4,000 חיילים.
ראש לשכת המשמר הלאומי, הגנרל דניאל הוקאנסון, אמר שבהתחלה יישלחו עשרת אלפים חיילים לוושינגטון, שיתוגברו על ידי כוחות נוספים במידת הצורך. הוא סירב לציין אם החיילים יהיו חמושים, ומסר כי ״נעבוד בצמידות לסוכנות הפדרלית, ל-FBI ולרשויות אכיפת החוק כדי לבחון אם יש צורך בכך״. עוד אמר כי הכוחות יסייעו לסוכנויות מחוזיות ופדרליות במשימות ביטחון, לוגיסטיקה, תקשורת וקישור.
דיקטטורה!!
למה דיקטטורה כמה שטראמפ היה טוב לישראל בארצות הברית לא חושבים פעמיים הוא הסית לאלימות ובכל מדינה מתוקנת היו מורידים את השליט
דפוקים הם שפרצו לקפיטול
לא הרוויחו מזה כלווםםםם
רק הפסידו..!!!!!
גם 4 הרוגים גם טראמפ הודח מהתפקיד פעמיים וגם מלא שם עוקבו לחקירה וכו'..
נכון
השמאל כדרכו בכל המדינות כמו אצלנו אלים מאפיונר ופושט טלפיו כחזיר הצועק טהור אני!!