פגישת מנהלי בתי החולים הציבוריים עם משרד האוצר הסתיימה הערב ללא תוצאות, כך לפי המנהלים. לדבריהם, הם ביקשו להמשיך את המשא ומתן, אך פקידי האוצר סירבו לכך. משרד האוצר הגיב לטענות ומסר שהוצע למנהלי בתי החולים פתרון למצוקותיהם, אך הם סירבו לו: "צר לנו על הניסיון הציני של חלק מבתי החולים לעשות שימוש במשבר הקורונה על מנת להעלות דרישות שאינן רלוונטיות".
אחרי הישיבה קראו מנהלי בתי החולים הציבוריים לראש הממשלה ולשר האוצר להתערב והודיעו: "נמשיך במאבק והעיצומים, החל מיום ראשון יתקבלו אמבולנסים רק במקרים מצילי חיים". עם זאת, בית החולים הדסה הודיע שימשיך לקבל ממטופלים שיגיעו אליהם.
מוקדם יותר היום הודיעו המנהלים למד"א שלא להפנות אליהם אמבולנסים מיום ראשון. מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור חזי לוי מיהר להשיב להם במכתב ואמר כי נעשה שימוש במטופלים "ככלי למשא ומתן". במכתבו הודיע פרופסור לוי כי הוראתם שלא להפנות אליהם אמבולנסים אינה תקפה.
אחד מהמנהלים אמר לכאן חדשות כי מצופה ממנכ"ל משרד הבריאות, שמכיר היטב את מצוקת בתי החולים, להתייצב לצידם במאבק. "זה כמו לשלוח אותנו לקרב עם מחסנית – בלי כדורים", הוא הוסיף. לטענת בתי החולים המוחים, ההחלטה שלא לקבל עוד חולים שאינם דחופים מגיעה מחוסר ברירה, ולכן היא נותרת בעינה.
השיחה התקיימה הערב מול סגן שר האוצר יצחק כהן ופקידים נוספים מהמשרד. גורמים מצד בתי החולים שהשתתפו בפגישה טענו שהאוצר אינו מוכן להיענות לדרישותיהם להשוות את התקציבים שהם מקבלים עם בתי החולים הממשלתיים. המשמעות התקציבית של מהלך כזה היא תוספת של כ-1.2 מיליארד שקלים.
לדברי הגורמים, ההצעות שעלו הן לסכומים קטנים הרבה יותר בהיקפים של כמה מאות מיליונים, שמוצעים כמענקים זמניים. ההצעות הללו אינן מקובלות על מנהלי בתי החולים הציבוריים, שדורשים להגיע לפתרון קבע.
ממשרד האוצר נמסר: "בתום דיון ארוך בראשות סגן שר האוצר, במסגרתו הוצעו לבתי החולים פתרונות שיאפשרו לבתי החולים לפעול בשנת 2021 באופן תקין, בחרו בתי החולים לחזור מכל התקדמות שחלה במהלך היום. צר לנו על הניסיון הציני של חלק מבתי החולים לעשות שימוש במשבר הקורונה על מנת להעלות דרישות שאינן רלוונטיות בתקופת בחירות ובתקציב המשכי. אנו מקווים כי בתי החולים יתעשתו ויקבלו את הצעות הפתרון לשנה זו ויחדלו את הפגיעה הבלתי נדרשת באזרחים בעת הזו".
לא הבנתי. מי הולך לבית חולים אם הוא לא חייב??