נראה שבישראל מודעים לעובדה שבסיסי חיל האוויר יהוו מטרות עבור רקטות במבצעים הבאים, ובהתחשב בעובדה שמטוס שאינו באוויר יכול להפוך למטרה קלה, מקדימים תרופה למכה.
על פי המכרז שפורסם באתר המכרזים העסקיים הפדרלי של ארה"ב (FBO), קבלנים אמריקאים בעלי ניסיון מוזמנים להגיש הצעה למכרז שתכלול בנייה של דת"קים (דירים תת קרקעיים), שמספרם לא נכתב בפרסום. הערכה על פי דרישות העבודה היא שמדובר בכמה מאות.
עוד נכתב בהודעת המכרז שחיל האוויר הישראלי דורש לבנות 1,900 מ"ר של סככות לתיקון ותחזוקת מטוסים, 1,140 מ"ר של בנייני משרדים חדשים ו-5,600 מ"ר של מבנים למה שהוגדר שם כאחסון כללי. בנוסף דרישות חיל האוויר הישראלי כוללות מסלול הסעה חדש, כבישי שרות, מבני בטון מחוזקים, תשתיות חשמל וביוב ועוד.
על פי הפרסום, הצעת העבודה עומדת בשלב הראשון על 10 מיליון דולר והקבלנים יבחרו על ידי חיל ההנדסה של ארה"ב שיהיה אחראי ויפקח על העבודות. יש לציין שלארה"ב ניסיון בבניית בסיסים עבור חיל האוויר הישראלי. בסיסי רמון ועובדה נבנו באופן מלא על ידי ארה"ב כפיצוי לישראל אחרי הנסיגה מסיני, כחלק מהסכמי קמפ דייויד והסכמי השלום עם מצרים.
בינתיים ארה"ב ממשיכה לחזק את מערך החמקנים של ישראל. ביום שישי בבוקר המריאו מטקסס שני מטוסי "אדיר" i35-F חדשים ולצדם מטוס תדלוק של חיל האוויר האמריקאי מסוג KC-10A כשביום שני הם צפויים לנחות בבסיס נבטים.
עד סוף השנה אמורים להגיע לישראל עוד שישה מטוסי אדיר, ובכוונת יצרנית המטוסים חברת "לוקהיד מרטין" לסיים בשנה זו את האספקה לטייסת האדיר הראשונה ולהתחיל לספק את המטוסים לטייסת השנייה.
בסך הכל ישראל חתמה על רכש של 50 חמקנים, אולם מספר זה צפוי לגדול בשנים הבאות ל-75, גם אם יוחלט לשלב באמצע רכש של טייסת F-15 חדשה.