0%

התובע נגד ישראל בהאג: הגן על הבן של קדאפי

הוא מומחה לזכויות אדם שבשל סלידתו מפוליטיזציה היה המועמד המועדף על ישראל לתפקיד התובע הבינלאומי הפלילי בהאג • אבל הוא גם האיש שהגן על סגן נשיא קניה מול ההאשמות בביצוע פשעי מלחמה, ושנלחם נגד העמדתו לדין של בנו של קדאפי, רודן לוב לשעבר • דיווח של יניב חלילי ב'ידיעות אחרונות'

מערכת המחדש
תגובה אחת
התובע נגד ישראל בהאג: הגן על הבן של קדאפי

עורך הדין הבריטי כרים חאן (50), שנבחר להחליף את התובעת פאטו בנסודה, כתובע החדש בבית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, היה מעורב בעצמו בשערוריות שקשורות למוסד שעתה הוא מונה לשמש בשורותיו.

חאן היה פרקליט ההגנה של וויליאם רוטו, סגן נשיא קניה, שהואשם בפשעים נגד האנושות אחרי בחירות אלימות מאוד בקניה בשנת 2007, שהביאו למותם של 1,200 בני אדם ולהפיכתם של מאות אלפים לחסרי בית. רוטו הואשם גם בשחיתות, כאשר על פי האישומים הוא ניצל את תפקידו כשר החקלאות של קניה לטובת גניבת אדמות שיטתית בארצו

אלא שבשנת 2016, תחת הגנתו של חאן, ביטל בית הדין הבינלאומי את האישומים נגד רוטו בגלל "הפרעות שיטתיות לעדויות והתערבויות פוליטיות בוטות". אחד מעדי המפתח נגד רוטו נהרג בשנת 2014, ואילו עדים אחרים שהעידו נגדו חזרו בהם לאחר שככל הנראה קיבלו שוחד או נפלו קורבן לאיומים מצד גורמים בשלטון. על רקע אלה, רוטו זוכה.

החלטת בית הדין היוותה אכזבה עצומה לקורבנות הרבים של המהומות בקניה, ולאלה שרצו לראות צדק נעשה בשם קרובי משפחתם שנהרגו, וארגוני זכויות אדם אפריקניים מתחו עליה ביקורת

משפט מעורר מחלוקת נוסף שגם בו שימש חאן כסנגור, מתנהל בבית הדין בהאג נגד סייף אל־איסלאם קדאפי, בנו של מועמר קדאפי – שליטה לשעבר של לוב. קדאפי הבן מואשם בפשעים נגד האנושות וברצח, במהלך מהומות האביב הערבי שפרצו במדינה ושהובילו להדחתו של אביו הרודן.

אלא שבהליך משפטי מפוקפק, שנועד למלט אותו מעונש, הועמד קדאפי הבן למשפט בלוב, ושוחרר מהכלא לאחר שמונה חודשים בלבד. עורך דינו, חאן, טען שבית הדין הבינלאומי צריך לבטל את האישומים נגדו כיוון שממשלת מעבר בלוב, שזכתה לתמיכת האו"ם, כבר ביטלה את ההאשמות נגדו במדינה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture