ועדת חוץ וביטחון דנה היום (שני) בשאלה אם ישראל מעבירה חיסונים לרשות הפלסטינית, ובאופן ספציפי לחמאס ברצועת עזה. נציג משרד הבריאות, ד"ר אשר שלמון, אמר בדיון שהיחידים שחוסנו בפועל הם הצוותים הרפואיים ביהודה ושומרון, ושאף חיסון לא הועבר נכון לרגע זה לעזה. עוד הוא הוסיף שמידי יום נזרקות מאות מנות חיסון שפג תוקפן.
על פי הדיווח ב'כאן 11' ד"ר שלמון טען שללא חיסון התושבים הפלסטינים ביהודה ושומרון וברצועת עזה, ישראל לא תצליח להשתלט על המגפה. עוד הוא הבהיר ש"זה אינטרס בריאותי של ישראל לראות את תושבי יהודה ושומרון מתחסנים". הוא עדכן שמשרד הבריאות דן בשאלת החיסון של כ-80 אלף עובדים פלסטינים קבועים שנכנסים לישראל. "יש בסך הכל 40 אלף צוותים רפואיים פלסטינים שיש רצון לסייע ולחסן גם אותם", הוא הוסיף.
נציג המועצה לביטחון לאומי, רועי בנימיני, אמר שההנחיה של הדרג המדיני היא להעביר 5,000 מנות חיסון לרשות הפלסטינית. יו"ר הוועדה צבי האוזר טען: "אנחנו יודעים ש-500 החיסונים לעזה יעברו קודם כל לראשי החמאס, ולא לשום צוות רפואי – ושלא יעבדו עלינו".
נציג מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אל"מ אייל זאבי, אמר כי ההמלצה שלהם תהיה לאפשר העברת חיסונים שהפלסטינים רוכשים בעצמם גם לרצועת עזה. "אני לא רואה איך אנחנו יכולים למנוע דבר כזה", הוא ציין. זאת לאחר שד"ר שלמון עדכן בדיון שהגיעו עשרת אלפים חיסוני "ספוטניק" ליהודה ושומרון, ושהמועצה לביטחון לאומי דנה בבקשת הרשות הפלסטינית להעביר את חלקם לרצועת עזה.
ויכוח התפתח בדיון לאחר שחבר הכנסת אלכס קושניר בדיון שצריך להבהיר שהתנאי להעברת החיסונים לעזה הוא החזרת השבויים והנעדרים. חבר הכנסת עופר כסיף תקף: "אתה אומר דברים שמנוגדים לחוק הבין-לאומי". האוזר השיב בצעקות לכסיף: "אתה מתייצב לצידו של ארגון טרור, לצד חמאס, ללא בושה". כסיף ענה: "אתה דמגוג".
יו"ר תע"ל אחמד טיבי הצטרף לדיון וטען: "עד שמסתיים הכיבוש, החוק הבין-לאומי מחייב את השלטון הכובש במתן שירותים מסוימים, אחד מהם הוא שירותי בריאות. מי שמונע מתן חיסונים אחראי באופן ישיר לתחלואה באותו מקום ואחראי למותם של פלסטינים". עוד הוסיף טיבי: "בעוד עשר שנים הילדים שלכם יתביישו על הדיון הזה".
חבר הכנסת אבי דיכטר מהליכוד ציין שהמדיניות כלפי רצועת עזה צריכה להיות שונה מזו שמתקיימת ביהודה ושומרון. "בשטחים יש כ-150 אלף בני אדם שבאים בחיכוך יומי עם אזרחי ישראל, זה חייב להיות שיקול מרכזי", הוא הוסיף. דיכטר הגיב גם לדברי חברי הכנסת מהרשימה המשותפת בדיון ואמר: "מי שהצביע נגד הסכמי אברהם – מה כבר אפשר לצפות ממנו".
יו"ר הוועדה האוזר סיכם את הדיון ואמר שלא ברור מי מקבל את ההחלטות בנושא. "החלטה על חיסונים לעזה צריכה להתקבל לכל הפחות בקבינט", אמר האוזר והוסיף: "אני קורא לראש הממשלה לכנס בדחיפות גם את ועדת השרים לשבויים ונעדרים, לדון בדרישה של הרשות הפלסטינית להעביר חיסונים לעזה. ישראל יכולה להתנות את מעבר החיסונים לעזה בקבלת מידע על החטופים, ובחיסון של שני האזרחים הישראלים בעזה".
להעביר 500 חיסונים ראשונים עם רעל… בלי תנאים וכל הצדדים מרוצים
אין דרך ומגננון ריאלית שאיובנו הקמים עלינו והתומכים שלהם לא יקבלו את החיסונים מי שמרחם על האכזרים סופו להתאכזר על הרחמנים
מי שיודע להשיג רקטות בטוח יודע האיך להשיג חיסונים