הפעילות הכלכלית במשק הצטמקה ב-2.4% בשנה החולפת, כך מפרסמת היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. זו הירידה הגדולה ביותר אי פעם, והירידה היחידה הייתה ב1954, אז ירד התוצר ב-1.5%. סך פעילות המשק עמדה על 1.386 טריליון שקלים.
הגרעון השנה עומד 11.2%, נמוך ממוצע ה-OECD. יחס החוב תוצר עומד על 70%. המשק הישראלי נפגע פחות ממדינות אחרות בעולם, כשרק נורווגיה נפגעה בשיעור חמור פחות. יש לציין כי לא כל המדינות פרסמו תוצאות סופיות ומדובר בהשערה. התוצר לנפש ירד השנה ב-4.1%
ברבעון הרביעי לבדו המשק צמח ב-6.3% בהשוואה לרבעון הקודם, אבל הצטמק ב-0.4% בהשוואה לשנה שעברה. התוצר המקומי הגולמי לנפש ירד לרמה של אמצע 2018.
הצריכה הפרטית גדלה ב-18.2% בהשוואה לרבעון הקודם אך קטנה בהשוואה לשנה שעברה. הצריכה הציבורית גדלה ב-26%, וגדלה ב-9.1% יותר מהשנה השבעה. ההשקעה גולמית זינקה ב-98.9%, מה שמוסבר בקניית כלי רכב ובייבוא מכונות, נתון מעודד שמעיד על התחזקות המשק. יבוא הסחורות והשירותים זינק ב-88.5%, עדיין נמוך ב-2.8 משנה שעברה.
ההוצאה לצריכה פרטית והיבוא הן שהובילו את הירידה בצריכה. הצריכה הציבורית השפיע לטובה על הצמיחה ב-0.7%. ההוצאה לצריכה פרטית היא אחת החמורות בכל מדינות אירופה, כשרק בספרד ופורטוגל הצריכה נפגעה יותר.