המשרד להגנת הסביבה פרסם הערב את "רמזור החופים", על גבי מפות המציגות את מצב ניקיון החופים. במשרד אמרו כי "רמזור החופים" הוא שילוב של מצב הזיהום בשטח והתקדמות פעולות הניקיון. חשוב לציין, שמצב ניקיון החופים משתנה וכי חופים שהיו נקיים היום, לא בהכרח יישארו כך מחר. במקביל, הוחלט במשרד הבריאות , כי אין לשווק דגים ובעלי חיים ימיים שנידוגו בים התיכון החל מרגע זה ועד להודעה חדשה.
מהמפה עולה כי יש הבדלים גדולים בזיהום, גם אם מדובר בחופים סמוכים. חוף אכזיב בצפון מוגדר אדום. חוף נהריה צפון הוא אדום עם זיהום בינוני, ואילו חוף נהריה דרום הוא צהוב עם זיהום קל. לעומת זאת, חוף נהריה מרכז הוא ירוק עם זיהום קל מאוד.
עוד עולה מהמפה כי חוף עכו צפון הוא כתום ושם הזיהום קל-בינוני, בעוד שחוף ארגמן בעיר הוא ירוק וחוף עכו דרום הוא כתום. חוף קריית ים הוא ירוק ואילו חום קריית חיים הסמוך – צהוב. חופי חיפה וטירת הכרמל הם רובם צהובים, ואילו החוף בין נוה ים להבונים מוגדר כאדום מבחינת הזיהום וכך החוף בין דור למעגן מיכאל. רוב החופים בין חדרה לנתניה הם ירוקים וכך גם חוף הרצליה צפון. לעומת זאת, חוף הרצליה דרום הוא צהוב.
בתל אביב רוב החופים הם ירוקים, חוץ מקטע חוף ביפו. בבת ים החופים הם צהובים וירוקים מבחינת הזיהום ואילו בראשון לציון שולט הצבע הירוק. הקטע מפלמחים לנמל אשדוד הוא אדום ומשם כל החופים ירוקים עם רמת זיהום קלה מאוד.
מוקדם יותר היום אמר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, דוד יהלומי, אמר בתדרוך לעיתונאים כי פעולות הניקיון בחופים יימשכו ועונת הרחצה צפויה להיפתח כסדרה.
גם השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, התייחס לפעולות הניקיון בחופים, ואמרה: "הקושי העיקרי הוא לנקות את החופים הסלעיים. כדי להצליח במשימה, אנחנו עורכים היום ניסוי בחופי ראש הנקרה עם חומר מיוחד שהשגנו. מהתייעצות עם גורמים בינלאומיים, אנחנו יודעים שהחומר יעיל כנגד נפט גולמי, ואנחנו בודקים ממש עכשיו אם הוא יעיל כנגד הזפת. במידה והניסוי יצליח – אנחנו נוכל לעבור מניקוי ידני של הסלעים לשיטות מתקדמות שיעזרו בהסרה מהירה של החומר.
"האסון שנגרם ללווייתן, לצבים ולבעלי הכנף שניזוקו כתוצאה מהזפת קורעים את הלב. אנחנו נעשה הכל כדי שהאחראיים לכך ישלמו את המחיר. אני מודה לאלפי המתנדבים, לחיילי צה"ל לאנשי רשות הטבע והגנים ועמותת אקואושן על כך שהתגייסו למשימה. יחד ננצח!".