העברת החיסונים למדינות זרות הוקפאה הערב (חמישי) לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, פנה למטה לביטחון לאומי (מל"ל) וביקש הבהרות בנושא. לאור פניית היועמ"ש, הוחלט לעצור את העברת החיסונים עד לקבלת חוות דעת משפטית בעניינה. מנדלבליט פנה למל"ל בעקבות קדם-עתירה שהגיש לו עו"ד שחר בן מאיר. קדם-עתירה היא הודעה על מיצוי הליכים משפטיים לפני עתירה לבג"ץ.
מלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר בתגובה כי "אף שלא נגרע חיסון אחד מאזרחי ישראל, ואף שהכמות למדינות היא סמלית בלבד ובונה שם טוב לישראל בעולם, עלתה קדם-עתירה שהפנה היועמ"ש לראש המל"ל, ועל כן ביקש ראש המל"ל לקבל מהיועמ"ש חוות דעת בנושא".
מוקדם יותר קרא שר הביטחון בני גנץ לראש הממשלה בנימין נתניהו לעצור העברה של חיסונים שרכשה ישראל למדינות זרות, ולכנס דיון דחוף בקבינט המדיני-ביטחוני בנושא. גנץ מסר בפנייתו לנתניהו כי פנה גם הוא ליועץ המשפטי לממשלה על מנת שיבחן את הנושא. הוא טען כי "מדובר בהחלטה מדינית-ביטחונית משמעותית, ובהתאם לכך, היא צריכה להתקבל לפי ההליכים הקבועים בדין".
גנץ טען בפנייתו כי "לא מדובר בפעם הראשונה שהחלטות ביטחוניות ומדיניות משמעותיות מתקבלות מאחורי גבם של הגורמים הרלוונטיים במדינת ישראל, תוך פגיעה אפשרית בביטחון המדינה, ביחסי החוץ שלה ובשלטון החוק. דפוס זה פוגע ביכולתנו לנהל את המדינה באופן תקין בתחומים הרגישים ביותר שלפתחנו".
השבוע דווח כי ישראל צפויה להעביר אלפי מנות חיסון למדינות שהידקו את יחסיהן איתה בשנים האחרונות – בהן גואטמלה שהעבירה ב-2018 את שגרירותה לירושלים, הונדורס שהודיעה על כוונתה לעשות זאת וצ'כיה שהצהירה על נכונותה לפתוח "משרד דיפלומטי" בירושלים לצד השגרירות בתל אביב.
מלבד זאת מסר משרד ראש הממשלה כי ישראל צפויה להעביר חיסונים לצוותי רפואה של הרשות הפלסטינית, להונגריה ולמדינות נוספות. מספר החיסונים המדויק שאמור להיות מועבר לא נמסר.
ברקע התרומה הנרחבת של ישראל, עסקתה המקורית עם חברת פייזר צפויה להסתיים בשבועיים הקרובים עם הגעת 1.5 מיליון מנות אחרונות. עם זאת, לפי מקורות בקופות החולים, לוח הזמנים של אספקת החיסונים לא צפוי להשפיע על קצב מבצע החיסון או על זמינות התורים. במארס צפויות להגיע לישראל מאות אלפי מנות חיסון של מודרנה. מנכ"ל פייזר, אלברט בורלא, צפוי לבקר בארץ ב-8 במארס ולדון עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בהמשך העסקים בין החברה לישראל.
ישראל התחייבה לרכוש מאות אלפי מי מנות חיסון ספוטניק מתוצרת רוסיה במסגרת העסקה להחזרת הצעירה הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה. ירושלים ומוסקבה הסכימו כי סעיף ההתחייבות יישאר חשאי, אולם לאחר פרסום ב"הארץ" על קיומו של סעיף נסתר החלו אתרי אינטרנט ערביים ואחרים לדווח פרטים על ההסכם בעניין החיסונים. סוכנות הידיעות הסורית הרשמית סאנא הכחישה את הדיווחים.