במדינה בעלת 25.3 מיליון תושבים, ישנם 1.28 מיליון חיילים בשירות סדיר ו-6.4 מיליון בשירות מילואים. בד בבד, יש ברשותה 498 מטוסי קרב (מקום חמישי בעולם אחרי ארה"ב, סין, רוסיה והודו), 6,075 טנקים (מקום רביעי אחרי רוסיה, סין וארה"ב). אולם מקור כוח צבאי מפורסם שלה הוא הצוללות.
בשירות פעיל בצי הצפון-קוריאני פועלות 86 צוללות, יותר מכל מדינה אחרת בעולם. לצורך ההשוואה, במקום השני נמצאת סין עם 76 צוללות, ואחריה ארה"ב – 68; רוסיה – 56; איראן – 34; וישראל עם 6 צוללות במקום ה-15 בעולם – בצוותא עם אלג'יריה, וייטנאם, גרמניה, נורבגיה ואוסטרליה. למרבה הפליאה, או שלא, המעמד התת-ימי של קוריאה הצפונית לא מספק את המנהיג העליון קים ג'ונג-און שסקר היום (שלישי) את בניית הצוללת ה-87 במספר, אשר נמצאת בהליכי בנייה.
"המנהיג העליון הביע שביעות רצון מהתכנון והבנייה של הצוללת שיאפשרו לה לשרת את האסטרטגיה הצבאית של המפלגה", נמסר מסוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית KCNA. אמנם לא צוין אלו נשקים תישא הצוללת החדשה אבל נמסר שהיא תפעל בים יפן, שנמצא מזרחית לחצי האי הקוריאני. לחופי ים יפן שוכנות רוסיה, שתי הקוריאות וכמובן – יפן. הציים של ארבע המדינות הללו מדורגים בין המקום הראשון לבין המקום השביעי (קוריאה הדרומית) מבחינת כמות הצוללות בשירות פעיל. אם מחברים את סך הצוללות, שפועלות במשימות שונות בשירות המדינות הללו, מגיעים למספר אסטרונומי בקנה מידה בינלאומי – 176. מה שעשוי לגרום להחרפת המתיחות באזור זו לא רק הצוללת החדשה, אלא גם ההצהרה של קים ג'ונג און כי "עלינו לפתח נשקים חדשים לצי שידאגו לביטחון מדינתנו".
המאבק ל"דריסת רגל" ימית במזרח הרחוק מתקדם כל העת. ה"וול-סטריט ז'ורנל" דיווח אתמול על עסקה סודית בין סין לבין קמבודיה, לפיה הצי הסיני יוכל לפעול מבסיס חיל הים הקמבודי "רים". בכך, מרוויחה סין בסיס ימי בתוך מפרץ תאילנד, שנמצא דרומית-מערבית לחופיה. לפי הערכות, הסינים יציבו שם חיילים באופן קבוע.
בתוך כך, מאז הקמתה ב-1948, קוריאה הצפונית נחשבת לאחת המדינות המבודדות בעולם ובעלת מערכות בחירות המהוות מצג שווא של דמוקרטיה עד כדי גיחוך. שלושת השליטים משחר הקמתה, קים איל-סונג, קים ג'ונג-איל וקים ג'ונג-און, זכו בניצחונות "מזהירים" בבחירות הנושקים ל-100% בחירה בהם. ביום ראשון נערכה מערכת בחירות ארצית נוספת במדינה,
שבסיומה זכה קים ג'ונג-און ב-99.98%, חיזוק לכאורה בדעת הקהל מהבחירות הקודמות ב-2015 – אז קיבל "רק" 99.97%.מהנתונים שפרסמה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA עולה כי שיעור ההצבעה ברחבי קוריאה הצפונית עמד על 99% כאשר האחוז הבודד שהורשו לא להצביע הם עובדים שנמצאים מחוץ למדינה, וכן הימאים. "מצביעים המתקשים מסיבות של גיל או מחלה הצביעו בקלפיות ניידות", ציינו ב-KCNA.