אחרי שלוש מערכות בחירות רצופות וממשלה פריטטית מקרטעת אחת, מפת המנדטים ממשיכה לשדר אי־יציבות במערכת הפוליטית, מבלי שקיימת אפשרות אמיתית להקמת ממשלה יציבה – כך לפי סקר 'ישראל היום' שמתפרסם הבוקר.
אחרי עלייה עקבית מאז נבחרה מרב מיכאלי ליושבת ראש המפלגה, מפלגת העבודה צונחת שוב לאזור המסוכן של אחוז החסימה ומקבלת 4 מנדטים. גם תקווה חדשה בראשות גדעון סער יורדת. הפער בינה לבין ימינה בראשות נפתלי בנט עומד על מנדט אחד בלבד.
על פי סקר "ישראל היום" ו-"i24NEWS", שנערך באמצעות "מאגר מוחות" בהנהלת פרופ' יצחק כץ, לו הבחירות היו מתקיימות היום היתה הליכוד בראשות בנימין נתניהו מקבלת 29 מנדטים. ש"ס – 8, יהדות התורה – 7, והציונות הדתית עם 4. אם מצרפים את ימינה בראשות נפתלי בנט, שמקבלת בסקר 10 מנדטים, מונה גוש הימין עם ימינה 58 מנדטים. רחוק מרחק שלושה מנדטים מה־61 שבהם מעוניין נתניהו.
בגוש השני לפי הסקר, החלוקה על פי הסקר היא זאת: יש עתיד – 17, תקווה חדשה יורדת ל־11 בלבד, ישראל ביתנו – 7, והרשימה המשותפת מקבלת 10. בתחתית הרשימה בגוש השמאל: מרצ עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים, וכמוה רע"מ של מנסור עבאס עם 4. מפלגת העבודה, כאמור, צונחת גם היא ל־4 מנדטים. כחול לבן שומרת על יציבות וזוכה ל־5.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, ממשיך נתניהו להוביל עם 46% הסבורים כי הוא המתאים ביותר. אחריו יאיר לפיד עם 24%, ומתחתיהם גדעון סער (15%), נפתלי בנט (11%), ובני גנץ (4%).
ומה לגבי העדפתם של הנשאלים ביחס לקואליציה אפשרית אחרי הבחירות? מהסקר עולה כי 34% מהציבור היו מעדיפים קואליציית "ימין על מלא", המורכבת מהליכוד, המפלגות החרדיות, הציונות הדתית וימינה. 19% מעדיפים ממשלה בראשות יאיר לפיד הכוללת את יש עתיד, תקווה חדשה, ימינה, ישראל ביתנו, כחול לבן, העבודה ומרצ. 14% היו מעדיפים לראות את אותו ההרכב, רק שהפעם גדעון סער הוא העומד בראשו. 7% מעדיפים את הממשלה הזו, עם נפתלי בנט בראש. 26% השיבו כי הם לא יודעים או תשובות אחרות. מקרב מצביעי ימינה, 52% מעדיפים לראות את בנט כראש ממשלה עם מפלגות המרכז־שמאל כשותפות קואליציוניות. 33% מהם מעדיפים שבנט יישב תחת נתניהו בקואליציית ימין.
74% מהנשאלים השיבו כי התחסנו נגד נגיף הקורונה, שיעור דומה לנתוני האמת בקרב בני 18 ומעלה. מהסקר עולה כי אלו שאינם מגדירים עצמם דתיים התחסנו בשיעור הגבוה ביותר (86%) – ובאופן כללי ככל שרמת הדתיות עולה – כך שיעור המתחסנים יורד. שיעור המסורתיים עומד על 80%, בקרב המשיבים שהגדירו עצמם דתיים לאומיים התחסנו 83%, ובקרב החרדים – 46% בלבד. שיעור המתחסנים הערבים על פי הסקר – 59% בלבד.
מבין המשיבים על הסקר, תומכי המפלגה שהתחסנו בשיעורים הגבוהים ביותר הם דווקא מצביעי ישראל ביתנו, שחלק מחבריה הצהירו בגלוי כי לא יתחסנו. אחריהם ניצבים תומכי מפלגת העבודה, מהם 87% הצהירו כי התחסנו. אחריה תומכי הליכוד עם 86% מחוסנים.
בקרב אלו שהשיבו על הסקר, תומכי המפלגה שהתחסנו בשיעורים הנמוכים ביותר הם דווקא מצביעי מפלגת הציונות הדתית, בקרבם 44% בלבד השיבו שהתחסנו. בקרב מצביעי יהדות התורה שהשיבו על הסקר ישנם 64% מחוסנים, נתון זהה לתומכי ש"ס. בקרב תומכי הרשימה המשותפת 74% השיבו שהתחסנו, ובקרב תומכי רע"מ – 54% בלבד.
סקר "מעריב־סופהשבוע" המתפרסם גם הוא הבוקר מצא כי הליכוד היא המפלגה הגדולה בכנסת עם 27 מנדטים, ואחריה יש עתיד עם 20 מנדטים. ימינה ותקווה חדשה זוכות ל-12 מנדטים כל אחת.
ישראל ביתנו עם 9 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 8 וש"ס זוכה אף היא ל-8 מנדטים. יהדות התורה – 7 מנדטים, העבודה – 5, ומרצ, כחול לבן והציונות הדתית זוכות ל-4 מנדטים כל אחת.
תמונת הגושים בסקר מעריב: גוש נתניהו (הליכוד, ש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית) – 46 מנדטים. גוש רק לא נתניהו (סער, יש עתיד, המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, מרצ, כחול לבן) – 62. ימינה – 12.
יאלללהה ביבי לך הביתה שלום ותודה
למי נצביע אה?
מה אומר נועם?
הידע יאיר? שאוהב את תורתנו
הידע בנט? שחובר ללפיד
הידע ליברמן? גדול הדור
הידע? סער? מי זה בכלל
למה האם יאיר או גדעון יכול לנהל מערכה מול איראן האם יש לך מושג איפוא אתה חי
זה נראה שהסקרים לא משקפים את הציבור בפרט לפי נתוני ההתחסנות בכל המגזרים.
בטח. כי להרבה מהציבור החרדי אין אינטרנט וכד' וגם למי שיש לא בטוח שהוא הולך להשתתף בסקרים כאלו ואחרים…
בלה בלה בלה
לא צריך ממשלה צריך משיחחחחח
ודחוףףףףףף
נו כרגיל
בבחירות לא יהיה חדש