בדיון שנערך בשעה האחרונה, אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק אנשי צבא דרום לבנון.
במסגרת הצעת החוק, אושרה הסתייגות שהגיש שר האוצר ישראל כץ הנוגעת לתכנית המענקים לעסקים. ההסתייגות שאושרה קובעת כי לעניין חישוב מענקי הסיוע לעצמאי ולשכיר בעל שליטה, גם בשנת 2021 תעשה ההשוואה לעניין הירידה במחזור העסקים לשנים 2018 או 2019, לפי השנה עם ההפרש הגבוה יותר, בדומה למנגנון הפיצויים בשנת 2020.
מזכירת הכנסת הקריאה בפני הנוכחים בישיבה מכתב שנשלח אליה ע"י מזכיר הממשלה לפיו ההצעה אושרה על ידי הממשלה. לאור זאת, למרות שמדובר בהצעה בעלת עלות תקציבית, לא נדרש לה רב מיוחד של 50 חברי כנסת אלא רוב רגיל, וההצעה כולל ההסתייגות עברה בקריאה שלישית בתמיכת 5 חברי כנסת ללא מתנגדים.
ההצעה עצמה מבקשת להקנות לשר הביטחון סמכות להעניק את אות המערכה שיוענק לחיילי צה"ל שהשתתפו במערכה בדרום לבנון, גם לאנשי צבא דרום לבנון אשר לחמו לצד חיילי צה"ל בזמן המערכה ברצועת הביטחון בדרום לבנון.
בדברי ההסבר נכתב: "מתחילתה של מלחמת האזרחים בלבנון בשנות השבעים ועד מועד נסיגת ישראל במאי 2000 לקו הגבול הבין–לאומי עם לבנון, נקשרו, התפתחו והתבססו, יחסי גומלין צבאיים ואזרחיים בין מדינת ישראל וצה"ל לבין כוחות לבנוניים שמקורם בצבא לבנון באזור דרום לבנון. תחילה בפיקודו של מייג'ור סעד חדד ולאחר מכן בפיקודו של הגנרל אנטואן לאחד".
"כוחות אלה, שכונו צבא דרום לבנון – צד"ל, לחמו כתף אל כתף עם חיילי צה"ל במהלך תקופת המערכה ברצועת הביטחון בדרום לבנון".