צוות במטה האיחוד האירופאי בבריסל משלים טיוטת חקיקה ותקנות שמטרתן לרסן את ייצוא תרכיבי החיסון לקורונה – בכלל זה של "פייזר" – המיוצרים במקומות שונים באירופה ומהם מיוצאים למדינות שונות בעולם. המטרה: לחסום את הייצוא הזה ולחייב את החברות להעביר את תוצרי קווי הייצור שלהן הפועלים באירופה למדינות האיחוד, ולא לארה"ב או קנדה.
אם תקנות אלו יקבלו אישור הן למעשה יחולו גם על ישראל, אף כי נראה שכרגע לא תהיה להן השפעה על מבצע החיסונים בארץ משום שאספקת תרכיבי החיסון למעשה הושלמה וזמינה עבור כלל אוכלוסיית ישראל. כך דיווח הבוקר (ד') "ניו יורק טיימס".
תוקף התקנות לעצירת ייצוא תרכיבי החיסון מקווי ייצור אירופאיים למדינות שאינן חברות האיחוד או ביבשת הוא לשישה שבועות. על פי הדיווח, היום צפויה הודעה רשמית על התקנות. הן יקשו למשל על מפעלי החיסונים באירופה לייצא את המוצרים הללו לבריטניה. התקנות יחולו גם על החברות מודרנה ואסטרהזניקה.
עד כה, מקרב כל מדינות אירופה ומעל לכל חברות האיחוד (EU), בריטניה היא עתה המרוויחה הגדולה ביותר, בנוסף לישראל. לעומתה, בשאר המדינות חברות האיחוד נשמעות תלונות של רשויות הבריאות על כך שהן סובלות ממחסור בתרכיבי החיסון. "ישראל", הדגיש הדיווח, "מקבלת את האספקה שלה מקווי ייצור שנמצאים באירופה אבל היא המתקדמת ביותר במבצע החיסונים ולכן נראה שכרגע היא פחות זקוקה לעוד אספקה".
לעומת זאת, ארה"ב הבטיחה לעצמה את אספקת החיסונים של החברות פייזר, מודרנה וגם ג'ונסון אנד ג'ונסון מקווי ייצור של החברות הפועלים בארה"ב עצמה ולא באירופה. לעומת זאת, ארה"ב מספקת לקווי הייצור האירופאיים של אותן חברות את חומרי הגלם והרכיבים הנדרשים לייצור החיסונים, כך שלא תיפגע מהפרעה כלשהי בשרשרת האספקה עבורה.
יש לציין כי כבר ב-1 בפברואר בלם האיחוד האירופאי ייצוא של כמות קטנה של תרכיבי חיסון של "אסטרהזניקה" המיוצרים במפעל אירופאי ונועדו לאוסטרליה בנימוק ש"מדינה זאת כבר נמצאת (באותה נקודת זמן) במצב שהיא 'כמעט נקייה' מתחלואת קורונה בעוד שמדינות אירופה השונות נאבקות בעלייה בתחלואה ובהידבקות בנגיף ונאלצות לחדש סגרים ממושכים והגבלות אחרות על אזרחיהן".
אני לא היתחסנתי וגם לא התחסן אסור ונשמרתם יש להם דרכים להרוג אותנו ואתם מתחסנים טיפשים
הודות לריבונו של עולם ולשלוחו בנימין נתניהו אנו כבר לא זקוקים ל"חסדם" של האיחוד האירופי