הנציבות האירופית מכינה מהלכים משפטיים נגד חברת אסטרהזניקה, לאחר שיצרנית החיסונים נגד קורונה לא עמדה בחובתה למסור את החיסונים, כך דווח בחדשות 12 שפורסמו הבוקר (חמישי) בסוכנויות הידיעות. מטרת הפעולה היא לאלץ את ענקית התרופות להעביר את החיסונים שהבטיחה במהירות.
סוכנות הידיעות רויטרס ופוליטיקו ציטטו דיפלומטים ופקידים באיחוד האירופי שאמרו: "מדינות באיחוד האירופי צריכות להחליט אם הן לוקחות חלק במהלכים. מדובר במימוש המשלוחים שלהם התחייבה החברה עד סוף הרבעון השני".
גרמניה וצרפת ביקשו עוד זמן לחשוב האם לתבוע את אסטרהזניקה בגין הכישלון באספקת החיסון שלה למדינות האיחוד האירופי, כך אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס שני דיפלומטים. עוד ציינו הדיפלומטים כי מרבית מדינות האיחוד האירופי תומכות בפעולה המשפטית. הדיפלומטים, שביקשו להישאר אנונימיים, אמרו כי הדיון בעניין מהלך משפטי אפשרי עלה אמש בפגישה עם נציבות האיחוד האירופי.
חברת אסטרהזניקה צמצמה את משלוחי החיסונים לגוש האירופי בשני שלישים בעקבות בעיות בייצור ובשל מחויבות מסירה למדינות אחרות. האיחוד האירופי התעמת שוב ושוב עם החברה הבריטית-שוודית בחודשים האחרונים ופנה גם ליצרני חיסונים אחרים. הנהלת האיחוד מנסה להתגבר על המחסור בעזרת החיסון של חברת BioNTech-Pfizer, שעמד בינתיים ביעדי האספקה ונהנה גם מאמון מקבלי החיסון.
לפני כשבועיים קבעה הסוכנות האירופית לתרופות כי לחיסון נגד קורונה של חברת התרופות אסטרהזניקה יש תופעת לוואי נדירה ביותר של קרישי דם. יחד עם זאת, בסוכנות הדגישו כי היתרונות של החיסון עולים על חסרונותיו. למרות העדויות, לאחרונה החליט הגוש האירופי שלא לבטל הזמנה של עוד 300 מיליון מנות מאסטרהזניקה.
בעוד שמדינת ישראל ממשיכה להוביל בשיעור המתחסנים, מבצע ההתחסנות האירופי מוסיף לדשדש מאחור. הסיבות המרכזיות לכישלון המבצע הן אספקה נמוכה מחברות החיסונים והניסיון השנוי במחלוקת של מדינות הגוש האירופי להוביל התחסנות שווה לכל מדינות האיחוד.