"אנחנו בוחנים את האפשרות לבדיקות בתשלום עבור אלו שלא התחסנו", אמר אתמול פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש. לעיתון "ידיעות אחרונות" נודע כי אתמול התקיימה פגישה בהשתתפות שורת גורמים מקצועיים במשרד הבריאות, שמטרתה צמצום הדרגתי אך משמעותי במספר הבדיקות שאינן נחוצות ושעל פי הערכות האוצר גובות מאות מיליוני שקלים מקופת המדינה.
גורם במשרד מדגיש כי בקרב ילדים ובני נוער עד גיל 16 או מנועי חיסון, המימון הציבורי יימשך: "אנחנו לא צריכים לממן את הבדיקות לכל מי שרק יתחשק לו. כל בדיקה שהיא נחוצה, מי שסימפטומטי או בא במגע עם חולה מאומת – הקופה הציבורית תממן. את האחרים לא. זה יקרה ברגע שיושלמו הליכי הרישוי של המעבדות הפרטיות".
במסמך פנימי של משרד הבריאות שפירט את המהלך צוין כי "קיימת מורכבות לעקוב אחר סיבת הדיגום על מנת להחליט באם ייערך במסגרת פרטית או ציבורית. לא לאפשר שימוש בבדיקה ציבורית לצורכי תו ירוק אם לא עומד בקריטריון".
על פי נתוני משרד הבריאות, בשבוע שעבר בוצעו בין 30 ל־50 אלף בדיקות קורונה ביממה, ובמקביל שיעור הבדיקות שנמצאו חיוביות נע בין 0.2 ל־0.4 אחוז מכלל הבדיקות. כפי שפורסם כאן, כחמישית מהנבדקים בבדיקות הקורונה הם אנשים שלא התחסנו על אף שהם זכאים להתחסן. על פי נתוני אחת הקופות, בשבוע הראשון של אפריל נעשו 45 אלף בדיקות בקרב לא מחוסנים מעל לגיל 16, וזאת על אף שהם יכולים להתחסן.
יעני שכל מי שהתחסן באמת מחוסן ולא יכול להידבק. חרטה