ארצות הברית תפרוש היום (שישי) באופן רשמי מאמנה גרעינית שנחתמה עם רוסיה, בתום אולטימטום של חצי שנה שניתן למוסקבה כדי להפסקת את הפרותיה. המהלך מגביר את החשש מפני מרוץ חימוש חדש בין המעצמות. וושינגטון, המגובה על ידי נאט"ו, מאשימה במוסקבה בהפרת ההסכם מ-1987, שנועד להגביל את פיתוחם של טילים גרעיניים לטווח בינוני, אך בקרמלין מכחישים זאת.
בדרך למרוץ חימוש גרעיני חדש: טילי המריבה של ארה"ב ורוסיה
ארצות הברית מאמינה כי רוסיה מפתחת מערכות שיגור טילים קרקעיות. זאת בניגוד לאמנת ה-INF שנחתמה בין ממשלו של הנשיא רונלד רייגן לבין מנהיג ברית המועצות מיכאיל גורבצ'וב להגבלת פיתוח טילים לטווח בין 500 ל-5,000 ק"מ. הטילים, מסוג "נובטור" 9M729, יאפשרו לה לתקוף באירופה באמצעות נשק גרעיני בתוך זמן קצר, אולם מוסקבה מתעקשת כי היא אינה מפרה את האמנה אם כי היא מספקת מעט מאוד מידע לגבי הטילים החדשים.
ההסכם נחתם ב-1987, בשלהי המלחמה הקרה, והגביל את שתי המעצמות מפני פיתוח טילים המסוגלים לפגוע באירופה או באלסקה. ב-2017 חגגו הצדדים 30 שנה לחתימתו בז'נבה, אך באותה שנה מחלקת המדינה דיווחה כי מוסקבה מפרה את ההסכם.ב-2014 האשים הנשיא דאז ברק אובמה את רוסיה בהפרת ההסכם אחרי שהיא שיגרה טיל שיוט במסגרת ניסוי. הוא בחר שלא לפרוש מה-INF, בעקבות לחץ ממנהיגי אירופה, שהזהירו כי צעד כזה יוביל לחידוש מרוץ החימוש.