0%

הריקודים של בני הישיבות בכותל במוצאי החג – בוטלו

בני הישיבות מהישיבות הירושלמיות לא יזכו השנה לנסיעה הקבועה לרחבת הכותל המערבי לתפילה ושירה, הסיבה לכך היא בעקבות הוראת גדולי הדור שפורסמה הבוקר ערב חג השבועות תשפ"א

מערכת המחדש
6 תגובות
הריקודים אשתקד במוצאי החג בכותל צילום: אהרון קרון/פלאש90

מידי שנה במוצאי שבועות, נוסעים אלפי הבחורים מישיבות ירושלמיות עם אוטובוסים מיוחדים לכותל המערבי, שם יחד עם רבני הישיבות, הם פורצים במעגל ענק ברחבה שסמוכה לכותל. לפי ההערכות, מדובר במעגל הגדול שרואה הכותל המערבי.

הסיבה להגעת הישיבות באוטובוסים מאורגנים היא כדי למנוע את הצעדה של בני הישיבות בחג עצמו לכותל המערבי ולשמור את השטייגען בישיבות בחג.

השנה הריקודים הללו המתקיימים כאמור מידי שנה ושנה במוצאי חג השבועות – לא התקיימו, וזאת בהוראת גדולי הדור מרן שר התורה הגר"ח קניבסקי ומרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין שהורו כי "חמירא סכנתא". 

במודעה שפורסמה הבוקר בשם גדולי הדור נכתב כי "במים אלו שאויבינו נשאו ראש רח"ל, ומנסים לפגוע ביושבי ארה"ק מוטל על כל אחד ואחד להתחזק בכל העניינים ובפרט בלימוד התורה ביום מתן תורתנו וחלילה לעשות שום מעשה של התגרות באומות שאין זה דרך התורה".

 "גם חמירא סכנתא יש להתרחק מהפגנות ומכל המקומות שהמשנאים מתאספים".

גדולי הדור הוסיפו כי "על כן – לא להסתכן ושלא להתגרות בהליכה בחג השבועות לכותל המערבי. וכן בשאר המקומות יזהרו מלעבור במקומות שיש בהם חשש סכנה או התגרות באומות ובזכות התפילות נזכה לגאולת עולמים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.