רשות המסים עדכנה היום (שלישי) את מספר הפגיעות הדורשות טיפול על ידי קרן מס רכוש. על פי הרשות, מאז תחילת המבצע התרחשו בסך הכל 3,988 מקרים הדורשים את טיפול הקרן: 2,168 מקרי נזק למבנים, ו-1,820 מקרי נזק לרכב.
האזור בו נרשם מספר המקרים הוא הגבוה ביותר אשקלון ועוטף עזה. האזור זה התרחשו 2,019 מקרים, מתוכם 1,389 נזקים למבנים כתוצאה מהירי מהרצועה.
אזור תל אביב, שכולל את מוקדי ההתפרעויות ברמלה ולוד, הוא השני ברשימה עם 1,603 מקרים. 883 מתוכן הם נזק לרכבים, ו-720 הם נזק למבנים.
המדינה מפרישה כספים באופן קבוע לקרן מס רכוש, שאמורה להיות המקור התקציבי לפיצויים על פגיעה שנגרמה בעקבות פעולות איבה וכתוצאה מלחימה. נכון לתחילת 2020 עמד היקף הקרן על כ-15 מיליארד שקלים.
במרבית הסבבים הקודמים מדובר היה בעיקר בפיצויים לאלו שרכושם נפגע כתוצאה מפגיעות הרקטות. בסבב הלחימה הנוכחי, היקף הפגיעות הללו גבוה במיוחד. ולפגיעות מהירי מעזה התווספו גם אלו שנגרמו כתוצאה מההתפרעויות בערים המעורבות ובצמתי היישובים הערביים.
המדינה תממן את התפרעויות הערבים למה לא.
שימכרו את הבתים שלהם ויממנו את זה! למה המדינה?!
מה? עוד לא קלטת שהמדינה היא לא מדינה!
המדינה זה אנחנו
למה לא במקום לסדר אותם אנחנו נממן את מעשיהם
אוייש כמה עצוב ומדכא
אם כל ערבי שהשתתף בהתפרעויות מורידים לו את הביטוח הלאומי ואת שאר הקצבאות שהמדינה נותנת להם, מיד תראו שהם נהיים ילדים טובים כמו בדובאי…