התחושות במצרים לגבי היכולת של ישראל להתקדם במשא ומתן נובעות גם מתחושה שהמצב הפוליטי בישראל לא יאפשר התקדמות ממשית בנושא. אולם חשש נוסף בקרב המצרים הינו שבישראל אין נכונות להתקדם לעסקת חילופי שבויים שתביא לשחוררם של אברה מנגיסטו והשאם א-סייד וכן להשבת גופותיהם של אורון שאול והדר גולדין. כך פורסם אמש בכאן 11.
ראש המל"ל מאיר בן שבת יכנס מחר דיון מסכם בנוגע להבנות מול חמאס, המגעים עם מצרים, וסוגיית השבויים והנעדרים. בדיון צפויים להשתתף גם נציגי צבא ושב"כ. במקביל, בכירים בישראל מביעים חשש ששיחות הרגיעה במצרים יתמהמהו בשל המשבר הפוליטי. זאת כאשר בישראל מתנים את קיום ערוצי השיחות בדיון בסוגיית השבויים והנעדרים.
בשבוע שעבר פורסם בחדשות הערב שמצרים זימנה את ישראל, חמאס והרשות הפלסטינית לשיחות בקהיר כהמשך להפסקת האש בין הצדדים. התנאי הישראלי לקיום השיחות היה שהן יתקיימו בערוצים נפרדים, ולא במקביל. מטרת השיחות: לדון באפשרות רגיעה ארוכת טווח – ובסוגיית השבויים והנעדרים בעזה.
התנאי הנוסף שישראל הציבה הוא שכל התקדמות בשיקום עזה יותנה בהתקדמות בסוגיית השבויים והנעדרים. העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הפרו-קטרי דיווח היום שמצרים הודיעה לחמאס שהשיחות הבאות חייבות לכלול גם משא ומתן בנושא עסקת חילופי השבויים והנעדרים. כדי לקדם את השיחות בקהיר, ביום שישי האחרון הגיע לישראל גנרל מצרי כדי לדון ביוזמה המצרית, אך תאריך לפסגה בקהיר עדיין לא נקבע.