ח"כ ניר אורבך, שהודיע היום כי הוא תומך בהקמת ממשלת שינוי, עמד בימים האחרונים במוקד הסערה הפוליטית, בשל הלחצים שהופעלו עליו להתנגד לממשלה החדשה. אחד האנשים שעשויים להזדהות עם אורבך הוא חבר הכנסת לשעבר אליעזר מזרחי, שלמרות שכבר חתם על הסכמתו להקמת ממשלה בראשות שמעון פרס בשנת תש"נ, הוא נעדר ברגע האחרון מההצבעה וסיכל את מה שכונה "התרגיל המסריח". בריאיון ל'חדשות 12' סיפר על תחושותיו בימים אלה ושיחזר את שאירע לפני 30 שנה.
אליעזר מזרחי, שהיה חבר כנסת מטעם אגודת ישראל, טען שהוא יכול להזדהות עם מה שעוברים אורבך וחברתו למפלגת ימינה, עידית סילמן. לדבריו, הלחצים שהופעלו עליו ב-1990 כדי שיחתום על ההסכם להקמת הממשלה היו קשים מדי עבורו: "מלכתחילה לא רציתי לחתום, אבל היית צריך לראות את הסיטואציה בלשכתו של פרס, את כל החבר'ה של העבודה ואגודת ישראל רוכנים מעליי. לא עמדתי בלחץ הפיזי".
אם כך, מדוע נעלם ביום ההצבעה באחד מבתי המלון בתל אביב, לאחר שכבר חתם והממשלה הייתה סגורה באופן כמעט סופי? "חבריי החרדים רצו לזמן אותי לבית הדין הרבני", הסביר מזרחי. "הם חיפשו אותי כדי לתת לי את הזימון ביד, ולכן לא מצאו אותי".
יחד עם זאת, מזרחי התקשה להשלים עם "ההברזה" לפרס, ולפני כעשור ביקש להיפגש איתו. "זה הציק לי הרבה זמן", אמר חבר הכנסת לשעבר. "זה תהליך קשה, לחתום על הסכם ולהפר אותו. הרגשתי שהגיע הזמן לעשות את זה ולבקש ממנו סליחה אם הוא נפגע. הדגשתי שלא חזרתי בי מעמדותיי, אבל על הפגיעה אני מתנצל כי זה לא מגיע לו". לדברי מזרחי, פרס "סלח בגדול, עם חיוך ועם חיבוק".
חברי הכנסת מימינה, ניר אורבך ועידית סילמן, עוברים בימים אלה דברים דומים למה שחווה מזרחי באותם ימים, והוא מודע לכך היטב: "הלוואי שהייתי יכול להיפגש עם אורבך, התקשרתי אליו ולא קיבלתי מענה. רציתי לחזק אותו ואת דעותיו". בסיום הריאיון התייחס מזרחי למצב הפוליטי כיום וסיפר על סלידתו מהממשלה המסתמנת: "להפיל ממשלה בגלל שנאה, בגלל דבר כזה להפוך שלטון? זה דבר מוזר שבכל העולם מסתכלים עליו, ראש ממשלה עם 6 מנדטים".
אפשר להבין את האי נעימות כשיש לפרס כמות מנדטים אבל בנט עם 6 מנדטים צריך הוא להתבייש
אני רוצה להגיד לבנט
יש פסוק שאומר מי שפרע מידור המבול
יפרע מימי שאינו עומד בדיבורו
נשמה
אין פסוק כזה זה משנה
ישאמרה כזאת
מִי שֶׁפָּרַע מֵאַנְשֵׁי דוֹר הַמַּבּוּל וּמִדּוֹר הַפַּלָּגָה,
הוּא עָתִיד לְהִפָּרַע מִמִּי שֶׁאֵינוֹ עוֹמֵד בְּדִבּוּרוֹ.