שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים קיבלו היום (רביעי) את בקשת ההגנה במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, וקבעו כי על הפרקליטות לערוך חיפוש ידני בטלפון הנייד של העד המרכזי בתיק 4000 – מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה – כדי לאתר חומרי חקירה הנוגעים למעורבותו בסיקור באתר וואלה. לאחר החיפוש, כך לפי החלטת השופטים, הפרקליטות תעביר את הממצאים שהעלתה לידי ההגנה. בהחלטתם ציינו השופטים כי "החומר שנמסר חלקי, המצב טעון תיקון בהקדם".
על פי הדיווח בהארץ, באחרונה הועברו בטעות לסנגורים בתיק התכתבויות של ישועה עם פוליטיקאים, אנשי עסקים ואנשי ציבור שפנו אליו בעניין הסיקור באתר. בדיון אתמול מתח השופט משה בר־עם ביקורת על הפרקליטות, ואמר כי העובדה שפוספסו חומרי חקירה רלוונטיים היא תקלה. "הרי את מודה שעשיתם תקלה", אמר לתובעת בתיק יהודית תירוש, שהתעקשה בדיון כי החיפוש בטלפון של ישועה ייעשה באמצעות מילות מפתח בלבד. "(את) מודה שלא בחנתם את קווי ההגנה כשבחנתם את התיק. אני לא מבין בכלל מה ההתעקשות. זה ייקח שעות עבודה? אז ייקח". השופטת רבקה פרידמן־פלדמן הוסיפה: "אם החיפוש (באמצעות מילות חיפוש) לא העלה חומרי חקירה צריך שמישהו יעבור עליהם".
עורך דינו של בעלי וואלה ובזק לשעבר שאול אלוביץ', ז'ק חן, אמר לשופטים במהלך הדיון: "זה חומר שהועבר אלינו בטעות וגילינו אותו בטעות. זה לא נעשה בדרך המלך. למה התביעה לא אמרה לבית המשפט, דעו לכם שקיים חומר כזה אבל לדעתנו הוא לא רלוונטי?… התביעה אומרת רפרפנו עליו. מה זה אומר? כבודכם מצליחים להבין מדוע זה לא הועבר?". עורכת דינה של איריס אלוביץ', מיכל רוזן־עוזר, הוסיפה: "התביעה ישבה עד היום בשקט כאשר היא יודעת שיש חומרי חקירה שלא הועברו באופן פורמלי… היא קיוותה שלא נמצא את החומר הזה".
חן הסביר לשופטים שהסנגורים דורשים לקבל את חומרי החקירה הנוספים מהטלפון של ישועה כדי להראות שישועה נענה לבקשות של דמויות נוספות להטיית הסיקור בוואלה, ולא רק לאלה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ובני הזוג אלוביץ'. "התביעה ניסחה כתב אישום של שוחד. טובת הנאה ותמורה. בצד של טובת ההנאה הגדירה המאשימה את טובת ההנאה כהיענות חריגה (לבקשות הסיקור)", אמר חן והוסיף שכדי לברר את יסוד טובת ההנאה צריך לבחון "את מידת החריגות מכל הצדדים שלה".
הפרקליטות אמרה כי הוא מוכנה להעביר התכתבויות נוספות של ישועה, אך אמרה שכדי לאתר חומרי חקירה רלוונטיים נוספים המשטרה תבצע חיפוש באמצעות מילות חיפוש ספציפיות. "רשויות החקירה תערוכנה חיפושים מושכלים נוספים על אלו שנערכו זה מכבר בכל המדיה הדיגיטלית שנתפסה מידי ישועה… בהתאם לאפשרויות חיפוש ולמילות חיפוש העשויות להניב תוצאות רלוונטיות לטענות ההגנה", נאמר.
ואולם, הסנגורים מתנגדים לכך ואומרים שקשה לחשוב מראש אילו מילות חיפוש יהיו רלוונטיות, היות שחלק מהשיחות נעשו באמצעות מילות קוד. כך, אמרה רוזן־עוזר לשופטים: "כבודכם יקראו את ההתכתבות עם אילן שילוח יגידו איזו מילה היינו יכולים לחשוב מראש שתציף את ההתכתבות הזאת. אין כזאת". הסנגורים הציעו חלופות שונות לחיפוש, ובהן שהפרקליטות תעבור על החומרים ותגיש הצהרה שסרקה ואין חומר חקירה רלוונטי נוסף.
התובעת תירוש התעקשה בדיון שחובה לבצע חיפוש לפי מילות חיפוש בחומרי החקירה. לדבריה, "אין ספק שנמצא חומר רלוונטי ואין ספק שגם נמצא חומר שחוסה תחת הגנת הפרטיות. צריך לוודא שהפרטיות לא נפגעת לא רק של העד אלא גם של הגורמים איתם שוחח". השופט בר־עם הקשה ואמר שבחיפוש שנעשה עד כה פוספסו חומרים רלוונטיים. לדברי תירוש, "לא בחנו שיחות של העד עם פוליטיקאים ואנשי תקשורת אלא רק שיחות שלו עם אנשי המערכת והנאשמים והם אלה שסווגו כחומרי חקירה על ידי המשטרה". לדבריה, "לעבור שורה אחר שורה בתכתובת היא בלתי אפשרית ומנוגדת לפסיקה". על כך מתחו השופטים ביקורת.
התירוש הזאת פדחנית ברמה קשה. הייתי מציע למדינה להבין שאת הפדיחות הם עשו ויסגרו את התיקים המטופשים האלה
העוול הכי גדול שאחרי תפירת התיק המסולף והתקדימי גם ברמה בינלאומית המטרה הושגה – מערכות השנאה של הפרקליטות והתקשורת הצליחו להדיח רה"מ מהטובים שבמנהיגי העולם ורק אחרי ההדחה יוצא כל הארס והשקר של המערכות הרקובות הנ"ל.
כל התובעים אנשי שמאל מסריחים
אני מאחל לביבי ולאלוביץ שיצאו זכאים רק כדי להשחיר את פניו של היעהמ"ש ושלא יזכה להגיע לכס בית המשפט העליון.
הכל מסריח מהשורש.
חבורת חובבנים מצליחה להגיש כתב אישום מחורר כגבינה שוויצרית נגד ראש ממשלה אהוב וחזק. הטעויות והכשלים מתגלים בזה אחר זה ואין פוצה פה. התקשורת מגבה את מנדלבליט והפרקליטות, ונותנת גב לממשלת ההונאה.
נשמע כמו עוד מותחן של יונה ספיר, איפה אייל גלבוע שיחשוף את האמת?