המודעות לנושא הפרעות קשב אצל ילדים ובכלל גברה מאוד בשנים האחרונות ובפרט בעקבות תקופת הקורונה שהביאה עמה את הלמידה מרחוק והאירה באור אחר את הילדים הסובלים מהפרעות קשב.
בשבוע האחרון נערך בירושלים כינוס מרתק ומעמיק העוסק בהיבטים השונים של הבעיה ודרכי ההתמודדות עמה.
בכינוס, שהתקיים ביוזמת מרכז ידיד נפש ובחסות חברת מדיסון, השתתפו ונטלו חלק עשרות אנשי חינוך מישיבות ותתי"ם מירושלים ביתר ובית שמש וכן מטפלים רגשיים ומאמנים אישיים.
את הכנס הנחה מנהל מרכז ידיד נפש הרב ישראל חיים ורטהיימר אשר ידיו רב לו בעולם החינוך זה שנים רבות.
במוקד הכינוס נמסרה הרצאה מקיפה מאת ד"ר אריה אשכנזי – מומחה בנוירולוגיית ילדים, הפרעות קשב וטיפולים תרופתיים. וכן הרצאה מאת איש החינוך הרב מרכי בארי מגדולי המומחים בציבור החרדי לבעיות קשב וריכוז.
ד"ר אריה אשכנזי עמד בדבריו על החשיבות בזיהוי מדויק של הפרעת קשב וריכוז ועל בעיות אחרות הגורמות להסחה ואי קשב ויכולות להידמות להפרעת קשב וריכוז, כמו"כ העביר למשתתפים סקירה מקיפה על סוגי התרופות המצויות בשוק מעלותיהן לעומת חסרונותיהן, וכן ביאר בהרחבה את חשיבות המעקב המקצועי על מהלך הטיפול, המינון, תופעות הלוואי ועוד.
לאחמ"כ שמעו הנאספים את הרצאתו של הרב מרדכי בארי אשר היטיב לתאר באזני השומעים את ההתמודדות המורכבת של בעלי ההפרעה בכל תחומי החיים, אם זה כתלמיד בכיתה ואם זה בשליחויות וקניות אליהם נשלח ע"י הוריו וכן בהמשך החיים כבעל משפחה והורה.
הרב בארי הפנה את תשומת הלב לבעלי ההפרעה שאינם בולטים ונראים לעין ככאלו אך ללא שימת לב מצד המחנך יכולים הם לצבור רגשות שליליים עקב חוסר הצלחתם והתוצאות יכולות להיות הרות אסון נפשי חינוכי.
בסיום הערב הודה מנהל המרכז הרב ישראל חיים ורטהיימר למרצים החשובים אשר טרחו ובאו להעשיר את ארגז הכלים של המחנכים החשובים.
"תקופת הקורונה העצימה עוד יותר את הנוכחות של הפרעות הקשב בקרב ילדים ואת הצורך הגדול במתן כלים אפקטיביים למחנכים על מנת שיסייעו לילדים להתמודד עם האתגר", אומרים במרכז ידיד נפש ומוסיפים: "ההשתלמות המיוחדת שהועברה נועדה להעניק את הכלים הללו באופן המקצועי והמותאם ביותר".
יצוין כי מרכז ידיד נפש פועל בייעוץ והכוונה הן להורים והן למוסדות חינוך בתחומי החינוך והטיפול ובין השאר בתחום הפרעות קשב וריכוז הן בביצוע מבדקי MOXO והן בייעוץ לגבי הטיפול בהפרעה, כחלק מפעילות המרכז בנושא חשוב זה, רואים לנכון בהנהלת המרכז להגביר את המודעות לבעיה ולדרכי ההתמודדות בקרב אנשי החינוך המופקדים על משמרתם במוסדות החינוך ועל כן הוחלט לערוך את הכינוס המיוחד שיהא לתועלת מרובה לעוסקים במלאכת הקודש.