סערת ההפרדה הבאה שדולת הנשים עתרה הבוקר (ד') לבית המשפט נגד עירית חיפה בדרישה שלא לקיים הופעה לגברים בלבד של הזמרים מרדכי בן דוד ומוטי שטיינמץ.
האירוע, שכותרתו היא "קומזיץ התרוממות רוח וכיסופין אל תוך אווירת הימים הנוראים" צפוי להתקיים ביום שני, 26 באוגוסט, במרכז הקונגרסים בכיכובם של השניים.
לטענת שדולת הנשים, מאחר ומדובר באירוע לגברים בלבד, על ראש העיר עינת קליש רותם לבטלו משום שלטענתם הוא מנוגד לחוק, בשל היותו מתקיים במתקן עירוני.
במכתבן לקליש רותם כתבו מנכ"לית השדולה עו"ד מיכל גרא מרגליות ומנהלת קידום מדיניות וחקיקה בשדולה עו"ד מרים זלקינד כי "הדרת נשים מהמרחב הציבורי והפלייתן בקבלת שירות ציבורי הן פעולות אסורות המנוגדות לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, עומדות בניגוד גמור לעיקרון השוויון ומהוות הפרה של חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, הקובע כי מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא,
השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם".
עיריית חיפה השיבה באמצעות עו"ד יוסי דלל, מנהל תחום מכרזים, חוזים ואזרחי בשירות המשפטי של העירייה כי מדובר בסוגיה ערכית ולא משפטית.
"אירוע הקיץ המדובר הוא אירוע תרבות וזמרה בתשלום שיתקיים בחיפה בסוף חודש אוגוסט", כתב דלל, "האירוע מיועד לגברים בלבד. לטעמנו, בנסיבות המקרה, אין מדובר בסוגיה משפטית דווקא אלא יותר בסוגיה ערכית-דתית בדבר זכותו של הציבור החרדי לחיות לפי תרבותו, אורחות חייו, אמונתו ומצוות הדת, אשר הלכה למעשה מאפשרות קיום אירועי תרבות לציבור זה תחת שתי חלופות בלבד – קיום אירוע בהפרדה או קיום אירועים מקבילים ונפרדים. עיריית חיפה מייחדת תקציבים מאושרים ומוגדרים מראש לקיום אירועי תרבות וזמרה נפרדים לנשים ולגברים באופן שווה ושקוף, שכן קיומם בהפרדה הוא האפשרות היחידה של הציבור שומר המצוות לצרוך וליהנות מתרבות איכותית וייחודית".
דלל הוסיף כי "אין מדובר בהפרדה כפויה אלא בהפרדה וולונטרית שמטרתה היא מתן מענה תרבותי עירוני הולם, שנותן ביטוי להכרה בקיום אורחות חיים אשר דורשים הפרדה כזו, שמקורה הוא בתפישות דתיות, ערכיות ותרבותיות. לטעמה של עיריית חיפה, לא יכול להיות חולק כי ציבור זה זכאי, כשאר התושבים החיפאים, לקבל שירותי תרבות מהעירייה תוך כיבוד אמונתו, אורחות חיים וצרכיו ככל אדם באשר הוא אדם, ולעירייה הפררוגטיבה המלאה לחלק את עוגת התקציב העירונית באופן שוויוני, תוך התאמת מדיניות התקצוב והתמיכה עם כלל האוכלוסייה אשר דרה בתחומה והאוכלוסייה הדתית בפרט".
בעמדתה זו של מסתמכת העירייה על הוראות סעיף 3 (ד) (3) לחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים, אשר מורה במפורש כי "אין רואים הפליה בקיומן של מסגרות נפרדות לגברים או לנשים, כאשר אי הפרדה תמנע מחלק מהציבור את הספקת המוצר או השירות הציבורי, את הכניסה למקום הציבורי או את מתן השירות במקום הציבורי, ובלבד שההפרדה היא מוצדקת, בהתחשב באופיו של המוצר, השירות הציבורי או המקום הציבורי, במידת החיוניות שלו, בקיומה של חלופה סבירה לו ובצורכי הציבור שעלול להיפגע מההפרדה".