בגלל המצב שבו ראש ממשלה מכהן מגיע ממפלגה קטנה, הובילו בליכוד להצעת חוק שמבקשת לבטל אפשרות זו, כך פורסם הבוקר (שישי) בעיתון 'ישראל היום', ההצעה צפויה להתקל בהתנגדות הקואליציה.
מדובר בהצעת חוק שהגיש ח"כ אלי כהן (הליכוד), ולפיה הרכבת הממשלה תוטל על ראש אחת משתי הסיעות הגדולות ורק אחד מהם יוכל לשמש רה"מ, ללא אפשרות להסכמי רוטציה על ראשות הממשלה עם ראשי מפלגות אחרות. לפי ההצעה, שהוגשה השבוע, יתוקן החוק שקובע כיום כי נשיא המדינה יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת הנבחרים, לאחר שהתייעץ עם נציגי הסיעות השונות בכנסת.
בדברי ההסבר בהצעת החוק נכתב כי בנוסח החוק הקיים כיום ישנה לקונה (חוסר), אשר עלולה להביא לעיוות מהותי של רצון הבוחר. זאת כיוון שעלול להיווצר מצב אבסורדי שבו מלאכת הרכבת הממשלה תוטל על חבר כנסת שאינו נמנה על אחת משתי המפלגות הגדולות ביותר, מצב שעשוי להוביל לסחטנות על ידי מפלגות קטנות שיבקשו רוטציה בראשות הממשלה, על אף שהדבר לא משקף את רצון הציבור כפי שבא לידי ביטוי בתוצאות הבחירות.
הצעת החוק מגדירה רק על מי צריך להיות מוטל התפקיד, וקובעת שמלאכת הרכבת הממשלה תוטל על ראש אחת מבין שתי המפלגות הגדולות עם מספר הממליצים הגדול ביותר, ללא שיקול דעת של הנשיא. עוד קובעת הצעת החוק כי יובטח למעשה אורך חיים מינימלי של שנה לכנסת, שכן רק ברוב של 70 ח"כים ניתן יהיה להקדים את הבחירות בשנה הראשונה.
כן זה רעיון טוב
שיעבור
ראש ממשלה עם 6 מנדטים ,זה אמנם הנזק הכי גדול של השיטת ממשל פה בארץ, אבל בגדול כל הבלאגן בשנתיים
האחרונות זה בגלל השיטת ממשל,ולמרות שמה ששיש בארה"ב קשה טכנית פה בגלל הערים הקטנןת פה בארץ מול מדינות הענק בארה"ב-אבל בכל אופן יש רעיונות טובים יותר ברי ביצוע -רק שאין סיכוי שהפוליטקאים יסכימו בכלל לחשוב על כזה רעיון,כך שאין בכלל ענין לדבר על זה
איך מקדמים חוק ללא 61
עריקים
איך יש ראש ממשלה עם 6 מנדטים ???