בדיוק שבוע אחרי השבעת הממשלה, הקואליציה מתמודדת עם האתגר הפוליטי המשמעותי הראשון שלה: חוק איחוד משפחות.
בקואליציה הבינו שסיעת רע"ם לא תתמוך בהארכת הוראת השעה, והניחו כי ההצעה תעבור בזכות קולותיהם של חברי הכנסת של הליכוד ומפלגת הציונות הדתית. עם זאת, בסוף שבוע התברר כי חברי האופוזיציה מתכוונים להתנגד להצעת הממשלה, ובקואליציה החליטו להקפיא את הדיון בנושא שאמור היה להתקיים בוועדה המסדרת של הכנסת. ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) אמר כי בליכוד יתמכו במהלך בתמורה לאישור החוק להסדרת המאחזים הבלתי חוקיים בגדה המערבית.
הוראת השעה של חוק איסור איחוד משפחות נחקקה כתיקון זמני לחוק האזרחות והכניסה לישראל ב-2003. מאז, תוקפה הוארך מדי שנה והוא אמור לפוג בתחילת החודש הבא. כעת אומרים בקואליציה כי יבחנו חלופות משפטיות ופרלמנטריות שיתאימו לכל הסיעות החברות בה. בקואליציה תכננו להעביר את ההצעה הרגישה לוועדת החוץ והביטחון הזמנית, ולא כפי שהיה נהוג בעבר – לוועדה משותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת הפנים, אולם בראשות ועדת הפנים מכהן ח"כ מנסור עבאס שמתנגד לחוק.
לפי הפרסום הבוקר בעיתון 'ידיעות אחרונות' אחד הפתרונות, שאותו שוקלת יו"ר הקואליציה עידית סילמן, הוא שינוי הרכב הוועדה המסדרת כדי להבטיח רוב לאישור החוק.
החוק הוא למעשה הוראת שעה שהכנסת מחדשת אחת לשנה. מטרתה למנוע מפלסטינים להינשא לערביי ישראל ובכך לזכות באזרחות ישראלית. החוק חוקק בימי האינתיפאדה השנייה והצורך בו נומק בענייני ביטחון.
בשנה שבה עבר החוק לראשונה הייתה אחראית על חקיקתו ועדה מיוחדת שהורכבה מחברי ועדת חוץ וביטחון וחברי ועדת פנים. במקרה זה נדרש דיון והצבעה בוועדה ולאחר מכן הצבעה אחת בלבד במליאה. מי שאמור לעמוד בראש ועדת הפנים הוא מנסור עבאס, יו"ר רע"מ, שמתנגד לחוק.
בקואליציה בוחנים כאמור את שינוי הרכב הוועדה המסדרת, ולאחר מכן החלטה להעביר את החוק לוועדת חוץ וביטחון הזמנית, ללא הקמת ועדת משותפת עם ועדת הפנים, דיון והצבעה ולבסוף הצבעה במליאה. גם במליאה צפוי אתגר לקואליציה בהיעדר קולות חברי רע"מ, אלא שמעריכים שם שלמרות האיבה לראש הממשלה בנט, האופוזיציה לא תוכל להצביע נגד החוק וחבריה לכל היותר ייעדרו מההצבעה.
האופוזיציה חייבת להצביע נגד ולהטריל את הממשלה.