הסנגורים של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו חזרו בהם היום (חמישי) מדרישתם לפסול חלק ממילות חיפוש רלוונטיות בהן ישתמשו באיתור חומרי חקירה מהמדיה הדיגיטלית של מנכ"ל וואלה! לשעבר אילן ישועה. זאת, לאחר שטענו בדרישתם זו כי החיפוש לא נועד "להשלים פערים" או "למקצה שיפורים". בעקבות התנגדות הפרקליטות, משכו הסנגורים בסופו של דבר דרישה זו "כדי לא להרבות מחלוקת" וכדי למנוע עיכוב במסירת החומרים.
בית המשפט הורה לפרקליטות להעביר חומרים רבים מהטלפון של העד ישועה לידי הסנגורים, לרבות שיחות עם פוליטיקאים, אנשי עסקים, פרסום ועוד. הדבר הוביל להפסקה של כשבועיים וחצי במשפט, שבמהלכם תעבור הפרקליטות על החומר ותעביר אותו להגנה.
גורם משפטי המצוי בפרטי התיק ביקר את הודעת הפרקליטות: "הם מעוררים סערה בצלוחית תה. נקלעו לתקלה קשה ביותר שהם מבוססים בה ומנסים לעשות ספין שמנסה להציג בפני בית המשפט תמונה עקומה כאילו ההגנה מפחדת ממשהו. המחדל הנורא של התביעה היה מביא בכל מקום אחר לבדק בית רציני ולישיבות מרתוניות אצל היועמש לבחון את משמעויות הדברים. במקום זה הם עסוקים בשטיקים וטריקים שלא יאים לתביעה ממלכתית".
בדיון ביום רביעי האחרון החליטו השופטים כי הדיונים יופסקו במהלך השבועיים וחצי הקרובים. הוחלט כי בפרק זמן זה הפרקליטות תאתר חומרים רלוונטיים ותעביר אותם להגנה עד ל-26 ביוני. הדיון הבא יתקיים ב-5 ליולי – ובו תחודש חקירתו הנגדית של ישועה על החומרים החדשים.
אחרי ישועה יעלו שלושה עדים שעבדו בעבר ב"וואלה!" – אבירם אלעד, מיכל קליין ועמית אשל. אולם, יתקיימו רק שמונה דיונים עד פגרת הקיץ בבתי המשפט ולאחר מכן הדיונים יתחדשו בחודש ספטמבר, מעט לפני החגים. בתחילת הדרך עוד קיוו בפרקליטות שעד הפגרה תחל עדותו של העד השמיני ניר חפץ, אך ספק אם בכלל יספיקו להגיע לעדותה של העדה הרביעית, עמית אשל.
היום, פנתה התביעה במשפט נתניהו לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה דחופה למתן הנחיות בנוגע לחיפוש בטלפון של עד המפתח אילן ישועה. לדברי הפרקליטות, התגלעה מחלוקת בינם לבין הסנגורים, שמסרבים לכלול מילות חיפוש מסויימות לצורך העברת החומר החדש מהטלפון של ישועה.
אלה המילים שבמחלוקות: "הבוס" (כינוי לנתניהו) "הגדול" (כינוי לנתניהו או לנוני מוזס) "נתניהו" "ערן טיפנבורן" (עורך ynet לשעבר) "ניר חפץ" (יועץ התקשורת לשעבר של נתניהו, כיום עד מדינה) "שרה" (שרה נתניהו) "הגברת" (שרה נתניהו) "ניר שלום" (מקורב לאלוביץ' ולנוני מוזס) "רן ברץ" (ראש תחום ההסברה בלשכת ראש הממשלה לשעבר) "שי חייק" (דוברו הפוליטי של נתניהו לשעבר) "לירן דן" (ראש מערך ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה לשעבר) "בועז סטמבלר" (ראש מערך הדוברות בלשכת רה"מ לשעבר) "גידי וייץ" (עיתונאי "הארץ" שחשף את ההתערבות לטובת נתניהו ומשפחתו באתר "וואלה") "אמיר טייג" (עיתונאי "דה-מארקר" שפרסם כתבה שעסקה בדיל לכאורה בין אלוביץ' לנתניהו)
שעות לאחר מכן, הסנגורים הגיבו לבקשת הפרקליטות והביעו הסכמה שיבוצע חיפוש במילים שביקשה הפרקליטות כדי לא ליצור עיכוב במסירת החומרים. יחד עם זאת הם הדגישו כי ישמרו את טענותיהם ככל שתהיה מחלוקת לגבי החומרים שיתגלו. עוד הסיפו הסנגורים כי מוטב שהפרקליטות תעסוק מלאכת החיפוש שהוטל עליה מאשר ב"סחריר תקשורתיים".
הגיע הזמן שהפרקליטות תודה שנכשלה כישלון חרוץ.
ריקבון פושה מתיקי נתניהו ובמיוחד מתיק 4000.
הם עוד יתחרטו שפתחו איתו כי ה’סיפתח’ המזעזע עושה רושם לגמרי לא טוב ומשפיע על התיקים הבאים.