בהתאם להחלטתו של שר המשפטים גדעון סער, הממשלה צפויה לאשר את מינויו של עמית איסמן לתפקיד פרקליט המדינה. "מינוי פרקליט המדינה כעת חיוני לפרקליטות המדינה ולתפקודה התקין ולכן, החליט השר להביא את המינוי לאישור הממשלה ללא דיחוי", נכתב בהודעה מטעם סער שפורסמה מוקדם יותר השבוע.
השרים יצביעו גם על טיוטת חוק יסוד הממשלה שכולל בתוכו שני מרכיבים: הרחבת החוק הנורבגי ומתן האפשרות ל-4 חברי כנסת להתפצל מסיעה. יש כאלו שכינו את החוק "החוק לפיצול הליכוד" מכיוון שבניגוד לחוק הקיים שמאפשר להתפצל מסיעה רק עם שליש מחברי הכנסת שמרכיבים אותה, החוק החדש יאשר פיצול מסיעה במספר של 4 ח"כים לפחות.
יש לשים לב לכך שהחוק החדש גם יקשה על ח"כים ממפלגות קטנות להתפצל. לדוגמה, מפלגה עם 6 מנדטים ש-2 מחבריה רוצים להתפצל, החוק החדש יגביל אותם ויחייב אותם להשיג עוד 2 נוספים – 4 בסך הכול.
עוד חוק שתצביע עליו הממשלה היא חוק יסוד הכנסת – הארכת המועד האחרון שבו אפשר להעביר תקציב עד ל-145 ימים מיום הקמת הממשלה. גם החוק הזה הוא חלק מההסכמים הקואליציוניים שנחתמו.
במשרד הבריאות העריכו היום (חמישי) כי חובת עטיית המסכות בחללים סגורים תיכנס לתוקף ביום ראשון, לאחר שיירשמו לפי הצפי שבעה ימים רצופים עם יותר ממאה מאומתים. ממונה הקורונה פרופסור נחמן אש הורה להיערך לכך ולהשלים את העבודה הנדרשת להוצאת הצו.
ראש קבינט המומחים המייעץ לקבינט הקורונה, פרופסור רן בליצר, אמר שיישובים נוספים יצטרפו לבנימינה ויהפכו לאדומים בימים הקרובים. "בלי הצלחה בטיפול בנתב"ג ובטיפול במאומתים ובמבודדים – לא נעצור את ההתפשטות", אמר
מה שלא נמצא על שולחן הממשלה: "הקמת ועדת חקירה לרכש הצוללות", גנץ הכריז על דרישתו להקמת הוועדה בהודעה לתקשורת בסוף השבוע שעבר, והפתיע בכך את חבריו לממשלה. לפי גורמים המעורבים בנעשה, ראש הממשלה בנט, שר החוץ לפיד ושר המשפטים סער לא ידעו על כך מראש והמהלך מן הסתם לא תואם עימם.
היום נודע כי ההצעה להקמת הוועדה שגנץ הבטיח כי תובא ביום ראשון, לא נמצאת על סדר היום של ישיבת הממשלה ביום ראשון. גורם פוליטי המעורב במגעים אומר כי לא ברור מתי ואם תובא – שכן אין עדיין הסכמה כוללת של כל סיעות הקואליציה לסוגיה, והכוונה היא לדחות אותה בינתיים כדי למנוע זעזועים.